Race tegen de klok voor tientallen aangespoelde grienden in westen van Australië

Zo’n 160 grienden zijn aangespoeld op een strand in het westen van Australië. Reddingswerkers en vrijwilligers houden een race tegen de klok om zoveel mogelijk dieren in het ondiepe water in leven te houden en naar zee te begeleiden. "We zullen de komende uren veel doden hebben", vrezen de hulpdiensten. 

Meer krantenkoppen in België

“Hij zal meer uit zijn carrière halen dan als hij wél had gezongen”: hoe Joost Klein de morele winnaar van het Eurovisiesongfestival werd

Veel kans dat je over een paar weken Nemo enkel nog kent als een kleurrijk visje, en niet meer als Zwitsere Eurovisiesongfestivalwinnaar. Maar de Nederlander die omwille van een nog steeds niet helemaal duidelijk incident werd gedekwalificeerd, vergeet je niet snel. “Joost Klein is de morele winnaar van dit songfestival.”

Lees meer »

Rino Maes start fietstocht naar Compostela met eerbetoon aan personeel az groeninge

Hartverwarmend en emotioneel was de officiële start van de fietstocht richting Santiago de Compostela aan az groeninge. Rino Maes (57), echtgenoot van Dominique Naessens, overleden op 5 juli 2023 aan kanker, bracht er samen met een 100-tal vrienden, familie en collega’s een eerbetoon aan de dienst Oncologie en Spoed.
The post Rino Maes start fietstocht naar Compostela met eerbetoon

Lees meer »

Aron organiseert tweede Contrast Festival op 26-27 juli: “Je moet op het terrein je vrienden kunnen verliezen”

Na de voorzichtige eerste editie van vorig jaar, breidt het Contrast Festival stevig uit. Zo zullen er op 26 en 27 juli meer dan dertig deejays afzakken naar de Leopold I Esplanade, verspreid over drie podia. “We willen de feestvierders een echt festivalgevoel bezorgen”, zegt organisator Aron Sirjacobs.
The post Aron organiseert tweede Contrast Festival op 26-27 juli: “Je

Lees meer »

Vrouw knalt met wagen tegen boom in Izegem

Langs de Lodewijk De Raetlaan in Izegem gebeurde er vrijdagavond een zwaar ongeval. Een vrouw knalde er met haar Renault Trafic tegen een boom naast de weg. De vrouw werd gewond naar het ziekenhuis gevoerd.
The post Vrouw knalt met wagen tegen boom in Izegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Full Moon serveert twee unieke metaloptredens in Place2Party

Na een lange coronaslaap duikt de metal pop-upbar Full Moon weer op. Op vrijdagavond 7 juni in de Torhoutse discotheek Place2Party aan de Roeselaarseweg pakt de vzw uit met een concert door enerzijds Mr. Myst uit de regio Oostende en anderzijds Guilty as Charged uit de regio Brugge. Beide bands spelen anderhalf uur. Voor de fans van Guilty as Charged

Lees meer »

Pleinfeesten in Brugge met fors uitgebreide rommelmarkt

Op 25 en 26 mei vinden in Sint-Andries Brugge de Pleinfeesten plaats. Zaterdag 25 mei worden deze feesten, die aan de 18de editie toe zijn, vanaf 17 uur ingezet met een buurtfeest aan paviljoen ‘Den Breydel’. Lokale dj’s en een optreden van Davy Gilles van de Romeo’s zorgen voor de ambiance.
The post Pleinfeesten in Brugge met fors uitgebreide

Lees meer »

Vanaf maandag kunnen studenten blokken in gewezen fietsenwinkel Dcycles in Geluwe

Samen studeren in een gewezen fietsenwinkel. Deze unieke ervaring is vanaf komende maandag mogelijk in Dcycles in de drukke Menenstraat in Geluwe. “Omdat het Atelier in het GC Gilwe pas vanaf 12 juni beschikbaar is, werd er gezocht naar een oplossing en mogen we het leegstaand pand van Dieter Vercaemer gebruiken”, zegt schepen van jeugd Bercy Slegers (CD&V).
The

Lees meer »

Na dodelijke raid op gevangenentransport in Frankrijk: “Die cipiers waren compleet kansloos”

Op klaarlichte dag werd Mohamed Amra bevrijd uit een gevangenentransport. Kompanen reden het busje waarin de gangster na een verhoor door de onderzoeksrechter terug naar zijn cel in het Franse Evreux werd gebracht, en openden het vuur. Twee cipiers overleden, drie anderen raakten gewond, de daders vluchtten weg, samen met Amra. Hoe uitzonderlijk is dit? En kan het ook bij

Lees meer »

Bewindvoerder KV Oostende spreekt klare taal: “Geen volwaardig licentiedossier, op 3 juni vragen we het faillissement aan”

Na de berichtgeving van gisteren moeten we spijtig genoeg bevestigen dat er geen mirakeloplossing meer uit de bus is gekomen om een overname te verwezenlijken. Dit betekent dat KV Oostende morgen geen volwaardig licentiedossier kan indienen bij het C-Sar.
The post Bewindvoerder KV Oostende spreekt klare taal: “Geen volwaardig licentiedossier, op 3 juni vragen we het faillissement aan” appeared

Lees meer »

Mélody (33) verliest terminaal zieke hond Jenny: “We konden onze bucketlist afwerken maar ik blijf achter met een leeg gevoel”

Tien jaar geleden redde Mélody Dieryckx haar hond Jenny uit de Griekse sloppenwijken. Begin deze week moest de Moorsleedse afscheid nemen van haar trouwe metgezel. Vorig jaar werd bij Jenny lymfeklierkanker vastgesteld, waarna Mélody een bucketlist voor haar hond samenstelde. “We hebben nog heel veel kunnen doen. Van weekendjes naar Parijs en Amsterdam tot een cabriorit. Ik kon me voorbereiden

Lees meer »