Kolonel Housen nu Oekraïne Rusland direct mag raken: “Sabotages verwacht in West-Europa”

Oekraïne krijgt van Frans president Emmanuel Macron en Duits bondskanselier Olaf Scholz de toestemming om westerse wapens in te zetten op Russisch grondgebied. Vladimir Poetin dreigt met grote gevolgen. Is de Russische rode lijn nu écht overschreden? “Er zijn steeds meer rare incidenten in West-Europa”, zegt oud-kolonel Roger Housen aan HLN. 

Meer krantenkoppen in België

Rapper Ali B blijft onschuld volhouden in zedenzaak: “Hij viel mij meteen aan, er was een worsteling op bed”

Ali B staat twee dagen lang terecht in de rechtbank in Haarlem. De 42-jarige rapper wordt verdacht van vier zedenfeiten met drie vrouwen, onder wie een ex-kandidaat van ‘The Voice of Holland’. Het Openbaar Ministerie vervolgt hem voor twee verkrachtingen en twee aanrandingen. “Ik heb nog nooit een vrouw tegen haar zin iets onaangenaam aangedaan”, klinkt het bij Ali B

Lees meer »

Verkiezingsresultaten in Beernem: zo heeft jouw gemeente gestemd

Ook de inwoners van Beernem trokken naar het stemhokje. Wie kozen zij om hen te vertegenwoordigen in het Vlaams Parlement, de Kamer en Europa? Ontdek hier de verkiezingsuitslag van 2024 in Beernem.
The post Verkiezingsresultaten in Beernem: zo heeft jouw gemeente gestemd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Metallica-monument is voor Ellen (30) een aandenken aan haar man: “Maar Carlo kan ik niet meer vastpakken”

Ellen Delaplace was nog niet geboren ten tijde van de legendarische Metallica-optredens in Poperinge. Toch wou ze de onthulling van het monument niet missen op haar dertigste verjaardag. “Het is een blijvende herinnering aan Carlo, mijn overleden man”, vertelt ze.
The post Metallica-monument is voor Ellen (30) een aandenken aan haar man: “Maar Carlo kan ik niet meer vastpakken”

Lees meer »

Joe Summer Island keert terug naar zeedijk van Westende

Radiozender JOE zorgt voor een bruisende zomer boordevol entertainment en familiepret aan de zeedijk van Westende. Van vrijdag 12 juli tot en met zondag 11 augustus kunnen bezoekers zich vier weken lang onderdompelen in de magie van straffe radio, live optredens, toffe kermisattracties, heerlijke versnaperingen, verfrissende drankjes én happy hours. Kortom: JOE Summer Island is deze zomer de ‘place to

Lees meer »

Hoe de verkiezingsuitslag uw portemonnee zal beïnvloeden: waar willen winnaars N-VA en MR besparen? En wie levert het meer op?

Werken meer doen lonen en een forse besparing op de overheidsfinanciën. Het waren twee speerpunten van Bart De Wever tijdens de verkiezingscampagne. Maar wat is de concrete impact van zijn N-VA-plannen op uw portemonnee? En op welke vlakken komen die overeen met die van de MR, de grootste partij langs de andere kant van de taalgrens met wie N-VA weleens

Lees meer »

Ontploffing Hoboken: ontmijningsdienst DOVO onderzoekt getroffen pand – Nog minstens vier personen vermist

Bij een explosie op de Sint-Bernardsesteenweg in Hoboken (Antwerpen) is vanochtend een dode gevallen. Twee verdiepingen zijn ingestort. Een deel van het gebouw is weggeblazen. Er vielen ook drie zwaargewonden en twee lichtgewonden. De oorzaak van de explosie is nog niet bekend. Mogelijk gaat het om een gasexplosie in het gebouw. De brandweer zoekt nog naar vier vermisten onder het

Lees meer »

Bart De Wever eist overwinning op: “Onze doodsbrief was geschreven, maar jullie hebben nooit opgegeven”

N-VA-voorzitter Bart De Wever heeft in een toespraak de verkiezingsoverwinning opgeëist. Op de tonen van ‘I’m still standing’ van Elton John kwam hij de zaal binnen in de kelder van het Brusselse NH-hotel, waar al zijn militanten verzameld waren. Voor hen had hij lovende woorden. “Onze doodsbrief was geschreven, maar jullie hebben het nooit opgegeven.”

Lees meer »