REPORTAGE. En de boer, die ploegde niet voort. Nat weer leidt tot grote achterstanden: “Vier hectare tarwe kapot geregend”

‘Verdronken land’ is een nummer van Wannes Van de Velde, maar meer nog is het vandaag de realiteit voor duizenden boeren in Vlaanderen. Van Noordschote tot Hasselt brengt het natte weer hen in de problemen. En de voorspellingen ogen niet rooskleurig. Bovendien: “Er zullen dit najaar grote tekorten zijn in de supermarkt.” Wij zochten twee boeren op. 

Meer krantenkoppen in België

“We geloven er nog in”: EK-dorp houdt de moed erin

De voetbalfans op het Nelson Mandelaplein blijven erin geloven. “Het is altijd afwachten wat de eerste wedstrijd zal geven. De oefenmatchen waren ook niet denderend, maar ik geloof erin”, zegt Alessio De Min. Hij support samen met Hamza El Mnaouch en Jolien Tytgat.
The post “We geloven er nog in”: EK-dorp houdt de moed erin appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Alles met hart en ziel gemaakt”: familie Cleenwerck creatief uit de hoek op Atelier Ensemble

Wie houdt van handgemaakte creaties die met liefde gemaakt zijn moet je bij de familie Cleenwerck uit Izegem zijn. Zussen Sylvie, Sofie en Els ontwerpen zelf tapijten en kussens, vazen, schalen en kaarsen. Sylvies dochter Louise maakt dan weer unieke gelegenheidskaartjes. Die creatieve combinatie leidt nu tot het gezamenlijke evenement Atelier Ensemble, waarmee ze komend weekend een prachtige tuin aan

Lees meer »

Lotte Kopecky is na solo van 32 kilometer voor de vierde keer Belgisch kampioene: “Blijft speciaal om deze trui aan te trekken”

Haar favorietenrol met glans waargemaakt. Lotte Kopecky is na een solo van 32 kilometer voor de vierde keer Belgisch kampioene op de weg. Met een krachtsexplosie gaf ze haar medevluchters het nakijken, waarna ze richting finishlijn in Zottegem stoomde. Zo evenaart de wereldkampioene de vier Belgische titels van Jolien D’hoore. Cant werd tweede, Ghekiere vervolledigde het podium.

Lees meer »

Zomerbar De Lounge opent de deuren langs de Leie in Harelbeke

Op 21 juni opent de zomerbar ‘De Lounge, To Relax And Watch The Boatjes’ aan de Vrijdomkaai in Harelbeke. Een initiatief van kompanen Kristof Van Eekelen (42) en Laurens Vermeulen (29) van Wijnbar Vevino.
The post Zomerbar De Lounge opent de deuren langs de Leie in Harelbeke appeared first on KW.be.

Lees meer »