Prille ouders zoeken vaker toevlucht tot antidepressiva

Jonge ouders starten vaker met antidepressiva dan anderen. Dat geldt voor moeders én vaders. “Ouders moeten veel ballen tegelijk in de lucht houden”, zegt psychiater Titia Hompes.

 

Meer krantenkoppen in België

Oude bekenden nekken Oekraïne: Roemenië leidt na 3-0-zege in groep Rode Duivels

De eerste trotse leider in de groep van België heet Roemenië. En dat na een toch wel even klinkende als verrassende 3-0-zege tegen Oekraïne. Opvallend: drie oude bekenden uit de Belgische competitie troffen raak: Nicolae Stanciu (ex-Anderlecht) en Razvan Marin en Dennis Dragus (ex-Standard). Te onthouden voor België richting tweede groepsduel: neem een breekijzer mee en wees beducht voor snelle

Lees meer »

Gaslek in Berchem: 30 buurtbewoners tijdlang geëvacueerd

In de Coremansstraat in Berchem zijn 30 bewoners van een appartementsblok en enkele huizen in de buurt een tijdlang geëvacueerd. Door een breuk in de gasleiding op straat was er een grote gasophoping ontstaan in de kelder van een gebouw en de riolering. Uit voorzorg werd iedereen in de buurt geëvacueerd. De gasmaatschappij heeft alles hersteld, en de bewoners konden

Lees meer »

KIJK. Grote vuurbal bij uitslaande brand bij Brucargo in Machelen, gebouw ingestort: “Ik rende naar buiten met mijn computer. En toen volgde een knal”

Er woedt momenteel een zware brand in het logistiek bedrijf Gosselin in het vrachtgebied Brucargo (Machelen) langs Brussels Airport. Het gebouw, zo’n 4.000 vierkante meter groot, is inmiddels ingestort. HLN sprak met een van de werknemers die maar net kon ontsnappen van de vlammenzee. “We hoorden plots mensen buiten claxonneren. Toen ik naar buiten keek, zag ik rook op het

Lees meer »

KFC Poperinge op zoek naar nieuwe voorzitter: “We zijn Kristof dankbaar”

Kristof Lobeau besliste eind vorige week om te stoppen als voorzitter van voetbalclub KFC Poperinge. De 52-jarige Poperingenaar haalt enkele redenen aan voor zijn vertrek: een onoverbrugbaar verschil in visie met bepaalde leden van het bestuur en de ontgoocheling dat hij de club organisatorisch niet heeft kunnen brengen waar hij wou. Intussen zoekt de club naar een opvolger.
The

Lees meer »

409 bestuurders te snel tijdens de 12 uren van Wervik

De autorally 12 uren van Wervik lokte vorig weekend veel publiek naar de verschillende klassementsproeven. De lokale politie Arro Ieper deed ook flitscontroles in Wervik en Geluveld. 409 van de 1939 gecontroleerde bestuurders reden te snel, maar geen van deze kwam in aanmerking voor de intrekking van het rijbewijs.
The post 409 bestuurders te snel tijdens de 12 uren

Lees meer »

Twee op de vijf Belgen zijn digitaal kwetsbaar: “Het gaat nog steeds te snel”

Het gebruik van internet, online diensten en andere digitale hulpmiddelen is in 2023 opnieuw verder toegenomen, maar toch blijft 40 procent van de Belgische bevolking digitaal kwetsbaar. Daarmee zit ons land weer op het niveau van voor de coronacrisis. Die grote groep gebruikt nooit internet, of hun digitale kennis laat te wensen over. Dat blijkt vrijdag uit de nieuwe Barometer

Lees meer »

Joe Summer Island keert terug naar zeedijk van Westende

Radiozender JOE zorgt voor een bruisende zomer boordevol entertainment en familiepret aan de zeedijk van Westende. Van vrijdag 12 juli tot en met zondag 11 augustus kunnen bezoekers zich vier weken lang onderdompelen in de magie van straffe radio, live optredens, toffe kermisattracties, heerlijke versnaperingen, verfrissende drankjes én happy hours. Kortom: JOE Summer Island is deze zomer de ‘place to

Lees meer »