Oppositie verwijt meerderheid in Zonnebeke “een gebrek aan respect”

Op de gemeenteraad van maandagavond in Zonnebeke zat het er weer bovenarms op tussen meerderheid en oppositie. Luk Hoflack (InSamenSpraak) verweet het schepencollege een gebrek aan respect.

Het begon allemaal met een punt over de plaatsing van een hoogspanningscabine en bijhorende laagspanningsleidingen. “De oude hoogspanningscabine in het kasteelpark die de schoolgebouwen, de bib en het museum voeden, moet vervangen worden”, liet schepen Dirk Sioen (#Team8980) weten. “Gelijktijdig worden ook enkele andere leidingen geplaatst, zoals een fibernetwerk van de bib naar basisschool De Zonnebloem, landhuis Villa Zonnedaele en de nieuw te bouwen school, een nieuwe waterleiding van de Berten Pilstraat naar het landhuis en voedingskabels voor laadpalen ter hoogte van parking 2 van het kasteelpark. Er werd een bestek opgemaakt voor de gunning van de hoogspanningscabine. De kostprijs zal ongeveer 266.000 euro bedragen.”

“Tjevenstreek”

Toen raadslid Luk Hoflack het precieze bedrag vroeg, bleef Sioen het antwoord schuldig. Dat pikte Hoflack niet. “Jullie goochelen met de cijfers. Hetzelfde geldt voor het landhuis. Op de vorige gemeenteraad was er sprake van 3 miljoen euro, maar in de perstekst was het plots 2,6 miljoen euro. Als meerderheid tonen jullie weinig respect voor de minderheid, terwijl CD&V altijd maar beweert respect hoog in het vaandel te dragen.” Raadslid Koen Descheemaeker (N-VA) sprak van een typische tjevenstreek. (NVZ)

The post Oppositie verwijt meerderheid in Zonnebeke “een gebrek aan respect” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Zware feiten van lijkschennis van 16-jarige door jongeren worden onderzocht

De politie van Blankenberge kreeg afgelopen week een klacht binnen over een ernstig geval van lijkschennis van een 16-jarige jongen. Een groep minderjarigen zou het lichaam tijdens de laatste groet aangeraakt, opgetild en verplaatst hebben. “De feiten zijn zeer ingrijpend en zeker voor de familie is dit zeer zwaar. De zaak zal dan ook verder onderzocht worden.”
The post

Lees meer »

Parket eist 30 maanden cel voor musicalacteur die in zaak-Sven Pichal “absoluut weerzinwekkende beelden” van seksueel kindermisbruik bezat en verspreidde 

Het parket van Antwerpen eist een celstraf van 30 maanden voor musicalacteur R.D.B., die in dezelfde zaak als Sven Pichal terechtstaat voor beelden van seksueel kindermisbruik. "Dit gaat om absoluut weerzinwekkende beelden, mijn maag keert om bij het lezen van de beschrijving", klinkt het bij de aanklager. "Ik heb veel spijt", zegt R.D.B. zelf.

Lees meer »

En dan blijk je de enige ‘gewone’ passagier op een vliegtuig vol dolgedraaide Schotse voetbalfans

Van over heel Europa reizen voetbalfans de komende dagen naar Duitsland om hun nationale elftal naar een overwinning op het EK te juichen. Donderdag vlogen bijvoorbeeld duizenden dolenthousiaste Schotten naar München om hun team het vrijdag te zien opnemen tegen het Duitse elftal tijdens de openingswedstrijd van Euro 2024. Andere reizigers houden er dus beter rekening mee dat het er

Lees meer »

Bezetters UGent verlaten het gebouw om uitzetting te vermijden

De activisten die het Gentse UFO-gebouw sinds 6 mei hebben bezet, zeggen donderdagnacht omstreeks 4u30 dat ze het universiteitsgebouw zullen verlaten. Er hangen hen dwangsommen van 250 euro per dag boven het hoofd indien ze vrijdagochtend 8u30 nog aanwezig zijn in het gebouw. “Vandaag, op de veertigste dag van onze bezetting, hebben we geen andere optie dan te vertrekken, ondanks

Lees meer »

Bolwerk Tuin is sinds kort toegankelijk via jaagpad langs kanaal Bossuit-Kortrijk

Bolwerk is een culturele vrijhaven in Kortrijk. Op de site wordt een atypische publieksplek gecombineerd met een artistiek maakatelier. De Bolwerk Tuin grenst aan het jaagpad langs het kanaal Bossuit-Kortrijk. Via een nieuwe poort is de tuin makkelijk toegankelijk vanaf het jaagpad als groen rustpunt tijdens een wandel- of fietstocht.
The post Bolwerk Tuin is sinds kort toegankelijk via

Lees meer »

Zuid-Afrika, Brazilië, India tekenen slotverklaring Oekraïne-top niet: “Toont aan dat vredesproces moeizaam zal zijn”

De deelnemers aan de top in Zwitserland over vrede in Oekraïne willen in de toekomst "concrete stappen" ondernemen waarbij "alle partijen" betrokken zijn, ook Rusland. Dat staat in de slotverklaring van de top. Niet alle deelnemende landen hebben die ondertekend. Cruciale landen als Zuid-Afrika, Brazilië en India konden zich niet vinden in de scherpe veroordeling van Rusland.

Lees meer »

LIVE. Vierde dodelijke slachtoffer onder puin gevonden, zoekactie gaat verder: “Willen 100 zekerheid”

Een dag na de explosie in Hoboken is een vierde dodelijk slachtoffer onder het puin teruggevonden. Op dit moment is het niet duidelijk of er nog vermisten zijn, aldus de politie. De zoekactie gaat vandaag wel verder, om te garanderen dat er geen slachtoffers meer onder het puin liggen. Bij de ontploffing gisterenochtend stortten twee verdiepingen in en werd een

Lees meer »

Kampioenen Beker Dirk Verwilst gehuldigd

De kampioenen van de zaalvoetbalcompetitie Beker Dirk Verwilst 2023-2024 zijn gehuldigd. De eer viel te beurt aan de ploeg van Trappen Vincke. FC Den Beer won de trofee van de fair play. Op de foto staan de kampioenen samen met schepen van Sport Jean-Marie Gunst, de voorzitter van de sportraad Pieter-Jan Delbaere, de scheidsrechters en
The post Kampioenen Beker

Lees meer »