Jennifer (39) neemt nachtrestaurant in Harelbeke over op 1 juni: “’t Anker mocht niet verdwijnen”

Op vrijdag 31 mei nemen Jean-Claude Masselus en zijn echtgenote Martine Declercq afscheid van ‘hun’ nachtrestaurant Brasserie ’t Anker. “We gaan een beetje van het leven genieten”, luidt het. Op zaterdag1 juni heropent ’t Anker alweer, met zaakvoerder Jennifer Bogaert, die al twee jaar meewerkt in de zaak.

Brasserie ’t Anker aan de Kortrijksestraat was jarenlang een van de weinige nachtrestaurants, zo niet de enige in de grote regio, waar je zelfs om 5 uur ’s ochtends nog iets kon eten. De zaak werd gerund door Jean-Claude Masselus en zijn echtgenote Martine Declercq. Nachtrestaurant ’t Anker werd in 1987 opgericht door de ouders van Jean-Claude, Nicole Verfaille en Freddy Masselus uit Kuurne. Zij runden sinds 1979 het nachtrestaurant De Laeten in Kuurne, waar je ‘s nachts nog terecht kon voor kip en broodjes. Het concept van kip en broodjes verhuisde mee naar ’t Anker.

“Na enkele jaren namen Jean-Claude en Martine de zaak over van hun ouders. Mensen op weg naar of op terugweg van een feestje of een discotheek, maar ook ploegwerkers, nachtverplegers en stadsdiensten: ze vonden ’s nachts of ’s morgens vroeg het restaurant met gemak. Na bijna 37 jaar stoppen Jean-Claude en Martine. “Het is een zeer mooie en gouden tijd geweest, maar nachtwerk kruipt in de kleren. We willen een beetje rusten en nog wat van het leven genieten”, aldus het koppel.

Hart verloren

Jean-Claude en Martine gingen op zoek naar een overnemer en kwamen uit bij Jennifer Bogaert (39), een medewerkster van de zaak. Zij is afkomstig uit Oudenaarde en werkte eerder in een brasserie in Oudenaarde, in het park Baron Casier in Waregem en al twee jaar in ’t Anker.

“Ik heb mijn hart verloren aan de zaak en vooral aan de huidige uitbaters. Het zijn prachtige mensen en fantastische bazen”, vertelt Jennifer. “Ik zou het jammer vinden als een van de meest gekende nachtrestaurants in de regio zou verdwijnen en ja, het is een van de laatste.” De bedoeling van Jennifer is om ’t Anker open te houden van maandag tot en met donderdag van 18 uur tot 3 uur ’s nachts en op vrijdag en zaterdag de zaak open te houden van 18 tot 5 uur ’s morgens, op zondag van 11.30 tot 5 uur. De sluitingsdag is woensdag. “Ik wil ook werken met een tegoedbon bij een reservering vanaf vier personen, met een verrassingsbord en aperitief van het huis. Voorwaarde is wel dat je de bon moet meebrengen.”

The post Jennifer (39) neemt nachtrestaurant in Harelbeke over op 1 juni: “’t Anker mocht niet verdwijnen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Van Grieken over pijnlijke vertoning met Petra De Sutter in ‘Het conclaaf’: “Ik heb mijn excuses aangeboden”

Vlaams Belangvoorzitter Tom Van Grieken heeft na een vervelende situatie tijdens een woke-debat in ‘Het conclaaf’ zijn excuses aangeboden aan Petra De Sutter (Groen). Dit bevestigde hij in ‘De Afspraak’. “Plots ging het over Petra’s persoon”, zegt Van Grieken. “Dat heb ik nooit gewild. Wie mij kent, weet dat ik nooit de intentie heb om mensen te kwetsen.”

Lees meer »

“Het moet de eerste beslissing zijn van onze nieuwe verkozenen: schaf de uittredingsvergoedingen af”

De politiek heeft dezer dagen de mond vol van het ‘signaal van de kiezer’. De ene partij ziet het zus, de andere zo. Verkiezingsresultaten, het blijft een grabbelbak waarin iedereen zijn gading vindt. Wie het vanop een afstand bekijkt, ziet nochtans maar één echt signaal: voor veel kiezers kan het niet meer verder zoals voorheen. De nieuw verkozen politici mogen

Lees meer »

“Het opvallendste op hun huwelijk? Prins Laurent die Wendy Van Wanten meenam”: prins Edward en Sophie 25 jaar getrouwd

25 jaar. Zo lang zijn de Britse prins Edward (60) en hertogin Sophie (59) woensdag getrouwd. In tegenstelling tot z’n twee broers en zus slaagt de prins er dus wél in om een standvastig huwelijk uit te bouwen en een echtscheiding te vermijden. Met dank aan Sophie, die zich opwerkte tot een onmisbaar lid van de Britse koninklijke familie. Al

Lees meer »

Russisch staatsbezoek aan Noord-Korea officieel afgetrapt

De Russische president Vladimir Poetin en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un hebben woensdag een grote ceremonie bijgewoond op het centrale plein van de hoofdstad Pyongyang. Het gaat om het officiële startschot van het Russische staatsbezoek, aldus Russische persagentschappen.

Lees meer »

Kortrik Olympic brengt dit weekend de Olympische Spelen naar Buda Beach

Op zaterdag 22 en zondag 23 juni organiseert Team Sport ‘Kortrik Olympic’ op Buda Beach. Het “Olympisch Dorp” is gratis toegankelijk tussen 14 en 17 uur. Je kan er kijken naar demo’s of zelf deelnemen aan verschillende sporten zoals boulderen, skaten, breakdancen, 3×3 basketbal of BMX’en.
The post Kortrik Olympic brengt dit weekend de Olympische Spelen naar Buda Beach

Lees meer »

Horeca Zottegem dan toch niet verplicht om professionele security te voorzien tijdens BK wielrennen

Tijdens het BK wielrennen in Zottegem moeten horecazaken geen professionele security voorzien. Het stadsbestuur wilde dat verplichten, om te voorkomen dat glazen en flessen naar buiten worden meegenomen. Uitbaters vonden het te duur en te kort dag om nog te regelen. Op vraag van oppositiepartij Vooruit, besliste de gemeenteraad dat uitbaters nu zelf controles kunnen uitvoeren. Zottegem stelt ook herbruikbare

Lees meer »