Spaanse politie arresteert man die hand op billen van journaliste legde

De Spaanse politie heeft in Madrid een man gearresteerd omdat hij tijdens een live tv-uitzending zijn hand op de billen van een journaliste had gelegd. Dat maakte de politie dinsdag bekend.

Meer krantenkoppen in België

Wie wint de Libris Literatuur Prijs 2024?

Maandagavond 13 mei weten we wie de Libris Literatuur Prijs 2024 wint. Onder de zes genomineerden zit nog één Belgische auteur: Maud Vanhauwaert maakt met haar roman ‘Tosca’ nog kans op de prestigieuze literaire prijs ter waarde van 50.000 euro.

Lees meer »

Steeds meer Vlamingen gaan met elektrische auto op reis

Bijna een op de twee Vlamingen gaat deze zomer met de auto op reis. En 4,2 procent doet dat met een elektrische wagen. Dat is bijna een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar, zo blijkt uit een zomerenquête die mobiliteitsorganisatie VAB deed bij meer dan 2.000 Vlamingen.

Lees meer »

32 betogers opgepakt bij studentenprotest in Amsterdam, bezette universiteitsgebouw in Utrecht is ontruimd

Bij de Nederlandse studentenprotesten op het Binnengasthuisterrein van de Universiteit van Amsterdam en op de Rokin-kade zijn 32 betogers opgepakt. Ook in Utrecht zijn studenten die het universiteitsgebouw op de Drift hadden bezet, gisterenavond afgevoerd met bussen. De overige demonstranten zijn vanmorgen vertrokken en hebben aangekondigd later in de dag terug te komen. Ook in Zwitserland hebben studenten een universiteitsgebouw

Lees meer »

Vilvoorde lanceert opnieuw campagne tegen hondenpoep

Vilvoorde lanceert opnieuw een campagne om aan baasjes van honden te vragen om hondenpoep altijd op te ruimen. Net als vorig jaar doet de stad dat met posters die inwoners van Vilvoorde aan hun raam kunnen hangen. Baasjes die toch betrapt worden op het achterlaten van hondenpoep, kunnen een GAS-boete krijgen.

Lees meer »