Tom Van Grieken voor het eerst na bittere verkiezingszege: “Ik heb mezelf te veel in het defensief laten duwen”

Heeft hij de verkiezingen nu wel of niet gewonnen? In zijn eerste interview na 9 juni maakt Tom Van Grieken (Vlaams Belang) de balans op. “Het transgendergedoe, daarover ging ik in de campagne soms te hard.”

 

Meer krantenkoppen in België

Babykledingzaak La Petite Rooze opent de deuren

Rita Lauwerier (55) opende zopas haar nieuwe babykledingzaak La Petite Rooze aan de Driftweg. Het merk La Petite Rooze bestaat al sinds 2013: Rita ontwikkelde vanuit haar eigen persoonlijkheid handgemaakte lifestyleproducten, zoals juwelen en toilettasjes.
The post Babykledingzaak La Petite Rooze opent de deuren appeared first on KW.be.

Lees meer »

Slotenmaker redt duif uit leegstaande winkel in Turnhout: “Desnoods moet de koning mij maar gratie verlenen”

In Turnhout heeft een slotenmaker op eigen initiatief een duif bevrijd vanachter de etalage van een leegstaande winkel. De duif zat er al enkele dagen vast en bezorgde voorbijgangers hadden al stukjes brood door een spleet geduwd. "Ik heb op voorhand de politiediensten gebeld omdat ik volgens de letter van de wet huisvredebreuk ging plegen", zegt slotenmaker Kristof Tauwenberg. Er

Lees meer »

COMMENTAAR. “De Amerikaanse presidentsverkiezingen worden een rollercoaster van maanden. Maar het is op zijn minst terug spannend geworden”

President Joe Biden bood zo lang mogelijk weerstand tegen het onvermijdelijke, maar aanvaardde zondag dan toch dat hij te oud is om een tweede termijn in het Witte Huis binnen te halen. Zijn partij gaat zo de laatste rechte lijn naar de presidentsverkiezingen zonder duidelijk draaiboek. Belangrijker nog dan wie ze nu naar voor schuiven, is de vraag op welke

Lees meer »

Protestactie tegen zwaar vrachtverkeer in Lissewege

Woensdagavond hielden een aantal bewoners van Lissewege een protestactie aan het station van Lissewege naar aanleiding van het zwaar vrachtverkeer in hun dorp. Ondanks een verbod op zwaar vrachtverkeer in het centrum van Lissewege rijden nog altijd vrachtwagenchauffeurs, die voortgaan op hun GPS, het centrum binnen, waar ze zich vastrijden en soms schade aanrichten.
The post Protestactie tegen zwaar

Lees meer »

Kevin (31) en Marco (40) sleuren man uit brandend huis: “Toen we hulpkreten hoorden, hebben we geen seconde getwijfeld”

Kevin De Ceulaer (31) en Marco Pauli (40) hebben vrijdagavond een bejaarde man uit zijn brandende woning gered in het centrum van Eeklo. Het slachtoffer werd met zware brandwonden naar het ziekenhuis gebracht, maar zaterdagmiddag was hij buiten levensgevaar. “Dat hij het heeft gehaald, is te danken aan een ‘collectieve effort’ van de hele buurt”, vertellen Kevin en Marco.

Lees meer »

Hij was niet op het verjaardagsfeest van echtgenote Jennifer Lopez, maar wat heeft Ben Affleck dan wel gedaan?

“Dit wordt een geweldige dag.” Jennifer Lopez, die officieel pas woensdag jarig is, keek afgelopen weekend duidelijk uit naar haar verjaardagsfeest. Dat haar echtgenoot Ben Affleck er niet bij was, kon de zangeres duidelijk niet deren. Maar wat heeft de Amerikaanse acteur dan wel uitgespookt terwijl zijn vrouw haar verjaardag vierde? “Hij was opnieuw op pad zonder trouwring.”

Lees meer »

Acht dagen te paard naar Nederland voor het goede doel: Wendy steunt Kom Op Tegen Kanker met opmerkelijke sponsortocht vanuit Vlamertinge

630 km afleggen te paard in acht dagen. Dat is de stevige uitdaging die Wendy Klijn van stoeterij The Golden Sky aangaat ten voordele van Kom Op Tegen Kanker. Vertrekken doet ze vanuit Vlamertinge, hopelijk komt ze acht dagen later samen met haar paarden Whisper en Ronnie goed in haar geboortestad Alkmaar aan.
The post Acht dagen te paard

Lees meer »

Win een ticket voor de 90s party op W-festival op 23 augustus

Vrijdag 23 augustus 2024 wordt een gigantisch dance-walhalla voor alle 90s-liefhebbers op W-festival. Maak je klaar voor de ene na de andere hitvolle set van Jenny Berggren van Ace of Base, 2 Unlimited, Snap!, Culture Beat, C+C Music Factory en Nightcrawlers. Met als afsluitende act Adamski. Wij mogen 200 tickets weggeven voor de 90s party …
The post Win

Lees meer »

Eén 17-jarige heeft ziekenhuis verlaten na steekpartij in Leuven, daders en slachtoffers kenden elkaar: “Geen blinde agressie”

Eén van de 17-jarige jongens die vrijdagavond gewond was geraakt bij een steekpartij in Leuven, heeft het ziekenhuis al mogen verlaten. Dat meldt het Leuvense parket. "Het tweede slachtoffer zou binnenkort ook het ziekenhuis mogen verlaten", zegt woordvoerder Julie Plevoets. "De verwondingen blijken dus beter mee te vallen dan eerst gevreesd. Intussen blijkt dat de slachtoffers en de daders elkaar

Lees meer »