Nu tijgermuggen de ziekte ook al in Frankrijk verspreiden: hoe gevaarlijk is dengue?

Wereldwijd is het denguevirus de snelst verspreidende virale ziekte die muggen overdragen. In Italië en Frankrijk werden al 25 mensen besmet door een prik van de Aziatische tijgermug. Hoe gevaarlijk is deze tropische ziekte? Komen de besmette muggen ook naar België? En wat kan je tegen dengue doen? Eric van Gorp, hoogleraar virologie en internist-infectioloog bij het Erasmus MC, legt alles uit wat je moet weten over dit virus, ook wel bekend als knokkelkoorts.

Meer krantenkoppen in België

44-jarige man springt in de Leie, zoekactie nog altijd aan de gang: drie duikteams, boot en zelfs helikopter ingezet

De hulpdiensten kregen rond 16.45 uur woensdagavond de melding binnen over een drenkeling in de Leie langs de Vrijdomskaai in Harelbeke. De brandweer was snel aanwezig, de kazerne bevindt zich op een paar honderd meter van waar de man gesprongen zou zijn. “Volgens onze info is de man wel degelijk gesprongen en sindsdien niet meer terug gezien”, zegt de woordvoerder

Lees meer »

Meubelzaak Juntoo opent eerste inspiratiewinkel

In de Lippenslaan 353 in Knokke opent Juntoo The Lab de deuren. Het gaat om een nieuw winkelconcept van designmeubelenketen Juntoo, waarbij je op een interactieve manier experimenteert met voorkeur en stijl. “Je wandelt van de ene leefwereld in de andere”, zegt ceo Giane Van Landuyt.
The post Meubelzaak Juntoo opent eerste inspiratiewinkel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Van kneusje bergop tot Tour- en Girowinnaar in spe: hoe Lotte Kopecky in korte tijd uitgroeide tot één van de beste klimsters ter wereld

Tweede in de Tour ‘23 en nu ook tweede in de Giro. Lotte Kopecky (28) is stilaan veel meer dan de sprintsnelle ‘Flandrienne’ met hoog scorend vermogen in het klassieke werk. Een groterondezege wenkt. Geloof verzet in dit geval letterlijk bergen. “Ze hoort alvast bij de beste klimsters ter wereld.” Nu die tijdrit nog wat bijschaven.

Lees meer »