Dit weekend degustatie van Kasteelbier Rubus in bar Lionel in Wevelgem

Bar Lionel krijgt dit weekend de primeur om het kasteelbier Rubus Framboise als eerste horecazaak voor te stellen. Het waren jongsters Arthur Depoortere van bar Lionel en Jean-Baptiste Vanhonsebrouck van de Kasteel brouwerij die het feestelijk moment voor hun rekening namen.

“Het bier vult een gat in de markt”, aldus Jean-Baptiste. “Dit bier is gemaakt op basis van ons donker kasteelbier. Het is echter iets zwaarder (7%) dan de fruitbieren. Rubus werd door mijn vader Xavier voorgesteld in het begin van de zomer in juli, hij is trouwens de bedenker ervan. Nu is het tijd om het ook in de horeca te verspreiden. Dat doen we in eerste instantie in bar Lionel.”

“En daar zijn we heel blij mee”, pikt Arthur in. “Op vrijdag 1 september laten we onze klanten gratis proeven. Op zondag 3 september krijgen alle fietsers die hier halt houden, en dat zijn er heel wat, een gratis degustatie.”

The post Dit weekend degustatie van Kasteelbier Rubus in bar Lionel in Wevelgem is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“Ik heb het avontuur toch wat onderschat, ja”: Thomas Leplae uit Vleteren blikt terug op ‘Boer zkt Vrouw’

Komende zondag zien we in de laatste aflevering van ‘Boer zkt Vrouw’ hoe het vergaan is met de boeren die op zoek gingen naar de ware liefde. Voor Thomas Leplae oogde het alvast veelbelovend, met een romantische date in Noord-Frankrijk. Maar zijn ze nog samen?
The post “Ik heb het avontuur toch wat onderschat, ja”: Thomas Leplae uit Vleteren

Lees meer »

Het is erop of eronder!

Nog 13 dagen en dan zijn er verkiezingen, dus is het voor veel partijen en politici ‘erop of eronder’. Over 13 dagen worden we allemaal wakker in een nieuwe politieke realiteit. De politieke partijen willen nog van die laatste dagen gebruik maken om te proberen de kiezer te overtuigen.

Lees meer »

LIVEBLOG TITELSTRIJD. Stilte voor de storm in het Dudenpark, waar ze hopen op misstap Club – Volg de slotspeeldag op HLN!

D-Day in de bijzonder spannende titelontknoping. Met Club Brugge dat met de beste kaarten aan de slotspeeldag begint. Met een punt tegen Cercle is het áltijd kampioen. Of gaat de trofee toch nog richting Brussel, naar Union of Anderlecht? Een héle dag zit u bij HLN aan het juiste adres. Voor het laatste nieuws, de beste sfeerbeelden voor en na

Lees meer »

Gouden huwelijksgeluk voor Edwich en Monique uit Machelen-aan-de-Leie

Naar aanleiding van hun diamanten huwelijksverjaardag werden 82-jarige Edwich Van De Moortele en de 84-jarige Monique Vanpoucke tijdens de receptie gehuldigd door het gemeentebestuur van Zulte. Ze ontvangen naast het diploma van het koningshuis ook een bloemetje. Edwich was geboren in Machelen en Monique in Sint-Baafs-Vijve. Ze leerden elkaar kennen in café De Leeuw in
The post Gouden huwelijksgeluk

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Zelensky ontmoet premier De Croo – Warschau koopt raketten met bereik van 1.000 kilometer van VS

De Belgische premier Alexander De Croo ontvangt vandaag de Oekraïense president Volodymyr Zelensky, die in België arriveert vanuit Spanje. De twee zullen het onder meer hebben over de militaire steun van België aan Oekraïne en zullen ook een bilateraal veiligheidsakkoord ondertekenen. “Los vertaald: welke veiligheidsgaranties geeft ons land aan Oekraïne?”, aldus De Croo. “De levering van onze F-16’s is daar

Lees meer »

MVC Bordje Sabine wint bekercompetitie Kern Brugge

In de kerncompetitie Brugge minivoetbal zijn de prijzen verdeeld. MVC Bordje Sabine won in de finale van de beker met 9-1 tegen MVK Dibo. Bordje Sabine verzekerde zich eerder al van de eerste plaats in reeks 1 van de competitie. In reeks twee van de Brugse kerncompetitie kroonde Bocca met spek zich tot kampioen. Zij het nipt voor ’t Comptoirtje.

Lees meer »

Havenpersoneel kan veilig naar het werk dankzij nieuw fietspad in Zeebrugge

Provincie West-Vlaanderen, de Vlaamse overheid, Port of Antwerp-Bruges en stad Brugge hebben zondag een nieuw fietspad in Zeebrugge ingehuldigd. De route maakt deel uit van het Bovenlokaal Functioneel Fietsroutenetwerk. Via het nieuwe fietspad kan het havenpersoneel veilig met de fiets naar het werk.
The post Havenpersoneel kan veilig naar het werk dankzij nieuw fietspad in Zeebrugge appeared first on

Lees meer »

Meldpunt voor everzwijnen opgericht in Everbeek

De gemeente Brakel richt een meldpunt voor everzwijnen op. Daar moeten de inwoners van deelgemeente Everbeek het melden als ze everzwijnen zien of er schade door hebben. Begin dit jaar hebben jagers in Everbeek 2 everzwijnen gezien en als die populatie uitbreidt, kan dat problemen veroorzaken.

Lees meer »