De dubieuze verkooptechnieken van webshop Temu: ‘De EU wil hier geen handelsconflict met China over beginnen’

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

“Man verscheen met mes in mijn hotelkamer”: Verdachte van verdwijning Madeleine McCann staat opnieuw terecht in verkrachtingsproces

Een vrouw die Christian Brückner, de hoofdverdachte van de verdwijning van Madeleine McCann, beschuldigt van verkrachting, verklaarde tijdens de rechtszaak “dat ze in haar hotelkamer werd aangevallen door een man met een mes”. Brückner wordt beschuldigd van drie aanklachten van verkrachting en twee van seksueel misbruik tijdens zijn lopende proces in Braunschweig, Duitsland.

Lees meer »

Stad Diksmuide toont ondernemers troeven

Het gemeentebestuur van Diksmuide heeft voor iedereen die met toerisme en economie bezig is een overzicht gepresenteerd van de inspanningen die daarvoor worden gedaan, en de mogelijkheden die daaruit voortvloeien.
The post Stad Diksmuide toont ondernemers troeven appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vredesactivisten en Palestijnse Ieperlingen herdenken Nakba op Ieperse Grote Markt

De vredesdienst van Stad Ieper organiseerde op woensdag 15 mei een stiltecirkel op de Grote Markt om de Nakba te herdenken, de vlucht van ongeveer 750.000 Palestijnen bij de vorming van de staat Israël. “Wat in Gaza gebeurt is de extreme climax van deze decennia durende onderdrukking”, klinkt het.
The post Vredesactivisten en Palestijnse Ieperlingen herdenken Nakba op Ieperse

Lees meer »

Rino Maes start fietstocht naar Compostela met eerbetoon aan personeel az groeninge

Hartverwarmend en emotioneel was de officiële start van de fietstocht richting Santiago de Compostela aan az groeninge. Rino Maes (57), echtgenoot van Dominique Naessens, overleden op 5 juli 2023 aan kanker, bracht er samen met een 100-tal vrienden, familie en collega’s een eerbetoon aan de dienst Oncologie en Spoed.
The post Rino Maes start fietstocht naar Compostela met eerbetoon

Lees meer »

Huishoudhulpen slepen Het Poetsbureau voor de rechter

De arbeidsrechtbank van Hasselt behandelt volgende week donderdag de zaak van dertig poetshulpen die dienstenchequebedrijf Het Poetsbureau voor de rechter gesleept hebben. Samen met de vakbonden hekelen ze dat het bedrijf het minimumloon niet zou betalen. Het Poetsbureau weerlegt de aantijgingen en verwijst onder meer naar de loonnorm.

Lees meer »

Tournée Locale met de fiets of te voet

Op zondag 2 juni organiseert de mondiale raad Tournée Locale. Met een wandel- en fietstocht zetten ze verschillende locaties in de kijker, waar organisaties, handelaars en producenten lokaal, ecologisch en fair ondernemen en denken. Onderweg houden ze halt bij stekjesbieb ’t Lammeken, Ingelzwam, de fietsbieb, de Kringwinkel, IJsbeerkes crèmekarre, de Kasteelbie, Galle Tomabel en natuurpunt
The post Tournée Locale

Lees meer »

Delen van Britse migratiewet kunnen niet worden toegepast in Noord-Ierland, zegt rechtbank

Verschillende delen van de Britse migratiewet, die onder meer voorziet dat asielzoekers naar Rwanda gedeporteerd worden, kunnen niet worden toegepast in Noord-Ierland. Dat heeft een rechtbank in de Noord-Ierse hoofdstad Belfast maandag geoordeeld. Sommige bepalingen in de wet gaan namelijk in tegen de brexitafspraken die de bescherming van de mensenrechten in de regio garanderen.

Lees meer »

Duidelijkheid over doodsoorzaak restaurantuitbater Karel Mahieu (44) uit Koksijde: “Hij stierf na zware val”

Het onderzoek naar de mysterieuze dood van de 44-jarige restaurantuitbater van avondrestaurant ’t Lusthof in Koksijde is afgerond. De man werd op 7 september in zijn woning aangetroffen met flink wat bloedsporen. Intussen is duidelijk geworden dat hij toch stierf na een zware, ongelukkige val. Het dossier zal worden afgesloten.
The post Duidelijkheid over doodsoorzaak restaurantuitbater Karel Mahieu (44)

Lees meer »

Wanneer stort de fiscus je te veel betaalde belastingen terug?

Heb je onlangs je aanslagbiljet voor de personenbelasting ontvangen via de post of in je eBox? Dan weet je of je moet bijbetalen of dat je geld terugkrijgt van de fiscus. Maar wanneer krijg je dat geld terug? Dat is eenvoudig te achterhalen. Controleer de onderstaande punten om ervoor te zorgen dat de betaling zonder problemen op je rekening terechtkomt.

Lees meer »

Bewindvoerder KV Oostende spreekt klare taal: “Geen volwaardig licentiedossier, op 3 juni vragen we het faillissement aan”

Na de berichtgeving van gisteren moeten we spijtig genoeg bevestigen dat er geen mirakeloplossing meer uit de bus is gekomen om een overname te verwezenlijken. Dit betekent dat KV Oostende morgen geen volwaardig licentiedossier kan indienen bij het C-Sar.
The post Bewindvoerder KV Oostende spreekt klare taal: “Geen volwaardig licentiedossier, op 3 juni vragen we het faillissement aan” appeared

Lees meer »