Jennifer (39) neemt nachtrestaurant in Harelbeke over op 1 juni: “’t Anker mocht niet verdwijnen”

Op vrijdag 31 mei nemen Jean-Claude Masselus en zijn echtgenote Martine Declercq afscheid van ‘hun’ nachtrestaurant Brasserie ’t Anker. “We gaan een beetje van het leven genieten”, luidt het. Op zaterdag1 juni heropent ’t Anker alweer, met zaakvoerder Jennifer Bogaert, die al twee jaar meewerkt in de zaak.

Brasserie ’t Anker aan de Kortrijksestraat was jarenlang een van de weinige nachtrestaurants, zo niet de enige in de grote regio, waar je zelfs om 5 uur ’s ochtends nog iets kon eten. De zaak werd gerund door Jean-Claude Masselus en zijn echtgenote Martine Declercq. Nachtrestaurant ’t Anker werd in 1987 opgericht door de ouders van Jean-Claude, Nicole Verfaille en Freddy Masselus uit Kuurne. Zij runden sinds 1979 het nachtrestaurant De Laeten in Kuurne, waar je ‘s nachts nog terecht kon voor kip en broodjes. Het concept van kip en broodjes verhuisde mee naar ’t Anker.

“Na enkele jaren namen Jean-Claude en Martine de zaak over van hun ouders. Mensen op weg naar of op terugweg van een feestje of een discotheek, maar ook ploegwerkers, nachtverplegers en stadsdiensten: ze vonden ’s nachts of ’s morgens vroeg het restaurant met gemak. Na bijna 37 jaar stoppen Jean-Claude en Martine. “Het is een zeer mooie en gouden tijd geweest, maar nachtwerk kruipt in de kleren. We willen een beetje rusten en nog wat van het leven genieten”, aldus het koppel.

Hart verloren

Jean-Claude en Martine gingen op zoek naar een overnemer en kwamen uit bij Jennifer Bogaert (39), een medewerkster van de zaak. Zij is afkomstig uit Oudenaarde en werkte eerder in een brasserie in Oudenaarde, in het park Baron Casier in Waregem en al twee jaar in ’t Anker.

“Ik heb mijn hart verloren aan de zaak en vooral aan de huidige uitbaters. Het zijn prachtige mensen en fantastische bazen”, vertelt Jennifer. “Ik zou het jammer vinden als een van de meest gekende nachtrestaurants in de regio zou verdwijnen en ja, het is een van de laatste.” De bedoeling van Jennifer is om ’t Anker open te houden van maandag tot en met donderdag van 18 uur tot 3 uur ’s nachts en op vrijdag en zaterdag de zaak open te houden van 18 tot 5 uur ’s morgens, op zondag van 11.30 tot 5 uur. De sluitingsdag is woensdag. “Ik wil ook werken met een tegoedbon bij een reservering vanaf vier personen, met een verrassingsbord en aperitief van het huis. Voorwaarde is wel dat je de bon moet meebrengen.”

The post Jennifer (39) neemt nachtrestaurant in Harelbeke over op 1 juni: “’t Anker mocht niet verdwijnen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vrachtwagenchauffeur overleden bij ongeval in Zeebrugge

Op een bedrijventerrein in Zeebrugge is gisteravond een 51-jarige Roemeense vrachtwagenchauffeur om het leven gekomen bij een tragisch ongeval. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen in Brugge. Het slachtoffer werd aangereden door een 68-jarige collega die hem zijn parkeerplaats wilde laten overnemen.

