Mexico doet zogenaamde ‘conversietherapieën’ in de ban

Na een jarenlange campagne door activisten, heeft Mexico zogenaamde conversietherapieën verboden. Die ‘behandeling’ heeft als doel om de seksuele geaardheid of genderidentiteit van iemand te veranderen. Ook in onder andere ons land is de therapie strafbaar. Afgelopen maand stemde de Kamer van Afgevaardigden, het Mexicaanse lagerhuis, al in met de wet, nu ook de Senaat.

 

Meer krantenkoppen in België

Pastorie Ruiselede wordt privé-woning

Tijdens de jongste gemeenteraad van 16 mei besliste het gemeentebestuur van Ruiselede, om de pastorie in de Aalterstraat 2 toe te wijzen aan het echtpaar Van Staen-Hanssens uit Gent. Dat was nodig, omdat het ontvangen bod lager was dan de schattingsprijs. Uiteindelijk werd de pastorie uit 1907 verkocht voor € 501.000. Naar verluidt zal de pastorie een privé-woning worden.

Lees meer »

Van mensensmokkel tot seksueel misbruik van tientallen jonge Afghanen: 23 verdachten worden vervolgd in “zwaar en gewelddadig dossier”

23 verdachten zullen zich voor de rechter moeten verantwoorden in "een van de zwaardere dossiers van mensenhandel van de afgelopen jaren". Dat heeft de raadkamer in Antwerpen beslist. De bende wordt niet alleen vervolgd voor mensensmokkel, maar ook onder meer voor verkrachting en afpersing. Ze zouden mogelijk tot 100 jonge Afghanen – veelal minderjarig – seksueel misbruikt hebben.

Lees meer »

Verdienstelijke Davidsfonds-bestuursleden gehuldigd

Tijdens de viering van 100 jaar Davidsfonds Meulebeke zijn enkele verdienstelijke bestuursleden in de bloemen gezet: Frank Develtere (25 jaar bestuurslid), Pol Verstraete (50 jaar bestuurslid) en Joos Vanderbeke (54 jaar bestuurslid). An-Sofie Van Nieuwenhuyse werd gehuldigd voor haar inzet tijdens de junior journalistenwedstrijden, Pol Veys en Katleen Vanhee voor hun jarenlange gedrevenheid bij de
The post Verdienstelijke Davidsfonds-bestuursleden

Lees meer »

Hans (66) blijft speuren in familiestamboom: “Ooit organiseerde ik een feest voor 630 verwanten”

Hans Van Landschoot (66), voormalig uitbater van horecazaak Shamrock in Knokke, bracht recent drie boeken uit waarin hij de Knokse tak van zijn familiestamboom beschrijft. Hans is al dertig jaar bezig met stamboomonderzoek en zocht familie op in onder meer de Verenigde Staten, Canada en Argentinië.
The post Hans (66) blijft speuren in familiestamboom: “Ooit organiseerde ik een feest

Lees meer »

“Ik verloor bijna al m’n familieleden. En nu is mijn dochter Miss België”: mama van Kenza Ameloot overleefde genocide

“Dank u, mama. Voor de Rwandese roots en om mij in het Frans op te voeden.” Het waren de woorden van Kenza Ameloot (21), vlak voor ze tot Miss België werd gekroond. Een bijzonder moment voor mama Joseline Gakire (56), die de genocide in Rwanda overleefde. In een exclusief dubbelgesprek in ‘Primo’ praten de twee vrouwen over het verleden van

Lees meer »

Lokerse Feesten en Rijversfestival zien Joost Klein-effect: “Ticketverkoop schiet de hoogte in”

De ticketverkoop van de festivals Lokerse Feesten en Rijversfestival ligt de laatste dagen fors hoger dan normaal. De organisaties wijzen naar de populariteit van de Nederlandse zanger Joost Klein. Hij staat zowel bij de Lokerse Feesten als bij Rijversfestival geprogrammeerd. "Door alles wat er dit weekend rond hem te doen was, lijken meer mensen nieuwsgierig om hem in het echt

Lees meer »