“Verkiezingen zijn het feest van de democratie, maar je moet wel zelf de slingers ophangen”

De verkiezingen van de extremen zijn ingezet. Dat is de toon die de laatste dagen in alle politieke berichtgeving weerklinkt. In het kielzog wordt het failliet van de traditionele centrumpartijen aangekondigd. De toon is waarschuwend, grimmig bijna. Alsof het einde van de democratie nakend is. Zo ver zijn we nog lang niet, maar de wind in de zeilen van Vlaams Belang en PVDA/PTB kan snel verworden tot een storm, waarbij alle boten op het water in moeilijkheden kunnen geraken.

 

Meer krantenkoppen in België

INTERVIEW. Wendy Van Wanten: “1.500 euro pensioen en al wat ik doe, is betalen. En waarom? Omdat ik het Vlaamse publiek heb gediend? Omdat ik hard heb gewerkt?

Ze ziet er nog geen dag ouder uit en als ze lacht gooit ze, als vanouds, kapoenig haar hoofd in haar nek. In Iris Vandenkerckhove zal altijd een groot stuk Wendy Van Wanten zitten. Maar Iris is ook met pensioen. En dat schuurt. “De verbale erotiek, het teasen, de deugnieterij: ik kan daar over vijf jaar toch niet meer mee

Lees meer »

Voorzitter Peter Casteleyn van BBC Zwevezele blikt vooruit: “Met zelfde ambities naar nieuw seizoen”

Aan het begin van het seizoen durfde voorzitter Peter Casteleyn ambitieus spreken over promotie naar de landelijke reeksen. Dat zat er uiteindelijk niet in, maar de Zwevezeelse praeses blikt toch tevreden terug op het afgelopen seizoen. Tegelijkertijd maakt hij zijn nieuwe plannen bekend en die zijn onveranderd: meedoen voor de titel in eerste provinciale.
The post Voorzitter Peter Casteleyn

Lees meer »

Publicatie van psychologe Virginie Van Zandweghe: “Boekje dat je kind leert omgaan met alledaagse spanningen”

Bij Uitgeverij Stokstaart is zopas ‘Jij, Fien en een toverkist vol superkrachten’ van psychologe Virginie Van Zandweghe verschenen. Het boek moet kinderen helpen bij stress, (faal)angst en piekeren. “Ze leren onvoldoende omgaan met de negatieve gevoelens van elke dag, en dat zet ook de hulpverlening onder druk.”
The post Publicatie van psychologe Virginie Van Zandweghe: “Boekje dat je kind

Lees meer »

Wie is ‘Mellstroy’, de Wit-Russische streamer die zijn volgers geld beloofde om het veld van Wembley op te rennen?

Drie maanden geleden beloofde een obscure Wit-Russische streamer aan zijn duizenden volgers dat ze een fortuin konden krijgen om de Champions League-finale te verstoren. Toch zagen de veiligheidsdiensten het zaterdag niet aankomen: volgens de Londense politie probeerden er maar liefst vijf voetbalsupporters tegelijk het veld van Wembley te bestormen.

Lees meer »

Jennifer (39) neemt nachtrestaurant in Harelbeke over op 1 juni: “’t Anker mocht niet verdwijnen”

Op vrijdag 31 mei nemen Jean-Claude Masselus en zijn echtgenote Martine Declercq afscheid van ‘hun’ nachtrestaurant Brasserie ’t Anker. “We gaan een beetje van het leven genieten”, luidt het. Op zaterdag1 juni heropent ’t Anker alweer, met zaakvoerder Jennifer Bogaert, die al twee jaar meewerkt in de zaak.
The post Jennifer (39) neemt nachtrestaurant in Harelbeke over op 1

Lees meer »

Speurhond vindt half miljoen euro in kelder van vriend van Jamal Ben Saddik: “Geen idee hoe dat daar terechtkwam”

Vechtsporter Jamal Ben Saddik riskeert 40 maanden celstraf voor witwassen van crimineel geld. Hij gebruikte daarvoor volgens het openbaar ministerie valse documenten van een Nederlandse sportmakelaar. Ook zijn broer Saïd Ben Saddik en een vriend/tuinaannemer worden mee vervolgd. De villa van de tuinman in Wommelgem is in beslag genomen, inbegrepen het zwembad van 25.000 euro. Jamal Ben Saddik vraagt de

Lees meer »

Frankrijk mobiliseert 43.000 agenten tijdens tachtigste verjaardag landing van Normandië

Tijdens de herdenking van de landing in Normandië (5-7 juni) mobiliseert Frankrijk 43.000 politieagenten, gendarmes en brandweerlieden: “een uitzonderlijke opstelling”, heeft de Franse minister van Binnenlandse Zaken donderdag bekendgemaakt. Dit jaar is het tachtig jaar geleden dat geallieerde troepen voet aan grond kregen in het noorden van Frankrijk, en zo voor een wende zorgden in de Tweede Wereldoorlog.

Lees meer »

Oekraïense president Zelenski blijft Europa rondreizen op zoek naar militaire en morele steun: “Alleen kan hij oorlog niet winnen”

Ons land heeft dit jaar al bijna 1 miljard euro steun aan Oekraïne beloofd en wil nog 2 tot 4 F-16’s leveren. Dat zei premier Alexander De Croo op een persconferentie met de Oekraïense president Volodimir Zelenski. België is een stop in een Europese ronde van de president: intussen is hij in Portugal aangekomen. Waarom lijkt de Oekraïense vraag voor

Lees meer »

COLUMN. Jan Segers geeft stemadvies: “Stem donkerrood!”

Columnist Jan Segers bekent kleur. Eindelijk. “Tijd om elke ironie achterwege te laten. Ik heb u de voorbije dagen achtereenvolgens geadviseerd om blauw, groen, bruin en oranje te stemmen, maar dat was natuurlijk maar om te lachen. Lood om oud ijzer zijn ze, die partijen. Graag maak ik u vandaag warm voor de enige partij die wel het verschil maakt:

Lees meer »