Voetbalbond lijdt 11 miljoen euro verlies

11:38 In de aanloop naar het EK raakt bekend dat de Belgische voetbalbond vorig jaar een groter dan verwacht verlies boekte. De bond beschikt over buffers om dat op te vangen, maar gaat besparen. 

Meer krantenkoppen in België

Inwoners ontdekken Nieuwenhovebos tijdens Dag van de Buren

De gemeente Oostkamp organiseerde in samenwerking met de bosgroep West-Vlaanderen een begeleide wandeling door het Nieuwenhovebos, de perfecte activiteit voor ‘Dag van de Buren’.
The post Inwoners ontdekken Nieuwenhovebos tijdens Dag van de Buren appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVEBLOG DAUPHINÉ. Roglic moet gaatje laten na beulwerk De Plus, Evenepoel moet rol lossen in favorietengroep

In het Critérium du Dauphiné is het alweer tijd voor de slotetappe. De renners moeten na de start in Thônes over de Col de la Forclaz-de-Montmin (eerste categorie), de Col des Esserieux (derde categorie) en Le Salève (eerste categorie). De aankomst ligt na 160,6 kilometer op het Plateau des Glières, een klim van meer dan negen kilometer aan zeven procent

Lees meer »

Moeten onze royals ook gaan stemmen? “Twee leden van het koningshuis zijn vrijgesteld”

Zondag trekken we naar de stembus voor de regionale, federale en Europese verkiezingen. Ook de meeste royals moeten dat doen. Twee leden van het koningshuis mogen echter nooit gaan stemmen. Waarom is dat zo? En kunnen de leden van de koninklijke familie eigenlijk opgeroepen worden als bijzitter? Onze royalty-expert Wim Dehandschutter legt uit welke rol de koning speelt in de

Lees meer »

Voor het eerst herbruikbare bekers op Tieltse feesten

Op 5, 6 en 7 juli wordt voor het eerst met herbruikbare bekers gewerkt op de Tieltse Europafeesten. Er wordt een waarborg van 1 euro per beker gerekend en er komen vijf inzamelpunten voor bekers.
The post Voor het eerst herbruikbare bekers op Tieltse feesten appeared first on KW.be.

Lees meer »

Het HLN-lezerspanel in debat met Hilde Crevits (CD&V): “Ik heb al gans mijn carrière buikpijn van de stress. Ik wil altijd alles, maar ik heb zeer veel faalangst”

“De abortustermijn versoepelen tot 18 weken: daar ga ik nooit in meegaan – eender wat sommige wetenschappers zeggen.” Hilde Crevits (CD&V), ‘een tante Nonneke’ zoals een lezer vooraf dacht? Allesbehalve. Voor ons HLN-lezerspanel onthult ze haar vurige – en kwetsbare – rock-’n-rollkant en gaat ze geen enkele vraag uit de weg. Niet over euthanasie, de onzekerheid waarin de boeren gestort

Lees meer »

Oud-burgemeester Luc Dehaene blik terug op vijftien jaar Neerstad: “Het mooiste dat ik ooit realiseerde”

Stadsarchief, dé Academie en de Bibliotheek vieren in het weekend van 21, 22 en 23 juni het 15-jarige bestaan van de Neerstad met onder andere een expo en een documentaire. Dé man achter de transformatie van de oude Picanolsite tot cultuursite was oud-burgemeester Luc Dehaene. “Het mooiste project dat ik ooit kon realiseren”, blijft hij trots.
The post Oud-burgemeester

Lees meer »

Speciale eenheden vallen appartement binnen in Sint-Lievens-Houtem: “Eén persoon opgepakt, mogelijk ook wapen gevonden”

Speciale interventie-eenheden zijn zaterdagnamiddag een appartement in Hofkouter in Sint-Lievens-Houtem binnengedrongen. Volgens buren zou daarbij één persoon opgepakt zijn en werd mogelijk ook een wapen aangetroffen, al werd dat nog niet bevestigd door het parket. Eerder op de dag waren ook al agenten in de straat aanwezig na een uit de hand gelopen ruzie.

Lees meer »

Explosie aan woning nabij Antwerps stadspark, vermoedelijk brandstichting in goudwinkeltje: hotel ontruimd, 25 mensen geëvacueerd

Bij een brand op de hoek van het Astridplein en de De Keyserlei hebben de hulpdiensten zaterdagmorgen een hotel ontruimd. De politie onderzoekt of er sprake is van brandstichting. In dezelfde wijk werd een half uur eerder een aanslag met een explosief gepleegd op een woning. Het is niet duidelijk of er een verband is tussen beide incidenten.

Lees meer »