Tachtigste Gullegem Koerse kiest voor roze

Gullegem Koerse EEG-Classic, dé kermiskoers van ons land, is op dinsdag 28 mei aan zijn tachtigste editie toe. Dat laat de organisatie niet zomaar passeren. Voor hun eiken jubileum brengen ze – naar Italiaans voorbeeld – een unieke roze krant uit. Ook zal er op de vrijdag voor de koers een afterwork-evenement plaatsvinden.

Patrick Lefevere, Peter Van Petegem, Philippe Gilbert, Greg Van Avermaet en Remco Evenepoel: het zijn absolute topnamen op de erelijst van Gullegem Koerse. In de afgelopen tachtig jaar wist de kermiskoers bij uitstek al tal van grote namen naar Gullegem te krijgen. Dat zal in 2024 niet anders zijn. Dit jaar zullen de organisatoren echter ook naast de koers uitpakken met enkele nieuwigheden. De editie is dan ook een speciale feesteditie.

In 2023 hield de organisatie voor de koers al een groot Marthafest. 2024 pakt uit met een groot afterwork-evenement. Dat moet de liefhebbers op vrijdag 24 mei naar de grote tent rechtover café ’t Katje aan de Schuttershoflaan lokken. Van 17 tot 20 uur is er een netwerkavond met hapjes, drank, een goede dj en andere animatie.

Gazetta

Na het netwerkevenement is er een gratis preparty met livemuziek van 20 tot 2 uur. Orkest met dienst is de West-Vlaamse band The Green Onions.

De week vooraf wordt heel Gullegem getrakteerd op een unieke roze krant, geïnspireerd op de iconische Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport. La Gazzetta di Gullegem Koerse zal heel wat informatie geven over het heden en het verleden van de ‘jarige’. De krant zal onder meer een wedstrijd bevatten waarmee je een viparrangement kan winnen. Naast deze wedstrijd zullen lezers ook foto’s uit de oude doos, iconische momenten van de voorbije tachtig jaar en een vooruitblik naar de tachtigste editie in de Gullegemse ‘gazetta’ vinden. Je zorgt dus best dat je minstens een exemplaar weet te bemachtigen. (AV)

The post Tachtigste Gullegem Koerse kiest voor roze is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Na dramatische score wordt Van Quickenborne geen lijsttrekker bij gemeenteraadsverkiezingen: “Ik zal de kamp niet aangaan met Ruth Vandenberghe”

Met voorsprong was Van Quickenborne de populairste Kortrijkzaan bij de verkiezingen in 2019. In 2024 is die populariteit ferm gedaald voor de huidige burgemeester. Een teken aan de wand voor de komende gemeenteraadsverkiezingen en dus kiest hij de vlucht vooruit. Ruth Vandenberghe wordt lijsttrekker, Van Quickenborne duwer. “Mijn ambitie? Ruth helpen burgemeester te worden”

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Hamas reageert met “amendementen” op voorstel wapenstilstand Biden – VN “diep geschokt” over grote impact op burgers van recente Israëlische bevrijdingsoperatie

Het antwoord van terreurbeweging Hamas op het Israëlische voorstel dat de Amerikaanse president Joe Biden onlangs presenteerde voor een wapenbestand in Gaza bevat enkele “amendementen”. Dat heeft het Franse persbureau ‘AFP’ vernomen van een bron die betrokken is bij de besprekingen. Maandag verwelkomde Hamas het plan al, dat als resolutie werd aangenomen door de VN-Veiligheidsraad, en gaf aan verder te

Lees meer »

“Dweilen met de kraan open”: ondanks ingrepen nog altijd onveilige verkeerssituatie in Ardooise Lijsterstraat

De Lijsterstraat is niet de meest veilige straat van Ardooie. Daar zijn meerderheid en oppositie in het gemeentebestuur én bewoners het over eens. “Het gemeentebestuur nam al tal van maatregelen om het verkeer daar trager te doen rijden, maar als automobilisten en landbouwers met hun tractoren zich niet aan die snelheidsbeperking houden, is dat dweilen met de kraan open”, zegt

Lees meer »

Duitsland wil militaire dienst aanmoedigen, maar niet verplichten

Duitsland wil jongeren aanmoedigen om hun dienstplicht te vervullen door een verplichte telling van potentiële rekruten in te voeren. Het doel is om de nationale defensie te versterken met het oog op de toenemende dreigingen sinds de Russische inval in Oekraïne, kondigt de Duitse minister van Defensie Boris Pistorius aan.

