Nederlands culinair erfgoed in gevaar: rookworst kan de gezondheid schaden

De rookworst ligt onder vuur. De manier waarop dit Nederlandse culinaire erfgoed zijn aroma krijgt, blijkt niet zonder gezondheidsrisico’s te zijn. Ook barbecuesaus en chips met barbecuesmaak kunnen schadelijk zijn. Er hangt zelfs een verbod in de lucht.

 

Meer krantenkoppen in België

Bekende schoenenzaak Ansi Shoe sluit na 35 jaar in Ledegem en houdt uitverkoop: “We hopen op een opvolger”

Ansi Shoe, de schoenenwinkel langs de Rollegemstraat in Ledegem, is gestart met een uitverkoop. Een exacte datum voor de sluiting van de bekende winkel is er nog niet, maar zaakvoerster Ingrid Vanhuylenbrouck is na een mooie carrière van ruim 45 jaar pensioengerechtigd. “We blijven hopen op opvolgers. In de toekomst wil ik graag nog iets doen met mijn passie voor

Lees meer »

Grote rookpluim afkomstig van net opgestarte barbecue

De brandweer van Kortemark werd zondag rond de middag opgeroepen voor iets dat leek op een grote buitenbrand. Er was in ieder geval een stevige rookpluim te zien. Uiteindelijk bleek het om een net opgestarte barbecue te gaan.
The post Grote rookpluim afkomstig van net opgestarte barbecue appeared first on KW.be.

Lees meer »

Uniforme terrassen op Grote Markt tegen 2028: “Alle horecabazen staan erachter”

Horecazaken met een buitenterras krijgen tegen 1 juli 2028 een uniforme look. “Historisch plaatsen die het beeld bepalen van de stad moeten uniform zijn, net zoals bij de verlaagde Leieboorden. Dat is al lang het beleid van Kortrijk en bedoelt om verrommeling tegen te gaan”, zegt Wouter Allijns, schepen van Ondernemen.
The post Uniforme terrassen op Grote Markt tegen

Lees meer »

Bar’Linni, nachtclub met zomerbar, is nieuw langs de Brugsesteenweg op site waar ‘t Leestje en Bina Canar vroeger huisden

Waar vroeger ‘t Leestje en later onder meer Bina Canar en Beau’Bar en meest recent Brasserie Doxx gevestigd waren, is sinds begin mei Bar’Linni open. Een nachtclub en danscafé, waar ook een zomerbar is.
The post Bar’Linni, nachtclub met zomerbar, is nieuw langs de Brugsesteenweg op site waar ‘t Leestje en Bina Canar vroeger huisden appeared first on KW.be.

Lees meer »

Man wil voorkomen dat parasol wegwaait, maar dat gaat mis

Een dag met veel wind in het Chinese Guangzhou heeft vrijdag voor een grappig zicht gezorgd. Een man wou voorkomen dat zijn parasol zou wegwaaien, maar ging uiteindelijk zelf vliegen. “Ik dacht dat de tenten zouden vliegen, maar ik had niet gedacht dat mensen zouden gaan zeilen”, reageerde een persoon die alles zag gebeuren.

Lees meer »

“Uit het niets kreeg hij heel expliciete berichten”: vriendin van Rik Verheye kaart ongepast gedrag van vrouwen aan

Manon Fichefet (29), de vriendin van Rik Verheye (37), sprak in een interview met ‘Humo’ openhartig over hun relatie en de vrouwelijke aandacht die de acteur ontvangt. Ze wees daarbij ook op het vaak ongepaste gedrag van sommige vrouwen. “Ze doen alsof ze iets in zijn oor willen fluisteren, maar dan bijten ze in zijn oorlel”, vertelt ze.

Lees meer »

Davidsfonds Ledegem organiseert wijnterras op nieuwe locatie: “Zuid-Italiaanse wijnen proeven in de pastorietuin”

Op zaterdag 8 en zondag 9 juni zijn het weer batjes in Ledegem. Wie daarop zeker niet mag ontbreken is het Davidsfonds. De vereniging organiseert al jarenlang een wijnterras. Doordat de werken aan het Peereboomhuis inmiddels gestart zijn, wijken de wijnliefhebbers uit naar de tuin van de pastorie.
The post Davidsfonds Ledegem organiseert wijnterras op nieuwe locatie: “Zuid-Italiaanse wijnen

Lees meer »

“We willen niet langer ‘dat Vlaams Belang-café’ zijn”: voortaan wappert er een tricolore vlag aan De Zwarte Leeuw in Ieper

Hade Mahieu (37) en verloofde Giovanni Leyn (38) vieren vrijdag hun eerste jaar aan het roer van café De Zwarte Leeuw in Ieper. Ze ruilden onlangs de Vlaamse vlag voor de Belgische tricolore. “We willen niet langer dat Vlaams Belang-café zijn.”
The post “We willen niet langer ‘dat Vlaams Belang-café’ zijn”: voortaan wappert er een tricolore vlag aan De

Lees meer »

Tien redenen om wel te stemmen

Bij de verkiezingen van 2019 bracht 17 procent van alle stemgerechtigde Belgen geen stem uit. Ze stemden met andere woorden blanco of ongeldig, of kwamen gewoon niet opdagen. Dat betekent dat niet minder dan 1.400.000 stemgerechtigde landgenoten de stembureaus links hebben laten liggen. Dat is het grootste aantal sinds de Tweede Wereldoorlog. Alleen het absenteïsme bij de verkiezingen in 1974

Lees meer »