Slecht nieuws voor woonleningen en de schatkist: Belgische langetermijnrente stijgt naar hoogste niveau dit jaar

De Belgische tienjaarsrente schommelde woensdag rond de 3,177 procent, het hoogste niveau dit jaar. Een hogere rente maakt lenen duurder en is ook slecht nieuws voor de schatkist. 

Meer krantenkoppen in België

Tomorrowland brengt eigen trilogie van fantasyromans uit

Het dancefestival Tomorrowland breidt uit naar de literaire wereld, met een geplande trilogie van fantasyromans. Het eerste deel, ‘The Great Library of Tomorrow’, verschijnt dit najaar. Tomorrowland belooft er “de unieke magie van het festival in verhaalvorm tot leven te brengen”.

Lees meer »

Kledingketen Scotch & Soda jaar na doorstart weer failliet

Het van oorsprong Nederlandse modemerk Scotch & Soda is ruim een jaar na een doorstart opnieuw failliet, meldt het bedrijf. Het merk ging al eens failliet, maar werd in maart vorig jaar overgenomen door Bluestar Alliance, een Amerikaanse onderneming die meerdere modemerken bezit. Dit keer is ook voor de vestigingen in ons land, maar ook Duitsland, Luxemburg en Oostenrijk het

Lees meer »

Haar pa Miel gaf interieur van Kaffee Lagaar vorm, dochter Julie Vercruysse realiseerde muurschilderij: “Ik moest dit doen”

Twee weken lang werkte Julie Vercruysse (Jools) aan de het muurschilderij op de gevel van Kaffee Lagaar. “Mijn pa heeft hier destijds het bekende interieur van het café ingericht, ik was blij dat ik gevraagd werd voor het muurschilderij. Het is eigenlijk iets dat ik moest doen.” Patron Tom Sintobin vond het ook maar een logische keuze en is meer

Lees meer »

Jan Verheyen en Lien Willaert overwonnen moeilijke periode: “Af en toe steekt het kort lontje nog de kop op”

Een depressie, een burn-out… Jan Verheyen (61) weet het zelf niet te benoemen, maar de afgelopen jaren ging de regisseur door een moeilijke periode. Ondertussen is hij back in business, getuige zijn aankomende documentaire over de tsunami van 2004, maar wat daaraan vooraf ging was een gevecht met zichzelf, zijn naasten en een broodnodige druk op de pauzeknop. “De bloeiende

Lees meer »

Enorme rookwolk bij brand bij bedrijf in Ieper

In een bedrijf langs de Oostkaai in Ieper is donderdagavond brand uitgebroken. Een deel van het bedrijf, waaronder de kantoren, staan in lichterlaaie. De enorme rookwolk is van ver te zien. Of er slachtoffers zijn, is nog niet duidelijk.

Lees meer »

Liveblog verkiezingen – Een nieuwe dag, nieuwe verkennende gesprekken

Vandaag vinden er opnieuw verkennende gesprekken plaats over de vorming van de nieuwe regeringen in ons land. Koning Filip ontvangt de laatste 3 partijvoorzitters op federaal niveau. Bart De Wever doet dat voor Vlaanderen. En in Brussel begint Groen-kopstuk Elke Van den Brandt aan een eerste consultatieronde. Volg hier het nieuws over de vorming van de verschillende regeringen op de

Lees meer »