Lees meer »

Slachthuis in Izegem gaat mogelijk vrijuit voor dierenmishandeling na arrest Hof van Cassatie

Het Izegemse slachthuis Verbist gaat mogelijk alsnog vrijuit in de zaak over dierenmishandeling. Het Hof van Cassatie heeft het arrest van het hof van beroep vernietigd. Animal Rights, die destijds undercoverbeelden maakte in het slachthuis, reageert geschokt. “Dit is desastreus”, zegt Els Van Campenhout van Animal Rights. “Het verandert België in een bananenrepubliek waar dierenmishandelaars vrij spel hebben.”

Lees meer »

Bart Kaëll heeft heimwee naar jaren 60 in nieuwe zomersingle: “Toen we nog samen zongen in plaats van te gsm’en op het strand”

De zomer wordt hij 64, maar Bart Kaëll is nog lang niet uitgezongen. Na het succesvolle ‘Wat is jou geheim’, waar hij bijna de zomerhit van 2023 mee scoorde, komt hij nu met het makkelijk meezingbare ‘Sha la la’. “Ik heb enorm veel goesting in de zomer, met m’n liveband vol gepassioneerde muzikanten trek ik ook dit jaar Vlaanderen rond

Lees meer »

Jan Verheyen en Lien Willaert overwonnen moeilijke periode: “Af en toe steekt het kort lontje nog de kop op”

Een depressie, een burn-out… Jan Verheyen (61) weet het zelf niet te benoemen, maar de afgelopen jaren ging de regisseur door een moeilijke periode. Ondertussen is hij back in business, getuige zijn aankomende documentaire over de tsunami van 2004, maar wat daaraan vooraf ging was een gevecht met zichzelf, zijn naasten en een broodnodige druk op de pauzeknop. “De bloeiende

Lees meer »

Kevin De Bruyne uit Middelkerke supportert straks voor zijn bekende naamgenoot op het EK voetbal: “Ik zou hem wel graag eens ontmoeten”

Maandag beginnen de Rode Duivels aan hun EK. Het wordt onder meer uitkijken naar Kevin De Bruyne. De topvoetballer heeft een naamgenoot die in Middelkerke woont. De leerkracht supportert vurig mee voor de Rode Duivels en hij hoopt KDB ooit eens te kunnen ontmoeten.
The post Kevin De Bruyne uit Middelkerke supportert straks voor zijn bekende naamgenoot op het

Lees meer »

Problemen bij overgang van AXA Bank naar Crelan: “Ik kon zelfs geld overschrijven van de rekening van mijn ex. Hoe kan dit?”

“Ik kan nog altijd niet aan mijn rekeningen of betalingen doen.” Daniël De Raeve (69) uit Gent is een van de 840.000 klanten die afgelopen weekend van AXA Bank naar Crelan werd overgezet. Dat moest vlot gaan, maar via 4040 kreeg HLN-consumentenexperte Safia Yachou een twintigtal klachten en ook op de sociale media foeteren klanten dat ze nog steeds geen

Lees meer »

Vzw Ypriana krijgt na negen jaar nieuwe voorzitter: “Bestuur hervormd om synergie te versterken”

De vzw Koninklijke Harmonie Ypriana krijgt vanaf het najaar een nieuwe voorzitter. Huidig voorzitter Klaas Coulembier stopt na negen jaar en geeft de fakkel door aan Maarten Honoré. In de stuurgroep van het harmonieorkest zal Katrien Descamps de rol van voorzitter op zich nemen.
The post Vzw Ypriana krijgt na negen jaar nieuwe voorzitter: “Bestuur hervormd om synergie te

Lees meer »

Wouter Vermeersch (Vlaams Belang) is kandidaat-burgemeester in Kortrijk: “Gewacht op duidelijk mandaat Kortrijkzaan”

Het Vlaams Belang in Kortrijk draagt Wouter Vermeersch voor als kandidaat-burgemeester bij de komende lokale verkiezingen. Vermeersch haalde op 9 juni 35.200 voorkeurstemmen in West-Vlaanderen. Hij neemt het in zijn strijd om de sjerp allicht op tegen Axel Ronse (N-VA) en kersvers lijsttrekker voor de Stadslijst van Kortrijk Ruth Vandenberghe. “Fotogeniek zijn en een hoog knuffelgehalte hebben, volstaat niet om

Lees meer »

LIVE. Ontploffing Hoboken: tweede dodelijk slachtoffer gevonden onder puin

Elf uur na de explosie in Hoboken is een tweede dodelijk slachtoffer teruggevonden. Er vielen ook drie zwaargewonden en twee lichtgewonden. Twee verdiepingen zijn ingestort, een deel van het gebouw is weggeblazen. De oorzaak van de explosie is nog niet bekend. Mogelijk gaat het om een gasexplosie in het gebouw. De brandweer zoekt nog naar minstens drie vermisten onder het

Lees meer »