Lees meer »

Zomerreeks op het kanaal: nu ook klusjesdienst én massagesalon ‘Time for You’ op het water

Noordkaai 25/2 is het adres van Ingeborg Man en Stany Poncelet. Dat blijkt een woonboot te zijn, waar ze ondertussen huizen met hun nieuw samen gesteld gezin en van waaruit ze ook hun zelfstandig (bij)beroep uitoefenen. Ingeborg verzorgt massages, Stany runt een klusjesdienst.
The post Zomerreeks op het kanaal: nu ook klusjesdienst én massagesalon ‘Time for You’ op het

Lees meer »

BS Geluveld wil zichzelf tijd geven om te bouwen

BS Geluveld kon zich vorig jaar niet redden in tweede provinciale. Met de komst van heel wat nieuwe spelers en de opstart van een B-elftal maken ze zich in Geluveld klaar om mee te strijden bovenaan in derde provinciale.
The post BS Geluveld wil zichzelf tijd geven om te bouwen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wie wordt Kamala Harris haar running mate? Amerika-expert: “Ze kan best een witte man kiezen”

Nu alles erop wijst dat Kamala Harris de nominatie van de Democraten zal winnen, rijst de vraag wie haar running mate wordt. Waarnemers zijn het erover eens dat ze er goed aan zou doen een witte man op sleeptouw te nemen. Bart Kerremans, professor Amerikaanse politiek (KU Leuven), wikt en weegt vijf mogelijke kanshebbers: “De sterkste kanshebber heeft één nadeel:

Lees meer »

Isabelle (51) schrijft boek voor meer positiviteit en veerkracht: “Moeilijke thema’s bespreekbaar gemaakt”

Met haar boek ‘Intermezzo, een innerlijke reisgids’, schreef auteur Isabelle Scherrens (51) een wegwijzer voor iedereen die bewust en met veerkracht in het leven wil staan in een hectische maatschappij.
The post Isabelle (51) schrijft boek voor meer positiviteit en veerkracht: “Moeilijke thema’s bespreekbaar gemaakt” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bisschop Johan Bonny stopt als aanspreekpunt voor slachtoffers seksueel misbruik: “Dossiers wegen emotioneel erg zwaar op me”

Antwerps bisschop Johan Bonny, die afkomstig is uit Gistel, stopt als officieel aanspreekpunt voor slachtoffers van seksueel misbruik binnen de Kerk. Hij geeft die taak terug nadat de paus hem een hulpbisschop weigerde, schrijft Het Nieuwsblad donderdag.
The post Bisschop Johan Bonny stopt als aanspreekpunt voor slachtoffers seksueel misbruik: “Dossiers wegen emotioneel erg zwaar op me” appeared first on

Lees meer »

Willy en Daniëlle vieren gouden huwelijksjubileum

Het echtpaar Willy Constant (geboren in Brugge op 26 juni 1933) en Daniëlle Favorin (geboren in Brugge op 5 maart 1948) uit de Hoefijzerlaan vierde zaterdag het gouden huwelijksjubileum.
The post Willy en Daniëlle vieren gouden huwelijksjubileum appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zestien pro-Palestijnse actievoerders opgepakt op Brusselse Grote Markt en aan Beurs

Op de Brusselse Grote Markt en aan de Beurs zijn donderdagnamiddag zestien pro-Palestijnse actievoerders opgepakt, omdat ze onaangekondigd een protestactie hielden en een Tomorrowland-evenement verstoorden. Dat meldt Bruzz en het nieuws wordt bevestigd door de Brusselse lokale politie. “We hebben ook drie gerechtelijke processen-verbaal opgesteld voor weerspannigheid”, klinkt het.

Lees meer »

Grootouders van Stan (6) leggen fietstocht van 1.700 kilometer af om geld in te zamelen voor onderzoek naar zeldzame ziekte

Op 17 augustus vertrekken Luc Vandevyvere en zijn echtgenote Christine voor een fietstocht van maar liefst 1.700 kilometer rond Nederland. Niet zomaar, maar om geld in te zamelen voor het VUB Duchenne Fonds, dat opgericht werd dankzij Luc. Daarmee wordt onderzoek gedaan naar de ziekte van Duchenne, waar zijn kleinkind Stan aan lijdt (6).
The post Grootouders van Stan

Lees meer »