Staatssecretaris Leroy ziet heil in internationaal verdrag voor ouderenrechten

Staatssecretaris voor Gelijke Kansen Marie-Colline Leroy (Ecolo) gelooft dat een internationaal verdrag een duw in de rug kan zijn voor veranderingen die ouderen vooruithelpen. Ze reageert daarmee op de oproep die een aantal organisaties aan het adres van de regeringen heeft gelanceerd om een apart VN-verdrag voor ouderen te steunen.

 

Meer krantenkoppen in België

De eerstecommunicanten van Houtem

In het landelijke Houtem bij Veurne hebben vier kinderen van de vrije basisschool Het Talent op Pinksteren in de O. L. Vr Hemelvaartkerk van Houtem hun eerste communie gevierd.
The post De eerstecommunicanten van Houtem appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVEBLOG NEDERLAND-IJSLAND. Daar is de verdiende voorsprong: Xavi Simons trapt Oranje met eerste interlandgoal op 1-0!

Na een overtuigende 4-0-zege tegen Canada vorige week, speelt Oranje vanavond zijn uitzwaaimatch voor het EK tegen IJsland, dat vrijdag nog verrassend ging winnen op Wembley dankzij een goal van OH Leuven-spits Thorsteinsson. Het Nederlands elftal opent haar EK zondag met een wedstrijd tegen Polen. Volg de ontwikkelingen voor en tijdens Nederland – IJsland hieronder.

Lees meer »

“Uit het niets kreeg hij heel expliciete berichten”: vriendin van Rik Verheye kaart ongepast gedrag van vrouwen aan

Manon Fichefet (29), de vriendin van Rik Verheye (37), sprak in een interview met ‘Humo’ openhartig over hun relatie en de vrouwelijke aandacht die de acteur ontvangt. Ze wees daarbij ook op het vaak ongepaste gedrag van sommige vrouwen. “Ze doen alsof ze iets in zijn oor willen fluisteren, maar dan bijten ze in zijn oorlel”, vertelt ze.

Lees meer »

Antidepressiva Nortrilen en Redomex niet meer te krijgen, en geen alternatieven beschikbaar: wat nu voor 130.000 Belgen met depressie en chronische pijn?

De Deense fabrikant Lundbeck haalt tot ongenoegen van patiënten, psychiaters en minister Vandenbroucke (Vooruit) de antidepressiva Nortrilen en Redomex uit de Belgische apotheken. Voor 130.000 Belgen die de middelen dagelijks slikken, is geen alternatief beschikbaar. “Het risico is zeer groot dat zij nu opnieuw in een depressie belanden”, zegt professor Psychiatrie Manuel Morrens. Wat nu? Hoe kunnen de patiënten tóch

Lees meer »

“Ik was zo getraumatiseerd dat ik ontslag nam”: Fransman oog in oog met slachtoffer na 4 gewapende overvallen

“Ik wil dat hij zwaar gestraft wordt. Hij bedreigde me met een wapen en was nadien zo getraumatiseerd dat ik ontslag nam.” Een winkelbediende van een tabakszaak die slachtoffer werd van een gewapende overval slaagde er op de rechtbank niet in haar overvaller, een 52-jarige man uit Wervique-Sud, te vergeven. Hij pleegde in Wervik, Menen en Komen-Waasten 4 gewapende overvallen

Lees meer »

Het HLN-lezerspanel in debat met Hilde Crevits (CD&V): “Ik heb al gans mijn carrière buikpijn van de stress. Ik wil altijd alles, maar ik heb zeer veel faalangst”

“De abortustermijn versoepelen tot 18 weken: daar ga ik nooit in meegaan – eender wat sommige wetenschappers zeggen.” Hilde Crevits (CD&V), ‘een tante Nonneke’ zoals een lezer vooraf dacht? Allesbehalve. Voor ons HLN-lezerspanel onthult ze haar vurige – en kwetsbare – rock-’n-rollkant en gaat ze geen enkele vraag uit de weg. Niet over euthanasie, de onzekerheid waarin de boeren gestort

Lees meer »