“Niet gekeken, wel gestemd.” Hoe Israël de televoting op het Songfestival naar zijn hand zette

Zonder vakjury was Israël op een haar van de overwinning gestrand. Uit liefst vijftien landen, waaronder België, kreeg Eden Golan ‘douze points’ van het publiek. Met dank aan een gewiekste campagne, en vooral veel steun vanuit een bepaalde hoek.

 

Meer krantenkoppen in België

Bewoner ontkent opzettelijk brand te hebben gesticht op appartement in Rumbeke: “Onder invloed van flakka is je gedrag niet logisch”

De 42-jarige bewoner van het appartement in de Louis Leynstraat in Rumbeke bij Roeselare waar op 6 maart brand uitbrak, ontkent dat hij opzettelijk brand stichtte. Er liep iets fout toen hij de designerdrugs flakka probeerde te roken. “Dat het vuur makkelijk geblust kon worden door naar de keuken te lopen en er water op te gieten? Onder invloed van

Lees meer »

Outdoor EK-dorpen en pop-upbars kleuren Kortrijkse zomer: Barra Dentra toont EK, Spelen én Tour

Er valt weer heel wat te beleven tijdens de zomermaanden in Kortrijk. Met het EK voetbal wordt het Nelson Mandelaplein omgetoverd tot een heus outdoor EK-dorp. Wat verderop, op Howest Parking 4, vind je het kindvriendelijke Barra Dentra die de sportzomer op groot scherm vertoont en doorheen de stad ontdek je verschillende pop-upbars om te genieten van de warme zomerdagen

Lees meer »

Vier vrienden tonen duizenden cactussen en vetplanten

Op zaterdag 15 en zondag 16 juni kan je in Beveren, Ingelmunster, Torhout en Wevelgem terecht om duizenden cactussen en vetplanten te bezichtigen, telkens van 9 uur tot 19 uur. Het is de kans om mooie zelf gezaaide plantjes aan te schaffen.
The post Vier vrienden tonen duizenden cactussen en vetplanten appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Enkel de naam verandert, de rest is nostalgie”: Luc en Ann zijn de nieuwe uitbaters van de Oostendse stripwinkel

Met de 54-jarige Luc Wittesaele heeft De Striep een gepassioneerde nieuwe uitbater. De striphandel in de Paulusstraat gaat voortaan wel als ‘Lucky Striep’ door het leven. “Toen ik Luc leerde kennen, was zijn e-mailadres ‘Lucky Luke’”, glimlacht zijn partner Ann Philips.
The post “Enkel de naam verandert, de rest is nostalgie”: Luc en Ann zijn de nieuwe uitbaters van

Lees meer »

Zaak Pichal nadert ontknoping: nog één etappe voor hij naar strafrechter gaat wegens “misselijkmakende beelden van kindermisbruik”

Het dossier rond kinderporno waarin gewezen VRT-radiomaker Sven Pichal een centrale rol speelt, nadert de eindfase. Maandag buigt de raadkamer zich over het dossier, waarna het doorgestuurd zal worden naar de strafrechter. Zijn kompaan Reuben D.B. zit al een stap verder, en hoort morgen welke straf hij riskeert voor bezit en verspreiding van “werkelijk misselijkmakende” beelden en video’s. Twee dagen

Lees meer »

De opvallende anekdote rond Cristiano Ronaldo en de gymzaal: “‘Wat ben jij nu aan het doen?’, vroeg hij hem”

Je moet het Cristiano Ronaldo (39) nageven: de pensioengerechtigde leeftijd voor een voetballer al even bereikt, maar ook nu nog dé grootste ster op het EK voetbal. Nog overal en altijd een item, zoals ook bij de podcast FIVE van Rio Ferdinand in de aanloop naar Duitsland. Sami Khedira, die zowel bij Real Madrid als Juventus samenspeelde met Ronaldo, pakte

Lees meer »

EK-dorp (ION Arena) op site Strobbe is geopend: “En nu hopen dat de Rode Duivels het lang uitzingen”

Vanavond 14 juni wordt het EK op gang getrapt, de avond ervoor opende de ION Arena feestelijk. Het leegstaande magazijn van de voormalige drukkerij Strobbe werd omgetoverd in een EK-dorp. Dat is ondertussen helemaal aangekleed met de tricolore kleuren, een groot scherm en meerdere kleinere schermen en heel wat verlichting. “En nu hopen dat de Belgen het wat ver schoppen”,

Lees meer »

Assisen Caroline Kint – Burgerlijke partijen viseren vooral Lorine De Witte

Op het assisenproces over de doodslag op Caroline Kint (65) hebben de burgerlijke partijen vooral Lorine De Witte (53) op de korrel genomen. Volgens de advocaten van de nabestaanden speelde De Witte een cruciale rol toen Athena Man (33) het slachtoffer op 15 oktober 2021 met geweld van het leven beroofde.
The post Assisen Caroline Kint – Burgerlijke partijen

Lees meer »

CHECK – Filmpjes van “verwarde” Biden zijn niet altijd wat ze lijken

In de aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen vormt de gevorderde leeftijd van kandidaten Joe Biden (81) en Donald Trump (78) een onderwerp van debat. Vooral Republikeinse profielen verspreiden allerlei video’s op sociale media om de fysieke en mentale frisheid van Biden in twijfel te trekken. Maar die filmpjes geven niet altijd een eerlijk beeld.

Lees meer »

Cantabile Dadizele brengt midzomerconcert

Op zondag 16 juni brengt het koninklijk zangkoor Cantabile Dadizele haar midzomerconcert in het gemeenschapscentrum den Ommeganck in Dadizele.
The post Cantabile Dadizele brengt midzomerconcert appeared first on KW.be.

Lees meer »