Bangladesh getroffen door ergste dengue-epidemie ooit, meer dan duizend doden

Meer dan duizend mensen zijn sinds begin dit jaar overleden aan dengue in Bangladesh. Dat blijkt uit de officiële cijfers. Het is de ergste epidemie van dengue, een ziekte die via muggen overgedragen wordt, ooit in het land. Wereldwijd is het denguevirus de snelst verspreidende virale ziekte die muggen overdragen.

Meer krantenkoppen in België

PRO geeft nieuwkomers een prominente plaats op de lijst met de slogan ‘Pro voor Iedereen’

In het groene kader van het gemeentelijk domein ’t Torreke in Dadizele stelde PRO woensdagavond de volledige lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober in Moorslede voor. “Het is onze ambitie te wegen op het beleid en het te duwen in een andere richting”, aldus lijsttrekker Ward Gillis. PRO telt nu drie zetels en legt de lat hoger. “De vierde zetel

Lees meer »

De Wever stuurt trouwste luitenant het veld in om communautaire splinterbom te ontmijnen, maar hoe zou zo’n staatshervorming er dan uitzien?

Bart De Wever (N-VA) heeft zijn trouwe luitenant Sander Loones het veld ingestuurd om de communautaire splinterbom te ontmijnen. Het is de eerste stap die N-VA in deze formatie zet om haar grote staatshervormingsdroom te verwezenlijken. Om de achterban nog recht in de ogen te kunnen kijken, moet Loones resultaten boeken. Maar hoe zou die staatshervorming er dan kunnen uitzien?

Lees meer »

Met The Grand krijgt Nieuwpoort een van zijn iconische monumenten terug

Exact 100 jaar na de bouw van het Grand Hotel, zal het iconische gebouw weer uit zijn as verrijzen. Het nieuwe prestigeproject wordt dé blikvanger van Nieuwpoort en zal verschillende functies vervullen. De nieuwe syndicus van The Grand is Wim Demeester van Immo Group-S. Hij blikt alvast vol enthousiasme vooruit. “Het doel is om een gezond evenwicht te creëren tussen

Lees meer »

Pijnlijke wending in ‘B&B zoekt lief’: Ingrid en Vicky stappen op bij Jelmont en worden opgevangen in ander verblijf

Een pijnlijk moment in ‘B&B zoekt lief’. Nadat B&B-uitbater Jelmont (62) in Portugal al dagenlang voor frustraties zorgt bij vrijgezellen Ingrid (61) en Vicky (60), is voor hen de maat vol. Na alle aanvaringen nemen de twee het drastische besluit om hun koffers te pakken en op te stappen. Ingrid en Vicky worden opgevangen in een ander verblijf, waar het

Lees meer »

Figurant Amédéo Setodji over geschrapte afleveringen ‘F.C. De Kampioenen’: “De VRT vroeg de hele equipe wat we van die beslissing vonden”

Bijna drie decennia lang figureerde Amédéo Setodji (61) in ‘F.C. De Kampioenen’. Deze zomer wordt de reeks voor de zoveelste keer heruitgezonden door VRT. Zonder negentien controversiële afleveringen, weliswaar. ‘Kamer te huur’, met het zwarte personage Dieudonné, is daar één van. Opmerkelijk: vaste figurant Amédéo was die dag niet uitgenodigd voor de opnames. “Of twee zwarte acteurs het verhaal versterkt

Lees meer »

Ivo Devos (44) is de nieuwe directeur van vbs De Peereboom: “De laatste maanden viel alles zowat op zijn plaats”

Ivo Devos (44) verlaat na 21 jaar gbs Wevelgem, waar hij de laatste jaren onder meer beleidsondersteuner was. Zijn toekomst ligt in Ledegem, daar wordt hij de nieuwe directeur van vbs De Peereboom. Ook zullen de Ledegemnaren hem in november van een andere kant leren kennen als toneelspeler.
The post Ivo Devos (44) is de nieuwe directeur van vbs

Lees meer »

Extra asbestreiniging na zware brand in Aalst: “Omwonenden krijgen ook raad geen eigen groenten te eten”

De brandweer van Aalst heeft vandaag nog eens de Eugeen Bosteelsstraat afgespoten, om zo veel mogelijk asbest te verwijderen. Dat was vrijgekomen bij de zware woningbrand maandagnacht. Ook toen is alles gereinigd, "maar veiligheidshalve is dat vandaag nog eens gebeurd", zo luidt het. "Zolang de gespecialiseerde firma niet al het asbest heeft kunnen verwijderen, moeten omwonenden ook bepaalde aanbevelingen volgen."

Lees meer »