Hendrik Vos: ‘Eeuwenlang hebben we elkaar hier bekampt met knotsen, zwaarden, kanonnen en mitrailleurs’

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Conner Rousseau over Freddy Willockx: “Hij had gehoopt de cirkel te kunnen rondmaken bij de gemeenteraadsverkiezingen. Zijn ‘kleinzoon’ kon burgemeester worden.”

De pas overleden Freddy Willockx en Vooruit-kopman Conner Rousseau deelden hun thuisstad en politieke kleur. Voor Rousseau kwam het overlijden van zijn “politieke opa” als een schok. “Natuurlijk was hij niet altijd de makkelijkste mens. Als je iets wil bereiken in je leven, mag je niet over je heen laten lopen.”

Lees meer »

Brugse politie controleert koetsiers: vier GAS-boetes uitgereikt

De voorbije weken controleerde de Brugse politie de koetsiers op drie tijdstippen. Vier Brugse koetsiers kregen een GAS-boete aangesmeerd. Bij alcoholcontroles bliezen ze safe, maar ze hadden niet alle vereiste papieren bij zich. Een koets had geen reflectoren achteraan.
The post Brugse politie controleert koetsiers: vier GAS-boetes uitgereikt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ontploffing Hoboken: 44-jarige bewoner komt om, brandweer blijft van buitenaf naar slachtoffers zoeken

Bij een explosie op de Sint-Bernardsesteenweg in Hoboken (Antwerpen) is vanochtend een dode gevallen. Twee verdiepingen zijn ingestort. Een deel van het gebouw is weggeblazen. Er vielen ook drie zwaargewonden en twee lichtgewonden. De oorzaak van de explosie is nog niet bekend. Mogelijk gaat het om een gasexplosie in het gebouw. De brandweer zoekt nog naar slachtoffers, zonder de eigen

Lees meer »

Dit zijn de bewoners van het ontplofte pand in Hoboken: “Hij wurmde zich tussen het puin door”

Mohamed (44), Mostafa (53), Mina (47) en haar dochtertje Houda (10). Dat zijn de vier slachtoffers die stierven bij de ontploffing in een appartementsgebouw in Hoboken. Tóch wist iemand de instorting bovenaan het gebouw ternauwernood te overleven: Fouad Ibrahmen (37). Wat weten we over hem? Zijn broer getuigt bij HLN: “Plots viel het dak op zijn bed. Hij kon alleen

Lees meer »

ANALYSE. Wordt Bart De Wever premier? Wij schatten zijn kansen in

“Bartje premier!” scandeerden de militanten na de verkiezingsoverwinning van N-VA. Maar wordt De Wever ook eerste minister? En als hij het niet wordt, wie dan wel? Politicoloog Carl Devos en onze politiek journaliste Isolde Van Den Eynde wikken en wegen zijn kansen. Naast De Wever zien zij nog één grote kanshebber.

Lees meer »

Vier vrienden tonen duizenden cactussen en vetplanten

Op zaterdag 15 en zondag 16 juni kan je in Beveren, Ingelmunster, Torhout en Wevelgem terecht om duizenden cactussen en vetplanten te bezichtigen, telkens van 9 uur tot 19 uur. Het is de kans om mooie zelf gezaaide plantjes aan te schaffen.
The post Vier vrienden tonen duizenden cactussen en vetplanten appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nu Siciliaans dorpje opnieuw huizen voor een paar euro verkoopt: hoe verging het Vlamingen die daarop ingingen?

Het Siciliaanse dorpje Sambuca zet een aantal van zijn oude huizen te koop voor amper 3 euro. Een beproefde truc in het zuiden van Italië: soortgelijke acties lieten in het verleden al uitgestorven plaatsen heropleven. In de dorpjes Mussomeli en Acquaviva Platani kochten een hoop Vlamingen een paar jaar geleden zelfs huizen aan 1 euro per stuk. Hoe ging het

Lees meer »

Schuttersmaatschappij Koninklijke Bosseniers huldigt koning en koningin

Naar jaarlijkse gewoonte werd bij schuttersvereniging Bosseniers een clubfeestje gebouwd naar aanleiding van de koningsschieting. Jurgen Verhelle (47) uit Izegem, beroepshalve magazijnier bij de firma Vandemoortele, mocht na afloop op het hoogst schavotje. Hij is voor een jaar lang de beste karabijnschutter bij Bosseniers. “Ik ben sinds 1999 actief bij de club. Vroeger nam ik
The post Schuttersmaatschappij Koninklijke

Lees meer »