Caravan van Brits gezin op reis in gracht gereden na ongeval op E40 in Veurne

Op de E40 in Veurne kwam het woensdagnacht tot een zwaar verkeersongeval waarbij de caravan van een Brits gezin op reis geramd werd en in de gracht werd gekatapulteerd. Gelukkig zat het gezin in het voertuig dat de caravan trok en raakte niemand gewond. Het is wel al het vierde ongeval in tien dagen tijd waarbij Britten betrokken zijn op de E40.

Het ongeval gebeurde in de nacht van woensdag op donderdag om 23.30 uur tussen Veurne en Oostduinkerke. Een Brits gezin was er met hun minibus en caravan onderweg naar Roemenië voor een vakantie. Toen ze op de snelweg reden, werd hun caravan achteraan plots geramd door een bestelwagen van een firma uit Wervik. De caravan werd losgeslagen van de minibus en de gracht in gekatapulteerd. De minibus zelf kreeg door de impact ook een klap te verwerken, maar de bestuurder kon zijn voertuig stilzetten op de pechstrook.

Gelukkig was er op dat moment niemand aanwezig in de caravan en vielen er dus ook geen gewonden. In de andere bestelwagen raakte iemand lichtgewond. De caravan moest getakeld worden en die klus nam een flinke tijd in beslag. De verkeershinder bleef beperkt.

Vierde ongeval met Britten

Opvallend is dat het al het vierde ongeval is met Britten op de E40 in tien dagen tijd. Deze keer was het Brits gezin wel slachtoffer, de vorige keer veroorzaakten de Britse bestuurders de ongevallen.

In het laatste weekend van augustus knalde een Engelse vrouw in een BMW achteraan in op een aanhangwagen van een Roemeense bestelwagen. De vrouw had het voertuig dat traag op de linkerrijstrook reed niet opgemerkt. Twee dagen later reed een Engelsman dan weer een Nederlandse caravan aan die voortgetrokken werd door een wagen van een gezin. Beide voertuigen tolden in de graskant maar iedereen bleef zo goed als ongedeerd. En enkele dagen later kwam een Britse auto er in de gracht terecht. (JH)

The post Caravan van Brits gezin op reis in gracht gereden na ongeval op E40 in Veurne is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Lesly en Stefaan combineren in Arte Louis wijn- en tapasbar met galerij: “De kunst van het goede leven”

Een lekker wijntje, tapas en een streepje kunst: dat zijn de drie ingrediënten van de nieuwe horecazaak Arte Louis in de Grotestraat, die op woensdag 5 juni opengaat. Uitbaters Stefaan Douchy (53) en Lesly Caeyman (31) leerden elkaar kennen in De Witte Doorn.
The post Lesly en Stefaan combineren in Arte Louis wijn- en tapasbar met galerij: “De kunst

Lees meer »

Schepen Renaat Vandenbulcke stapt over naar Voor 8930: “Liberaal noch socialist”

Geen verrassing, maar des te opvallend. Renaat Vandenbulcke, schepen voor N-VA in Menen, maakt bekend dat hij zich aansluit bij Voor 8930, het kartel van Open VLD en Vooruit. Hij benadrukt dat hij geen socialist, noch liberaal is, maar wel als onafhankelijke optreedt. “Zo kan ik mijn ervaring en goesting verderzetten.”
The post Schepen Renaat Vandenbulcke stapt over naar

Lees meer »

Hoe gaat het nog met ‘slavendrijver’ Isabel uit ‘B&B zoekt lief’? “Nog niet zo lang geleden kwam het tot een breuk”

“Ik werd afgesnauwd, moest keihard werken en zelf mijn eten en drinken gaan kopen.” Nee, niet alle kandidaten waren in het eerste seizoen van ‘B&B Zoekt Lief’ blij met hun bezoek aan Isabel. Het leverde de kasteelvrouw de bijnaam ‘slavendrijver’ op. Toch vond ze aan het einde de liefde met Ivor. Nu het nieuwe seizoen eraan kom, gaat ‘Dag Allemaal’

Lees meer »

KIJK LIVE. Trump reageert uitgebreid op veroordeling zwijggeldzaak

Donderdag reageerde Republikeins presidentskandidaat Donald Trump al kort op zijn veroordeling door een jury in een strafzaak in New York. Vandaag staat een persconferentie gepland in Trump Tower waar verwacht wordt dat hij uitgebreider zal spreken over het verdict. Bovenaan dit artikel kan je de toespraak live volgen vanaf 17 uur.

Lees meer »

Volgende week reconstructie rond moord Monika (74): “Hij begrijpt nog steeds niet hoe het is kunnen gebeuren”

In 2026 zouden Noël D. en Monika (beiden 74) uit Jabbeke groot feest vieren, want dan zou het koppel vijftig jaar lief en leed delen. Al zal een feest er nooit komen, want eind april sloeg D. zijn vrouw dood met een hamer. Begin juni staat de reconstructie gepland. “Het is wachten op de wedersamenstelling voor meer antwoorden”, zegt advocaat

Lees meer »