INTERVIEW. “Rusland is niet tot bezetting in staat”: het obstakel voor een Oekraïense verovering volgens kolonel Roger Housen

“De kans is groot dat Oekraïne de oorlog tegen Rusland in 2024 verliest.” Dat zegt de Britse generaal Richard Barrons. Hoe realistisch is een totale overgave van het Oekraïense leger? Betekent dit dat er nog dit jaar een einde komt aan de oorlog? We vroegen het aan kolonel en defensie-expert Roger Housen: “Poetin zal na zijn militair succes willen onderhandelen.” 

Meer krantenkoppen in België

“Kan ik een dag vrij krijgen? Ik heb morgen iets te doen”: FBI reconstrueert laatste dagen van schutter Crooks

Na de aanslag op Trump hebben FBI-onderzoekers intussen honderden getuigen geïnterviewd en de handel en wandel van schutter Thomas Matthew Crooks in kaart gebracht. Aan de hand van die bevindingen en eigen onderzoek reconstrueerde ‘The Wall Street Journal’ de laatste dagen en maanden van Crooks. “Hey Tom. Is dat niet gek? Ze denken dat jij het bent.”

Lees meer »

Minstens 174 doden en ruim 2.500 arrestaties bij studentenprotesten in Bangladesh

In Bangladesh zijn al minstens 174 mensen omgekomen, onder wie verschillende politiemensen, en ruim 2.500 mensen gearresteerd bij het recente straatprotest, zo berekende het Franse persagentschap AFP. Jongeren komen in het Aziatische land al weken op straat om hun ongenoegen te uiten over de herinvoering van een systeem waarbij overheidsbanen worden gereserveerd voor bepaalde groepen.

Lees meer »

Finland verdenkt Russisch schip van schending territoriale wateren

Finland verdenkt een Russisch schip ervan vrijdagnamiddag de Finse territoriale wateren binnengevaren te zijn. In een verklaring van het Finse ministerie van Defensie is te lezen dat de kustwacht het incident onderzoekt “en dat verdere informatie in de loop van het onderzoek vrijgegeven zal worden”. Het incident deed zich voor in het oostelijk deel van de Finse Golf.

Lees meer »

“Wat gaan ze doen? Middelkerke bij Oostende voegen? Over mijn lijk”: Jean-Marie Dedecker boort N-VA-voorstel over gemeentefusies de grond in

Hij mag dan in West-Vlaanderen de N-VA-lijst voor de federale verkiezingen hebben getrokken, het heeft Jean-Marie Dedecker niet belet om de plannen van die partij over verplichte fusies van gemeenten de grond in te boren.
The post “Wat gaan ze doen? Middelkerke bij Oostende voegen? Over mijn lijk”: Jean-Marie Dedecker boort N-VA-voorstel over gemeentefusies de grond in appeared first

Lees meer »

Massaal protest tegen toerisme op Mallorca

In Spanje is opnieuw massaal geprotesteerd tegen de negatieve gevolgen van het toerisme. Op het vakantie-eiland Mallorca gingen zondagavond volgens de politie 20.000 mensen de straat op in hoofdstad Palma onder het motto “Minder Toerisme, Meer Leven”.

Lees meer »

Prominente politica doodgeschoten in West-Oekraïne

In het westen van Oekraïne is het gewezen rechts-nationalistische parlementslid Iryna Farion doodgeschoten. Farion is vooral bekend van haar anti-Russische uitspraken. De 60-jarige vrouw overleed in Lviv in het ziekenhuis aan haar verwondingen, nadat ze een kogel in het hoofd had gekregen.

Lees meer »