Opnieuw 28 Chinese vliegtuigen rond Taiwan

Taiwan heeft opnieuw 28 Chinese vliegtuigen rond het eiland gedetecteerd. Die overschrijden de laatste tijd steeds vaker de grens van de Taiwanese zone.

Meer krantenkoppen in België

Van Grieken steunt “strengste asielbeleid ooit” in Nederlands regeerakkoord: “Met Europa als het kan, zonder als het moet”

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken is heel tevreden met het Nederlandse regeerakkoord, en dan vooral met het strenge asiel- en migratiebeleid. Dat Europa wel eens dwars zou kunnen liggen, deert Van Grieken niet. “Ik maak mij sterk dat Nederland het strengste asiel- en migratiebeleid zal krijgen. Met Europa als het kan, zonder Europa als het moet”, zei hij in ‘De

Lees meer »

Drie Moorselenaars in het zog van de renners: “De Mannekes van de Giro”

Tijdens de rustdag van de ronde van Italië werd het een hartelijk weerzien tussen matrassenmannen Wim Vanneste en Philiep Derthoo en verzorger Steven D’Helft. Moorsele boven in de Giro! De belevenissen van Wim en Philiep kan je volgen in hun blogspot.
The post Drie Moorselenaars in het zog van de renners: “De Mannekes van de Giro” appeared first on

Lees meer »

Op bezoek bij cohousingproject Senioren Thuis in Borgerhout: “Op deze manier kan ik nog lang mijn plan trekken”

Ze wonen met vijf onder één dak. Elk in hun eigen appartementje, maar met een gemeenschappelijke keuken, leefruimte en koertje. “En met elkaars gezelschap, dat is nog het plezantste. Ik voel me hier veilig”, zegt Rita De Vree (69). Welkom bij Senioren Thuis, een cohousingproject voor 65-plussers met een laag inkomen in Borgerhout, dat ook aan opvolging werkt in andere

Lees meer »

Terwijl basketsterren schitteren in ondergoed van Kim Kardashian, gaan vooral scherpe uitspraken over wit toptalent over de tongen

De WNBA gaat deze week in stijl van start, want de vrouwelijke basketbalsterren zullen dit seizoen met bijzonder ondergoed spelen. SKIMS, een bedrijf opgericht door niemand minder dan Kim Kardashian, is namelijk de officiële ondergoedleverancier. Nieuwe sensatie Caitlin Clark schittert niet in de publiciteitscampagne, maar gaat om een heel andere reden over de tongen.

Lees meer »

U18A BC Lamett Deerlijk-Zwevegem is kampioen

De U18A van basketbalclub BC Lamett Deerlijk-Zwevegem speelt zaterdag 18 mei de finale van de beker van West-Vlaanderen. “De kampioenstitel is al binnen”, stelt trainer-coach Florian Vandenbogaerde. “Bekerwinst zou de ultieme bekroning zijn.”
The post U18A BC Lamett Deerlijk-Zwevegem is kampioen appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ik krijg veel flashbacks”: getraumatiseerde ploegmaat van overleden ijshockeyspeler Johnson denkt nog elke dag aan gruwelijk incident

De vreselijke dood van ijshockeyer Adam Johnson (29) blijft ruim een halfjaar na datum nog steeds nazinderen. Victor Bjorkung (31), de man die de puck richting Johnson speelde voor die laatste dodelijk verwond raakte door een schaats in zijn nek, keerde enkele weken na het voorval terug naar zijn thuisland Zweden. Dit omdat hij het trauma niet kon verwerken. “Ik

Lees meer »

Vonnis voor brandstichters kasteel van Houthulst

Twee mannen van 26 jaar kregen donderdag hun vonnis na de brand die vorig jaar het kasteel van Houthulst vernielde. De ene krijgt een celstraf, de andere wordt geïnterneerd. "Er bestaat een gevaar dat de man opnieuw dergelijke feiten zou plegen", zei de rechter.

Lees meer »

Zonnige Lentedrink en Korte Ketenmarkt

De weergoden waren de Korte Ketenmarkt en de Lentedrink voor de Pittemse en Egemse inwoners ditmaal goed gezind, want de zon was duidelijk van de partij.
The post Zonnige Lentedrink en Korte Ketenmarkt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Toby Alderweireld krijgt waarschuwing na stevige uithaal richting arbitrage

Het parket van de Belgische voetbalbond (KBVB) heeft Antwerp-sterkhouder Toby Alderweireld een waarschuwing gegeven na zijn uitlatingen in de pers over de arbitrage. De 35-jarige verdediger deed eerder deze maand na afloop van de thuisnederlaag tegen Club Brugge (1-2) stevig zijn beklag over de scheidsrechters tijdens de Play-offs en noemde hun niveau in de pers “echt dramatisch”.

Lees meer »