Twee op drie Vlaamse ziekenhuizen rekenen onterecht materiaalsupplementen aan

Twee op de drie ziekenhuizen in Vlaanderen rekenen onterecht materiaalsupplementen aan. Dat blijkt uit een steekproef van het socialistisch ziekenfonds Solidaris bij vijftien Vlaamse ziekenhuizen. “Daarmee schenden ze de patiëntenrechten”, benadrukt algemeen secretaris Paul Callewaert. 

Meer krantenkoppen in België

120 steken met een schroevendraaier dient campingdoder Carlos Van Deun (44) zijn Nancy (39) toe: “Nu word ik niet meer vernederd of verkracht”

Gruwelijk toegetakeld: zo vindt een 18-jarige jongeman zijn moeder Nancy Hendrickx (39) uit Deurne terug, op Camping Bergheide in Lichtaart. In blinde razernij heeft haar 44-jarige echtgenoot Carlos Van Deun uit Schilde haar gedood met een schroevendraaier. 120 steken krijgt de vrouw te verwerken. “Dwars door het oog tot in de hersenen, en door de neus waren dodelijk.” Zaak snel

Lees meer »

Nieuwe Kruispoortbrug lost Brugse bruggenmiserie niet op

Tegen 2028 wordt de Kruispoortbrug in Brugge vervangen door een nieuwe tafelbrug. Dat werd deze week aangekondigd tijdens een groot persmoment. Maar dat betekent niet dat het einde van de bruggenmiserie in zicht is. Daarvoor zijn er nog te veel werven. Een overzicht.
The post Nieuwe Kruispoortbrug lost Brugse bruggenmiserie niet op appeared first on KW.be.

Lees meer »

HET RAPPORT. Dit zijn de primussen van het Vlaams Parlement: “Elk nieuw parlementslid zou bij haar in de leer moeten gaan”

Het zijn niet altijd de luidste roepers of de politici die het vaakst in de media komen die het verschil maken in het Vlaams Parlement. Soms zijn het ook de stille krachten, die in de luwte uw problemen proberen op te lossen. Welke parlementsleden haalden echt alles uit hun mandaat en zijn de absolute voorbeelden voor de komende lichting? Ontdek

Lees meer »

Korte maar hevige regenbui zet twee straten blank in Kuurne

Een korte maar hevige regenbui die vanuit Frankrijk onze regio doorkruiste heeft er zondagavond voor gezorgd dat zowel in de Leiestraat als de Weidenstraat in Kuurne het rioleringsnetwerk het overtollige regenwater niet meer kon slikken en de straten blank kwamen te staan.
The post Korte maar hevige regenbui zet twee straten blank in Kuurne appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jan Lievens en Joke Verhelst uit Koekelare op nationale Open Vld-lijst: “Plicht om partij te steunen”

Op vraag van de lijsttrekkers Vincent Van Quickenborne en Jasper Pillen heeft het bestuur van Open Vld Koekelare Jan Lievens en Joke Verhelst voorgedragen als kandidaten voor de nationale verkiezingen in juni 2024. Beide kandidaten komen uit een donkerblauwe familie en zijn liberalen pur sang.
The post Jan Lievens en Joke Verhelst uit Koekelare op nationale Open Vld-lijst: “Plicht

Lees meer »

“Eerbetoon voor overleden ploegmaat Dieter Sohier”: tweede Brocacup op 18 mei op nieuwe locatie

Vorig jaar organiseerde zaalvoetbalploeg RFC Aux Trois de eerste editie van de Brocacup in Boezinge. Dit jaar staat hun tweede editie gepland op zaterdag 18 mei en ze verhuizen van locatie naar KVK Westhoek. Voor de finale voorzien ze een eerbetoon voor hun overleden ploegmaat Dieter Sohier.
The post “Eerbetoon voor overleden ploegmaat Dieter Sohier”: tweede Brocacup op 18

Lees meer »

EIGEN KIJK. “De diskwalificatie van Joost Klein is helaas de wereld zoals die sinds enkele jaren wordt geboetseerd”

Het blijft de enige show waarbij een mens zichzelf hoort zeggen: “Staat die kerel echt in zijn bloot achterwerk?” en “Estland, waar ligt dat eigenlijk?” Sinds zaterdag is het ook een avond waarbij je moet hopen dat elke kandidaat het overleeft, en een organisatie vanalles doodzwijgt. Onze journaliste Nadine Van Der Linden keek met scoreblad in de hand, geamuseerd en

Lees meer »

Een lichtje, een piep, een trilling of automatische begrenzing: vanaf juli moet onze auto vertellen dat we te snel rijden

Als je sneller rijdt dan toegelaten, zal je binnenkort een waarschuwing krijgen. Vanaf 7 juli moet elke nieuw verkochte auto uitgerust zijn met een systeem van ‘intelligente snelheidsassistentie’. Op basis van gps-gegevens en camerabeelden kan het systeem opmerken of je sneller dan de toegestane snelheid rijdt en je daar op verschillende manieren op wijzen.

Lees meer »