Taiwan registreerde op korte tijd meer dan twintig Chinese vliegtuigen

Het Taiwanese leger heeft zaterdag in een tijdspanne van minder dan drie uur in totaal 22 Chinese vliegtuigen gedetecteerd die nabij het eiland vlogen. Dat meldt het leger in een persbericht.

 

Meer krantenkoppen in België

“Parades van LGBTQ+ zijn dodelijke zonden”: ster uit het American Football choqueert met speech op proclamatie

Een staande ovatie viel hem te beurt op de proclamatie. Maar de speech die de Amerikaanse Football (NFL)-speler Harrison Butker (28) gaf aan de afgestudeerden van het Benedictine College – een katholieke en kunstgerichte privéschool even ten noorden van Kansas City-, deint vooral na. Met enkele opvallende uitspraken gaf de kicker van de Kansas City Chiefs, die dit jaar voor

Lees meer »

Vandergunst (KSV Diksmuide) is trots én gretig

Na de titel van het A-team deed ook de Diksmuidse B-ploeg nog tot het absolute slot mee voor de promotie. Penalty’s tegen Jong Male beslisten er echter anders over. Toch mogen Robbe Vandergunst en co trots op hun seizoen terugblikken.
The post Vandergunst (KSV Diksmuide) is trots én gretig appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nederland gaat zijn strengste asielbeleid ooit voeren. Zal dat impact hebben op vluchtelingenstroom naar ons land?

Nederland gaat zijn strengste asielbeleid ooit voeren: asielaanvragen worden opgeschort, het recht op opvang wordt beperkt en automatische gezinshereniging wordt geschrapt. Gaat dat asielzoekers doen uitwijken naar België? Migratie-onderzoeker Pascal Debruyne legt uit hoe groot of klein de impact kan zijn op ons land. “Ik denk niet dat wíj nu ook ons asielbeleid moeten verstrengen.”

Lees meer »

Doe-het-zelfpakketten van Jeroen Meus brengen ‘Dagelijkse kost’ naar de supermarkt, maar zijn de pakketten de moeite?

Jeroen Meus maakt het ons makkelijk: zijn ‘Dagelijkse kost’-verspakketten liggen voortaan in het rek bij Albert Heijn. Een snelle, makkelijke en smakelijke oplossing voor wie vers en voordelig zelf een Vlaamse klassieker op zijn bord wil toveren, aldus de televisiekok. “Gentse waterzooi is normaal niks waar je op een maandagavond thuis aan zou beginnen.” Wat betaal je voor zo’n doe-het-zelf-Meusbereiding

Lees meer »

Ebrahim Raisi, de ‘slager van Teheran’ die getipt werd als mogelijke opvolger van opperste leider Khamenei

Ebrahim Raisi, de Iraanse president die zondag om het leven kwam bij een helikopterongeluk, werd beschouwd als een aartsconservatieve hardliner. Hij was een vertrouweling van ayatollah Ali Khamenei – de geestelijke leider van Iran – en werd gezien als een van diens mogelijke opvolgers. Vanwege zijn grote aandeel bij executies werd hij ook de ‘slager van Teheran’ genoemd.

Lees meer »

Zwevegems koppel ziet 112.000 euro van bankrekening verdwijnen

Vorig weekend werd een koppel uit Zwevegem het slachtoffer van bankhelpdeskfraude waarbij ze meer dan 112.000 euro van hun rekening zagen verdwijnen. Dankzij een alerte juwelier en tussenkomst van politiezone Rivierenland konden drie verdachten opgepakt worden en kon een deel van het nadeel gerecupereerd worden.
The post Zwevegems koppel ziet 112.000 euro van bankrekening verdwijnen appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVEBLOG ANDERLECHT-CLUB. Tevergeefse stormloop op tickets: paars-wit had Lotto Park twee keer kunnen uitverkopen

De apotheose in onze Belgische eerste klasse nadert. Met Anderlecht dat zondag tegen grote rivaal Club Brugge landskampioen kan worden, als het resultaat in Cercle-Union enkele uren ervoor tenminste meezit voor paars-wit. Hoe dan ook: suspense en spanning alom voor de kraker. Niet enkel zondag, maar een hele week lang. En van dat alles hoeft u bij HLN niets missen.

Lees meer »

Vaartstraat jaar na opening nog niet opgeleverd

De heraanleg van de Vaartstraat en stuk Sportstraat is officieel nog altijd niet opgeleverd. Klinkt bizar, omdat het verkeer al sinds juni vorig jaar gewoon de invalsweg kan gebruiken. Maar bij enkele drukproeven – dat zijn boringen in de onderfundering naar materiaalsterkte en draagkracht – bleken de wettelijke waarden niet te worden gehaald. Dat leidt
The post Vaartstraat jaar

Lees meer »