Westnijlvirus en dengue in opmars in Europa: zo kan je je ertegen beschermen als je deze zomer naar het zuiden trekt

In Europa breken er steeds meer tropische ziekten uit die worden verspreid door muggen, zoals dengue en westnijlvirus. Daarvoor waarschuwt het Europese Centrum voor Ziektepreventie en -bestrijding (ECDC). Door de mildere winters en warmere zomers vestigen die tropische muggensoorten zich ook bij ons. Wie deze zomer op vakantie gaat naar Zuid- of Oost-Europa, neemt best zijn voorzorgen. 

Meer krantenkoppen in België

Stadsbestuur zwaait personeelsleden die met pensioen gaan uit op de Mercator

Op dinsdag 11 juni vond op de Mercator een pensioenviering plaats voor medewerkers van Stad Oostende die in de voorbije periode afzwaaiden of het pensioen aanvroegen. De stad zwaaide haar medewerkers met een lange staat van dienst uit op een feestelijke manier én op een bijzondere locatie. Ze kregen ook een kleine attentie. (HH)
The post Stadsbestuur zwaait personeelsleden

Lees meer »

Bakkerij Aernoudt start in het gebouw van De Voerman: “Altijd eerlijk, heerlijk en lokaal”

Op maandag 20 mei deed Els Farrazyn voor de laatste keer de deuren open van Brasserie De Voerman. Het complex werd gekocht door Bakkerij Aernoudt, dat zijn hoofdvestiging heeft in Gentbrugge, maar na Oost-Vlaanderen nu stilaan ook uitbreidt in West-Vlaanderen.
The post Bakkerij Aernoudt start in het gebouw van De Voerman: “Altijd eerlijk, heerlijk en lokaal” appeared first on

Lees meer »

Al minstens 8 steden en gemeenten leggen werken van Fiberklaar stil na klachten: “Om 7 uur ’s ochtends begonnen ze ongevraagd in onze gevel te boren”

Beschadigde gevels en opritten, barsten in de muren, kapotte gasleidingen: het is maar een greep uit de problemen die Fiberklaar veroorzaakt. Als dochteronderneming van Proximus leggen ze in heel Vlaanderen een glasvezelkabel voor supersnel internet. Maar bij de installatie loopt het zó vaak mis dat al minstens 8 van de 100 gemeenten de werken stillegden. Ook het aantal klachten stijgt:

Lees meer »

Jente Pironet van Portland: “Jaar lang elke dag moeten vechten voor het leven, is beetje vergelijkbaar met soldaat aan front”

Jente Pironet van Portland voelt zich fysiek opnieuw veel beter, maar heeft als gevolg van zijn behandeling tegen kanker wel last gekregen van posttraumatische stress. Dat zegt hij in de podcast ‘Last goodbye’ waarin bekende mensen 5 tijdloze nummers kiezen die ze willen horen op hun begrafenis. Zijn diagnose werd vorige zomer vlak na zijn optreden op Rock Werchter gesteld.

Lees meer »

Zonnepoeder is hype op sociale media, maar kan zo’n lichte poeder je ook voldoende beschermen? Testaankoop zocht het uit

Deze zomer liever geen plakkerige zonnecrème op uw gezicht? Dan is er nu ook zonnepoeder, die je gemakkelijk met een kwastje aanbrengt. Maar is dat ook doeltreffend? Testaankoop stelde een populaire zonnepoeder op de proef en concludeerde dat je toch beter oplet met het product. Vallen alle zonnepoeders door de mand? En wat als je al een zonnepoeder al in

Lees meer »

Matthias Simoen plaatst zich voor Ironman Hawaï

Matthias Simoen (30) uit De Klijte mag zich opmaken voor deelname aan het wereldkampioenschap Ironman in Hawaï. Vorige weekend zette hij in de Ironman van Nice nog een tijd van 11 uur en 5 minuten neer.
The post Matthias Simoen plaatst zich voor Ironman Hawaï appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wijndomein Ravenstein valt in de prijzen met camperpunt: “Een mooie erkenning voor onze inspanningen naar duurzaamheid”

Wijndomein Ravenstein boven op de flanken van de Amerikaberg in Kruiseke bij Wervik opende vorig jaar een camperpunt met negen staanplaatsen en viel in de prijzen. Dirk Talpe en zijn echtgenote Patricia Lenoir wonnen de Campercontact Duurzaamheids Award 2024. Deze awards worden toegekend aan de meest inspirerende en impactvolle duurzame initiatieven van camperlocaties in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië

Lees meer »

“Netflix vroeg mij, maar ik heb gepast”: dit zijn de Rode Duivels-vrouwen en dit wist je nog niet over hen

We wensen niemand een stevige portie eenzaamheid toe, behalve… de dames in dit artikel. Want als de partners van onze Rode Duivels hun ventje nog een maand moeten missen, dan betekent dit dat we de finale spelen op het EK in Duitsland. In afwezigheid van Mishel Gerzig (mevrouw Courtois) missen onze Belgische spelersvrouwen misschien nog één mespuntje glamour, maar met

Lees meer »