KIJK. Spaanse politie arresteert man die hand op billen van journaliste legde

De Spaanse politie heeft in Madrid een man gearresteerd omdat hij tijdens een live tv-uitzending zijn hand op de billen van een journaliste had gelegd. Dat maakte de politie dinsdag bekend.

Meer krantenkoppen in België

Drie meerderjarigen aangehouden voor gooien van riooldeksel van brug op vrachtwagen, twee minderjarigen naar jeugdinstelling en onder huisarrest

Er zijn zondag vijf personen opgepakt die betrokken zouden zijn bij het gooien van een riooldeksel op een vrachtwagen op de E42 nabij Andenne, waarbij een Roemeense truckchauffeur om het leven kwam. Dat bevestigt het parket van Namen. Drie meerderjarigen zijn inmiddels formeel aangehouden, twee minderjarigen werden ter beschikking van de jeugdrechter gesteld.

Lees meer »

LIVEBLOG GIRO. Finale loert om de hoek, kan Merlier overleven?

Napels zien en dan sterven. De negende etappe van de Giro voert de renners naar de havenstad in het zuiden van Italië. Na een vlakke aanloop volgt er een golvende finale met enkele korte klimmetjes. Voor de rasechte sprinters wordt het naar alle waarschijnlijkheid iets te lastig. Wie pakt de ritzege in Napels? Volg de aanloop naar de rit en

Lees meer »

Eerste evenement Roslar is groot succes: “Goed gestart, dit smaakt naar meer”

Het eventcollectief Roslar organiseerde afgelopen weekend met Klub Lokal een eerste evenement. Op vrijdag- en zaterdagavond palmden muzikanten en dj’s de tuin van café Romen in, op zaterdag was er een marktje waar jonge, plaatselijke makers hun creaties toonden aan het grote publiek. “We zijn erg goed gestart”, aldus een tevreden Stan Priem van de organisatie.
The post Eerste

Lees meer »

3 actiegroepen vechten vergunning voor zwemvijver Neerpede aan bij Raad van State: “Dit project wordt ons zonder inspraak opgelegd”

Drie actiegroepen uit Neerpede, bij Anderlecht, vragen aan de Raad van State de vernietiging van de bouwvergunning voor een zwemvijver. Het project zal volgens hen de wijk en het milieu te zwaar belasten. Ze vinden ook dat de Brusselse overheid het project heeft opgedrongen, zonder overleg. Het zou best opnieuw vanaf nul worden overgedaan, stellen de lokale actiegroepen.

Lees meer »

Iconische website van Belgisch Staatsblad krijgt na 27 jaar make-over

De iconische lay-out met de blauwe achtergrond en de wolkjes uit de jaren 1990, is niet meer. Na 27 jaar is de website van het Belgisch Staatsblad gemoderniseerd en gebruiksvriendelijker gemaakt. "Voor sommigen was het pure nostalgie, maar voor de meesten is het een herinnering aan pure kafka", zegt minister van Justitie Paul Van Tigchelt (Open VLD).

Lees meer »

Nederlandse Pegida-voorman steekt koran in brand in Arnhem

De voorman van de Nederlandse tak van antimoslimorganisatie Pegida heeft zaterdagmiddag in de stad Arnhem een koran verbrand. Een eerdere poging van Edwin Wagensveld in januari dit jaar om het Heilige Schrift van de islam in brand te steken mislukte omdat er rellen uitbraken. Zaterdag waren er op de plek van de verbranding geen tegendemonstranten op de been.

Lees meer »

Vrouw (82) komt om bij woningbrand in Bazel

Dinsdagnamiddag is een vrouw om het leven gekomen tijdens een uitslaande brand in een halfopen bebouwing in de Nieuwe Baan in Bazel. De mug kwam ter plaatse, maar voor de 82-jarige bewoonster kwam alle hulp kwam te laat. Dat wordt bevestigd aan onze redactie.

Lees meer »