Adieu, pastis: Vlaamse pentaquefederatie bant alcohol tijdens competitie en stuurt controleurs op pad

De Petanque Federatie Vlaanderen bindt de strijd aan met alcohol. Tijdens wedstrijden stuurt ze controleurs op pad om spelers te laten blazen, en zo een nultolerantie af te dwingen. Maar dat zint sommigen niet: “Dit is er ver over.”

 

Meer krantenkoppen in België

Politie pakt dertigtal pro-Palestijnse betogers die met geweld politiecordon probeerden te doorbreken hard aan

De Brusselse politie pakte vrijdagavond een groep pro-Palestijne betogers hardhandig aan tijdens een betoging aan de Amerikaanse ambassade. Dat meldt Bruzz, naar aanleiding van beelden die de zender kreeg. In totaal zijn een dertigtal betogers opgepakt. Volgens de politie “zijn de beelden fragmenten en schetsen ze niet de interventie in haar geheel.”

Lees meer »

“Minstens 977 miljoen aan Belgische militaire hulp dit jaar”: wat zal De Croo Zelensky allemaal bieden? Volg hier hun gezamenlijke persconferentie

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky is vandaag op bezoek in ons land. Hij ondertekende vanmorgen met premier Alexander De Croo (Open Vld) een bilateraal veiligheidsakkoord, dat onder meer minstens 977 miljoen euro aan Belgische militaire hulp aan Oekraïne dit jaar omvat. Het opvallendste nieuws: België engageert zich ertoe om tegen 2028 dertig F-16’s aan Oekraïne te leveren. De eerste gevechtsvliegtuigen

Lees meer »

“Oostendenaren zijn vechters, we keren nog terug naar de top”: 1.500 KVO-fans nemen samen afscheid van voetbalploeg

“We hebben een slag gekregen en liggen op de grond, maar we gaan opstaan en verder doen.” Zo’n 1.500 KVO-fans namen vandaag in de Diaz Arena in Oostende afscheid van hun geliefde voetbalploeg. Het officiële faillissement van KV Oostende wrikte bij de supporters heel wat emoties los. Wij gingen mee het veld op en brachten een laatste groet aan de

Lees meer »

Assisen Spuikommoord – Dochter van Emmy getuigt: “Ze had een hart van goud”

Op het assisenproces tegen Khaldoon Al-Baghdadi (42) heeft de jongste dochter van het slachtoffer haar getuigenis afgelegd. Emmy Geboers (67) werd vooral als zorgzaam, sportief en optimistisch bestempeld. De manier waarop de beschuldigde zich van haar lichaam ontdeed, werd door Alain Remue van de Cel Vermiste Personen ongezien genoemd.
The post Assisen Spuikommoord – Dochter van Emmy getuigt: “Ze

Lees meer »

Kampioen Dadizele Sport rouwt om overlijden trouwe supporter Dany (72): “We koesteren alle momenten met jou”

Het topseizoen van FC Dadizele Sport – kampioen in vierde provinciale – eindigt met een donkere rand door het onverwacht overlijden van trouwe supporter Dany Desmet (72) in AZ Delta Roeselare. Hij was vroeger actief als jeugdtrainer van het toenmalige VK Dadizele en was vorig seizoen als trouwe supporter steeds aanwezig op alle wedstrijden van de eerste ploeg.
The

Lees meer »

Noord-Korea stuurt ballonnen met uitwerpselen naar Zuid-Korea

Noord-Korea heeft meer dan tweehonderd ballonnen met afval naar Zuid-Korea gestuurd. Dat meldt het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap op basis van het leger. De ballonnen, die verspreid over een groot deel van het land zijn neergekomen, zaten vol met onder andere plastic flessen, batterijen, onderdelen van schoenen en mest.

Lees meer »

Een lege doos, ook op het veld: overnemer Standard moet bijna volledig nieuwe ploeg bij elkaar kopen

Standard hoopt de komende weken op een doorbaak in het overnamedossier. Een vijftal (buitenlandse) partijen toont interesse. Het blijft onduidelijk wat de Luikse club precies waard is, maar het is in ieder geval zeker dat de nieuwe eigenaar tientallen miljoenen in de club moet steken. Buiten de enorme schuldenberg moet namelijk een volledig nieuwe ploeg gebouwd worden.

Lees meer »

Ontknoping van ‘Boer zkt vrouw’ levert twee koppels op, maar ook enkele gebroken harten: “Plots is Niels weer dichtgeklapt”

Twee van de zes boeren hebben in het zestiende seizoen van ‘Boer zkt vrouw’ de ware liefde gevonden: boer Robbe (29) en Branko wonen samen in Zweden en boer Michiel (27) en Rune zijn stapelverliefd. Maar er werden ook harten gebroken: boer Niels (32) zette een punt achter zijn relatie met Sylvie, boer Thomas (30) kon de gevoelens van Amber

Lees meer »

Reisbijstandsverzekeraars tijdens de zomer vol aan bak

Tijdens de zomervakantie van 2023 hebben de Belgische reisbijstandsverzekeraars zowat 19.000 interventies voor voertuigen en zowat 10.500 medische tussenkomsten in het buitenland gedaan. Dat blijkt donderdag uit een enquête van koepel Assuralia bij alle reisbijstandsverzekeraars in de aanloop naar de zomervakantie.

Lees meer »

LIVE. Elke beller wint vanochtend 5 jaar lang concerttickets op Qmusic: nu al drie winnaars, luisteraar Jade kondigde ook haar zwangerschap aan

Het is zover. Wie tussen 7 uur en 9 uur live in de ochtendshow van Maarten en Dorothee op Qmusic komt, wint 5 jaar lang concerttickets voor de zalen van Be•at. Daaronder vallen onder meer het Sportpaleis, de Lotto Arena en Vorst Nationaal. Al wil dat niet zeggen dat je ook automatisch in de uitzending terechtkomt. Na amper 50 minuten

Lees meer »

Kortrijk Beach Rugby barst uit zijn voegen

Reeds 19 jaar organiseert Rugbyclub Curtrycke hun fameuze Beach Rugby tornooi in Kortrijk. Sinds 7 jaar is het toernooi uitgebouwd tot een 3-daags evenement op de Grote Markt van Kortrijk. “Het barst een beetje uit zijn voegen,” klinkt het. Dit jaar staat het rugbytoernooi op vrijdag 31 mei, zaterag 1 juni en zondag 2 juni gepland.
The post Kortrijk

Lees meer »