Miel ligt wakker van oorlog, vertelt hij in ‘Eerste keus’: “Ik ben bang dat ik zelf moet meevechten”

"Kan het zijn dat ik word opgeroepen om mee te vechten in een oorlog": zo luidt de vraag van Miel, een van de jongeren die in ‘Eerste keus’ politici aan de tand voelen in aanloop naar de verkiezingen. In de 3e aflevering klinkt vooral bezorgdheid over de oorlogen in de wereld. Van een Vlaams leger tot uit de NAVO stappen, politici Annelies Verlinden (CD&V), Barbara Pas (Vlaams Belang) en Jos D’Haese (PVDA) delen hun standpunten. 

Meer krantenkoppen in België

Britse agent geschorst nadat hij overmeesterde man twee keer tegen het hoofd schopte, betogers beschuldigen hem van racisme

Een Britse agent is op non-actief gezet nadat hij een overmeesterde man tot twee maal toe tegen het hoofd schopte. De gewelddadige confrontatie vond gisterenmiddag plaats in de luchthaven van Manchester. De politie laat duidelijk verstaan dat de stevige reactie er kwam nadat drie collega’s aangevallen werden. Eén agente liep daarbij een gebroken neus op. Honderden betogers trokken naar het

Lees meer »

Buurtbewoners in verzet tegen woningbouw André Ampepark: “We zullen in een getto wonen”

Bewoners van de appartementen rondom het André Ampepark verzetten zich tegen de geplande bouw van vier woonblokken. “Desnoods gaan we naar de Raad Van State”, zegt Mary Stoffel, die een hele reeks argumenten aanbrengt. Woonsprong zegt dat er nood is aan woningen en dat er wel degelijk kan gebouwd worden.
The post Buurtbewoners in verzet tegen woningbouw André Ampepark:

Lees meer »

KLJ Weredra viert 90ste verjaardag: “We staan voor een toffe groep hechte vrienden”

Jeugdbeweging KLJ Weredra vierde onlangs haar 90ste verjaardag. De verjaardag werd gevierd met een receptie voor iedereen die ooit lid is geweest van KLJ Weredra. Er waren 210 mensen aanwezig, waaronder als oudste persoon Urbain Gheeraert (84) en als jongste Jules Feys (15).
The post KLJ Weredra viert 90ste verjaardag: “We staan voor een toffe groep hechte vrienden” appeared

Lees meer »

Bart De Wever levert tussentijds rapport af bij de koning: voorzichtige vooruitgang ondanks donkere budgettaire wolken

Voorzichtig optimisme op het Koninklijk Paleis vandaag, want ondanks donkere budgettaire wolken is er sprake van ‘versnelling’ en ‘voorzichtige vooruitgang’ aan de federale onderhandelingstafel. De vijf partijvoorzitters lijken een manier gevonden te hebben om de heetste hangijzers aan elkaar te koppelen. En op Vlaams niveau schiet het al helemaal op. Dit is de exacte stand van zaken.

Lees meer »

Duizend uur aan bewakingsvideo’s, discreet DNA-onderzoek, en speurhonden die met het vliegtuig overgebracht werden: zo verliep het onderzoek om moord op Marc (71) en Laura (66) op te helderen

Uit beelden die de Guardia Civil heeft vrijgegeven, blijkt dat de Spaanse politiedienst de grote middelen inzet om de misdaden tegen het Vlaamse koppel Marc Olbrechts (71) en Laura Trappeniers (66) op het eiland op te helderen. Voor het eerst toonden de Spaanse speurders hoe ze een val opspanden, die op 20 juni dichtklapte.

Lees meer »