Oppositie verwijt meerderheid in Zonnebeke “een gebrek aan respect”

Op de gemeenteraad van maandagavond in Zonnebeke zat het er weer bovenarms op tussen meerderheid en oppositie. Luk Hoflack (InSamenSpraak) verweet het schepencollege een gebrek aan respect.

Het begon allemaal met een punt over de plaatsing van een hoogspanningscabine en bijhorende laagspanningsleidingen. “De oude hoogspanningscabine in het kasteelpark die de schoolgebouwen, de bib en het museum voeden, moet vervangen worden”, liet schepen Dirk Sioen (#Team8980) weten. “Gelijktijdig worden ook enkele andere leidingen geplaatst, zoals een fibernetwerk van de bib naar basisschool De Zonnebloem, landhuis Villa Zonnedaele en de nieuw te bouwen school, een nieuwe waterleiding van de Berten Pilstraat naar het landhuis en voedingskabels voor laadpalen ter hoogte van parking 2 van het kasteelpark. Er werd een bestek opgemaakt voor de gunning van de hoogspanningscabine. De kostprijs zal ongeveer 266.000 euro bedragen.”

“Tjevenstreek”

Toen raadslid Luk Hoflack het precieze bedrag vroeg, bleef Sioen het antwoord schuldig. Dat pikte Hoflack niet. “Jullie goochelen met de cijfers. Hetzelfde geldt voor het landhuis. Op de vorige gemeenteraad was er sprake van 3 miljoen euro, maar in de perstekst was het plots 2,6 miljoen euro. Als meerderheid tonen jullie weinig respect voor de minderheid, terwijl CD&V altijd maar beweert respect hoog in het vaandel te dragen.” Raadslid Koen Descheemaeker (N-VA) sprak van een typische tjevenstreek. (NVZ)

The post Oppositie verwijt meerderheid in Zonnebeke “een gebrek aan respect” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Goud voor Ludwig en Marleen

Op zaterdag 6 juli werd het gouden echtpaar Ludwig Mattan en Marleen Coopman uit de Klaverstraat officieel ontvangen in de raadszaal van het gemeentehuis.
The post Goud voor Ludwig en Marleen appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Drie grote rondes winnen is realistisch”: Evenepoel toont zich ambitieus na sterke Tour, ook Dirk De Wolf gelooft dat hij “Pogacar kan kloppen”

Wint Remco Evenepoel op een dag de Tour de France? Zelf vindt hij het alleszins een “realistische droom” om ooit de drie grote rondes te winnen, zo blijkt uit beelden van Evenepoels speech op het feestje van Soudal Quick-Step zondagavond. Oud-wielrenner en analist Dirk De Wolf predikt geduld, maar gelooft er ook in. “Waarom zou Remco de Tour niet kunnen

Lees meer »

“Mijn geluk en gemis zijn onlosmakelijk verweven”: jaar na afscheid van Juliette bevalt Annelies van zoontje Clément

Annelies Segaert uit Kortemark verloor een jaar geleden haar toen 4-jarige dochtertje Juliette in amper een paar dagen tijd aan de gevolgen van sepsis. Toch werd Juliette een beetje onsterfelijk, nadat sociale media op vraag van Annelies overspoeld werden met roze hartjes, als ode aan #JuliettetjeKroketje. Zopas kreeg ze er een broertje bij, Clément. “Het voorbije jaar was een onwaarschijnlijke

Lees meer »

Aanval op bases van internationale coalitie in Irak en Syrië

Op twee bases in Irak en Syrië waar zich troepen van de internationale coalitie bevinden, zijn donderdag en vrijdag raketten afgevuurd. Dat zeggen Iraakse en Amerikaanse veiligheidsverantwoordelijken en een ngo. Dergelijke aanvallen waren eerder frequent tijdens de vroege fasen van het conflict tussen Israël en de Palestijnse Hamas-militanten, maar zijn sindsdien afgenomen.

Lees meer »

Tomorrowland laat in beslag genomen drugs testen op het terrein: “Synthetische drugs zijn in opmars”

Nieuw sinds dit jaar: in beslag genomen drugs die op het terrein van Tomorrowland zélf worden getest. 141 stalen werden gisteren binnengebracht bij NICC, het Nationaal Instituut voor Criminalistiek en Criminologie. “Wat opvalt is dat festivalgangers vaak meer dan één soort drugs op zak hebben.” Nochtans is de festivalorganisatie duidelijk over verboden middelen op het terrein. “Als je betrapt wordt,

Lees meer »

Jongen (5) doodgereden door politiewagen

Een vijfjarige jongen is dinsdagavond om het leven gekomen nadat hij gegrepen werd door een voorbijsnellende politiewagen in het Duitse Kassel. Het kind werd nog naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed later aan zijn verwondingen.

Lees meer »

Neos Izegem lanceert ‘verenigingspil’ voor meer verbondenheid

“Neos is een vereniging waar iedere 55-plusser, die actief in het leven staat én van een stukje cultuur en andere interessante activiteiten wil genieten, zich thuis zal voelen”, zegt Rudy Pattyn, voorzitter van de lokale afdeling. Onlangs sloten ruim 80 leden het voorbije werkjaar af met een ‘Zomerhappening’ in kasteel Wallemote.
The post Neos Izegem lanceert ‘verenigingspil’ voor meer

Lees meer »