Vlaamse regering verlengt omgevingsvergunning van Brussels Airport, geen verbod op nachtvluchten

De Vlaamse regering heeft de omgevingsvergunning van Brussels Airport verlengd. Dat meldt het kabinet van Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA). Er komt geen verbod op nachtvluchten.

 

Meer krantenkoppen in België

EXCLUSIEF. Paleis tikt prins Laurent op de vingers na interview over plannen om nieuw leven te starten in buitenland

Het koninklijk paleis heeft prins Laurent (60) aangesproken op zijn exclusief interview in HLN en laten weten dat ze zijn uitspraken niet op prijs stellen. De jongere broer van koning Filip kondigde in deze krant aan dat hij “een nieuw leven aan het voorbereiden is” en desnoods zijn dotatie wil opgeven. Maar geraakt hij zo gemakkelijk van die staatstoelage vanaf?

Lees meer »

Uitzonderlijk zware ochtendspits door regenweer: al 360 kilometer file op Vlaamse hoofdwegen

Door het natte weer verloopt het verkeer op de Vlaamse wegen donderdagochtend trager dan normaal, met als gevolg een drukke ochtendspits en een cijfer op de filebarometer dat boven de 300 kilometer uitstijgt. “Toch zijn er deze ochtend weinig incidenten of ongevallen gebeurd die het verkeer kunnen hinderen”, zegt Peter Bruyninckx, woordvoerder van het Vlaams Verkeerscentrum.

Lees meer »

Hart van ossenhaas op Vlaamse wijze en véél foie gras: koninklijke menu’s geven favoriete maaltijden van de royals prijs

Een culinaire wereldprimeur: dat is de veiling die op 31 mei in Parijs zal plaatsvinden. Een collectie van maar liefst 4.000 keizerlijke, presidentiële en koninklijke menu’s zal onder de hamer gaan, met prijzen tot wel 1.500 euro per stuk. En die menu’s geven volgens ‘Sudinfo’ heel wat geheimen prijs. Van het diner dat onze koning Albert I voorgeschoteld kreeg in

Lees meer »

Europa bereidt zich voor op “bosbrandenseizoen”

De Europese Unie zal in de zomer 556 brandweerlui uit 12 lidstaten spreiden over verschillende risicolocaties, om lokale korpsen bij te kunnen staan in hun strijd tegen bos- en andere natuurbranden. Dat heeft de Commissie dinsdag bekendgemaakt. Ze start zo de voorbereidingen op een nieuw, te verwachten “bosbrandenseizoen”.

Lees meer »

Luc en Christine zijn vijftig jaar getrouwd

Luc Maerten (72) en Christine Ligneel (68) beloofden elkaar eeuwige trouw op 12 juli 1974 in Langemark. Christine groeide op in Langemark werkte tijdens haar beroepsloopbaan bij Necolan in Langemark, Philips in Roeselare en Lee in Ieper. Luc is afkomstig van Alveringem en werkte 32 jaar in het betonbedrijf Goudezeune in Kemmel. Daarnaast had hij
The post Luc en

Lees meer »

Wie 123 km/u rijdt op de snelweg zal het horen: nieuwe auto’s moeten piepen wanneer je te snel gaat

Knipperen, pingen of piepen. Vanaf juli moet elke nieuwe auto een waarschuwing geven wanneer de chauffeur het gaspedaal te diep indrukt. De verplichte Europese invoering stuit op veel weerstand, en dat begrijpt verkeerspsycholoog Gerard Tertoolen. “De psychologische impact van zo’n systeem mag je niet onderschatten.” Hoe gaat het juist in z’n werk? En waarom deze ingrijpende maatregel?

Lees meer »

Respect stapt naar Grondwettelijk Hof: Allerlaatste kans om beslissing tot fusie te vernietigen nadat Raad van State en Vlaams Parlement forfait geven

De oppositiepartij Respect riep een halfuur vóór de gemeenteraad van donderdagavond de pers bijeen, om aan te kondigen dat ze een dossier indienen bij het Grondwettelijk Hof. “Dit is de laatste kans om de ondemocratische beslissing tot fusie te vernietigen”, zegt Respect-kopman Hannes Gyselbrecht.
The post Respect stapt naar Grondwettelijk Hof: Allerlaatste kans om beslissing tot fusie te vernietigen

Lees meer »

Eerste editie van Westbeats lokt zo’n 1.000 bezoekers

De eerste editie van Westbeats, het festival op de grens van Roeselare met Oostnieuwkerke, lokte zaterdag zo’n 1.000 bezoekers. Zij genoten van de muziek van ruim 20 dj’s.
The post Eerste editie van Westbeats lokt zo’n 1.000 bezoekers appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuws van faillissement KV Oostende slaat in als bom bij supporters: “Ik weet niet hoe ik dit aan mijn zoon met syndroom van Down moet uitleggen”

Dat voorlopig bewindvoerder van KV Oostende, Werner Van Oosterwijck, op 3 juni het faillissement van voetbalclub KV Oostende zal aanvragen, slaat in als een bom bij de vele supporters. “Ik weet niet hoe ik dit aan mijn zoon met het syndroom van Down moet uitleggen”, zegt Steve Norgan (52). Op zondag 2 juni organiseert supporter Milà Provoost een mars en

Lees meer »

Celstraf voor vrouw die vriendjes pluimde met nepreisjes en Tomorrowland-tickets: “Ze pleegde zelfs feiten terwijl ze onder elektronisch toezicht stond”

Al sinds 2014 licht Kimberly C. (33) non-stop mensen op, onder andere via tweedehandswebsites. Na drie eerdere veroordelingen kreeg de Bruggelinge maandag opnieuw 40 maanden cel omdat ze meerdere vriendjes en hun familie geld aftroggelde met luxereisjes en vip-tickets voor Tomorrowland. De Brugse rechtbank beval haar onmiddellijke aanhouding.

Lees meer »