Patrick Dewael (Open VLD) neemt afscheid van nationale politiek

Op 8 mei neemt Patrick Dewael afscheid van de nationale politiek na bijna 39 jaar onafgebroken dienst in het parlement. Dat schrijft het Belang van Limburg en is bevestigd aan onze redactie. Hij zal op 9 juni wel nog de federale lijst duwen. 

Meer krantenkoppen in België

Fanbase, streams en ticketverkoop exploderen: is diskwalificatie het beste dat Joost Klein kon overkomen?

Joost Klein beroert Groot. Op Instagram en TikTok explodeert zijn achterban met miljoenen, op Spotify prijkt hij zelfs in de lijst van meest beluisterde liedjes ter wereld – bóven Harry Styles. En wie hem op zijn festivalaffiche heeft staan, merkt nu al een stijging in de ticketverkoop. Niets lijkt de excentrieke Nederlander te stoppen, zelfs geen vuistbeweging naar een cameravrouw

Lees meer »

Slovaakse premier Robert Fico (59) uren na schietpartij nog steeds in kritieke toestand: “Aanvaller had politiek motief”

Robert Fico (59), de premier van Slovakije, is neergeschoten na een ministerraad. Een reporter van dagblad ‘Denník N’ zag dat de eerste minister van de grond moest worden getild en werd weggereden. Volgens de Slovaakse regering “balanceert hij tussen leven en dood”. De aanval vond plaats voor een cultureel gemeenschapscentrum in de stad Handlova. De dader zou een 71-jarige dichter

Lees meer »

LIVEBLOG FURY-USYK. Fury gunt rivaal géén blik tijdens ‘face-off’, Zlatan Ibrahimovic heeft duidelijke voorkeur

Nog één keer slapen tot het megakamp in het boksen. Zaterdag nemen Tyson Fury (35) en Oleksandr Usyk (37) – beiden ongeslagen – het tegen elkaar op. Met als inzet alle vier de bokstitels bij de zwaargewichten. Wie wint en mag zich dus de ‘undisputed’ kampioen noemen? Na de erg korte persconferentie van gisteren zijn er vandaag de wegingen. Volg

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Meerdere doden bij bombardement op recreatiezone in Charkiv: “Russen namen dezelfde plek als doelwit 20 minuten na aankomst van hulpverleners”

Russische troepen rukken op in het oosten van Oekraïne. President Vladimir Poetin wil van de regio rond de Oekraïense stad Charkiv een bufferzone maken. Ondertussen raken de Oekraïense strijdmachten uitgeput. Zondag vielen bij Russische bombardementen in de regio van Charkiv zeker tien doden. Er vielen ook nog 25 gewonden. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

Frauke uit ‘Een echte job’ verliest op 20-jarige leeftijd strijd tegen kanker: “Ze gaf op het einde nog een feest voor haar dierbaren”

Frauke uit het programma ‘Een echte job’ is op 9 mei overleden. Nathalie Meskens (42) bezorgde haar in het UZ Leuven nog een bijzondere twintigste verjaardag, maar na een strijd van anderhalf jaar is ze zachtjes heengegaan. “Frauke was bang om te sterven, maar ze werd hierin goed begeleid”, vertelt mama Marleen. Vandaag werd er een herdenkingsplechtigheid gehouden.

Lees meer »

Senioren ’t Pandje trekken met oldtimers naar Westhoek

De bewoners van woonzorgcentrum ’t Pandje mochten er eens op uit trekken. Niet met een busje of koets, maar met een hele reeks oldtimers. De Old Car Drivers uit Emelgem namen hen mee op sleeptouw voor een rondrit door de Westhoek.
The post Senioren ’t Pandje trekken met oldtimers naar Westhoek appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kwijlend kijkt Tom Van Grieken naar Den Haag

De reactie van Tom Van Grieken op het voorlopig regeerakkoord in Nederland liegt er niet om: “Na een klinkende overwinning van Geert Wilders konden andere partijen er niet meer omheen.” En nog: “Indien de Vlaming het Vlaams Belang de grootste partij maakt, zal het hier anders uitdraaien.” Volgens de peilingen zal de Vlaming het Vlaams Belang effectief de grootste partij

Lees meer »

Regenboogkleuren en Palestijnse vlaggen op Brusselse pride

Duizenden mensen zijn door de straten van de hoofdstad getrokken voor de Brussels Pride, de jaarlijkse hoogdag voor de queer-gemeenschap in België. De pride is een feest en protest ineen en heeft dit jaar als thema veiligheid, elke dag, overal. Het was een opvallend politiek geladen editie. Petra De Sutter: “Onze rechten staan onder druk.”

Lees meer »