Carnaval Zwevezele vroeg uit de startblokken: eerste kandidaten voor Prins Carnaval 2025 melden zich al vóór einde editie 2024

Het is een absolute primeur in het 55-jarige bestaan van Carnaval Zwevezele maar nog voor editie 2024 ten einde liep, meldden zich al de eerste kandidaten voor het volgende carnavalseizoen 2025, met name Wesley Noë en Heidi Vanhee. Een verrassing van formaat en ook een historische start voor de ‘Orde van de Bolhoed’. Wat oorspronkelijk startte als een grap is nu vrolijke ernst.

Kandidaat-prins Wesley Noë is leerkracht in een Brusselse hotelschool en werkt ook nog bij een cateraar. Heidi Vanhee is een zeer goede vriendin. Reeds in 2023 broedde het plan – tussen pot en pint – om zich kandidaat te stellen. “Eigenlijk meer bedoeld als een grap”, laat het duo aanvankelijk weten.

Maar in januari vorig jaar was uiteindelijk één telefoontje voldoende om er werk van te maken. “We hebben er geen nachtje meer moeten over slapen en zetten meteen onze handtekening”, aldus het duo.

Business plan

Wesley Noë en Heidi Vanhee laten er in ieder geval geen gras over groeien. In een mum van tijd werd een business plan opgesteld en een campagne uitgewerkt met tal van activiteiten. Daarbij horen onder meer een springkastelen-evenement voor kinderen in het kasteelpark van Zwevezele, het op de markt brengen van een eigen Champagne, allerlei merchandising en de zoektocht naar sponsors. Blijkbaar met succes, want ze wisten al tien hoofdsponsors en tientallen andere sponsors te strikken. Eén en ander wordt volledig uit de doeken gedaan op zondag 23 juni in Ter Coutere in Zwevezele.

The post Carnaval Zwevezele vroeg uit de startblokken: eerste kandidaten voor Prins Carnaval 2025 melden zich al vóór einde editie 2024 is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Hoezo, de dappersten van alle Galliërs? Waarom Kevin De Bruyne tegen Slovakije te vaak een figurant was

Waar is het zo kunnen foutlopen voor de Rode Duivels? Wij maakten van de twee en een half uur durende busrit terug naar basecamp Ludwigsburg gebruik om België-Slovakije te herbekijken. Vrolijk word je daar niet van, maar het legde wel enkele belangrijke tactische problemen bloot. Vooral het gemis aan moed achterin is opvallend, waardoor De Bruyne meer figurant dan hoofdrolspeler

Lees meer »

Nu modder dreigt voor Vlaamse festivals: dit waren de natste, modderigste en meest legendarische edities

Het weerbericht liegt niet. Op Graspop zal de modder nooit veraf zijn. In Werchter smeken de terreinen rond het festivalpark nu al om laarzen. Al zijn zo’n kwakkelzomers wél vaak goed voor ‘historische’ festivaledities en dito concerten. Van een boer die in één avond rijk werd met zijn tractor, de Red Hot Chili Peppers die onder modder werden bedolven én

Lees meer »

Nieuwe zorgcampus ’t Huis aan Condédreef wordt officieel geopend

Het gaat om de grootste investering van Kortrijk in deze legislatuur, goed voor een bedrag van 40 miljoen euro. Na drie jaar bouwen start het hypermoderne zorgcampus ’t Huis op. Een breed scala aan zorg- en gemeenschapsdiensten komen samen op één site, van kinderopvang over sociale dienstverlening tot ouderenzorg. “Een thuis voor iedereen: jong en oud, bewoners en familie en

Lees meer »

“Je zult nooit aan mij zien als het slecht gaat”: Jennifer (27) heeft tegenslagen overwonnen en bedient klanten van Bellis met een glimlach

Jennifer Hoet staat positief in het leven en is een opgewekte jonge vrouw. Nochtans was haar leven niet altijd even gemakkelijk maar Jennifer heeft de tegenslagen overwonnen. In Bellis op de Grote Markt van Roeselare serveert ze de bestellingen van de klanten met een brede glimlach.
The post “Je zult nooit aan mij zien als het slecht gaat”: Jennifer

Lees meer »