Staatssecretaris Leroy ziet heil in internationaal verdrag voor ouderenrechten

Staatssecretaris voor Gelijke Kansen Marie-Colline Leroy (Ecolo) gelooft dat een internationaal verdrag een duw in de rug kan zijn voor veranderingen die ouderen vooruithelpen. Ze reageert daarmee op de oproep die een aantal organisaties aan het adres van de regeringen heeft gelanceerd om een apart VN-verdrag voor ouderen te steunen.

 

Meer krantenkoppen in België

Vrouw boekt onverwacht succes met levensgrote naakte replica van haar vriend: “Iemand bood er meteen 280 euro voor”

De 52-jarige Gail Lyn Bragery uit het Amerikaanse Springfield zit op een goudmijn. De vrouw ging viraal nadat ze voor de grap een levensgrote en volledig naakte replica van haar vriend breide, zodat ze niet alleen hoefde te slapen wanneer hij in zijn eigen woning overnachtte. “Mijn collega’s en vrienden vonden het geweldig, dus plaatste ik de pop online”, vertelt

Lees meer »

Meest invloedrijke medische boek aller tijden terug aan KU Leuven

Een van de bekendste medische boeken aller tijden is terug in Leuven. In ‘De humani corporis fabrica’ beschreef de bekende wetenschapper Andreas Vesalius in de 16de eeuw de anatomie van het menselijk lichaam. Begin dit jaar kocht de KU Leuven met Vlaamse steun het boek op een internationale veiling voor 1,8 miljoen euro.

Lees meer »