4 op 10 Belgen die antidepressiva nemen, gebruiken langer dan 3 jaar: “Idee om te stoppen, is angstaanjagend”

Drie kwart van de mensen die antidepressiva nemen, doen dat langer dan een jaar. 4 op de 10 zelfs langer dan 3 jaar, en de cijfers blijven maar stijgen. Alles samen worden elk jaar 370 miljoen dosissen antidepressiva geslikt in België. Hoe komt het dat het zo moeilijk is om ermee te stoppen? "Terzake" sprak met twee vrouwen die al 6 en 15 jaar antidepressiva nemen.

Meer krantenkoppen in België

“Herinnering levendig houden met QR-code op graf”: Uitvaart Beyens-Billiet pakt uit met een primeur voor regio

Uitvaartzorg Beyens-Billiet in de Lourdesstraat pakt met het platform Herinner Mij.be uit, volgens hen een primeur voor de regio. “Met QR-codes aan het graf of de urne willen we de herinnering aan de dierbaren levendig houden”, zegt zaakvoerder Arne Beyens. “Ons nieuw idee is ondertussen online en toegankelijk voor iedereen.”
The post “Herinnering levendig houden met QR-code op graf”:

Lees meer »

IN BEELD – De badge van Laura Lynn, dreigende wolken boven ‘Tien om te Zien’ én promo voor ‘Tien om te Zien De Musical’

We woonden ook de vijfde repetitie bij van ‘Tien om te Zien’ aan de Rotonde in Westende. Opnieuw werd het een muzikaal feest, met talrijke artiesten en veel muziekfanaten die langskwamen.
The post IN BEELD – De badge van Laura Lynn, dreigende wolken boven ‘Tien om te Zien’ én promo voor ‘Tien om te Zien De Musical’ appeared first

Lees meer »

Fietshappening ‘t Vijfde Wiel op donderdag 15 augustus: “Verwachten ruim 3.000 fietsers”

Landelijke Gilden West-Vlaanderen pakt voor de 29ste keer uit met ‘t Vijfde Wiel. De organisatie van deze gezinsvriendelijke fietshappening op donderdag 15 augustus is deze keer in handen van de Landelijke Gilden van Gistel, Eernegem-Bekegem en Ichtegem.
The post Fietshappening ‘t Vijfde Wiel op donderdag 15 augustus: “Verwachten ruim 3.000 fietsers” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Handelaars in Oostende willen af van belasting op reclamestickers: “Je weet niet meer wat mag en wat niet”

Handelaars in Oostende pleiten voor het afschaffen van een belasting voor het aanbrengen van een reclamesticker op hun etalage. Wie immers dezelfde sticker, met pakweg de naam van de zaak, aan de binnenkant kleeft, moet niets betalen. Geert De Lombaerde vindt de maatregel niet eerlijk en trekt de belasting in vraag.
The post Handelaars in Oostende willen af van

Lees meer »

Israël roept op zuiden Gazastrook te evacueren, zeker 70 Palestijnen gedood bij Israëlische aanvallen op Khan Younis

Het Israëlisch leger heeft een deel van de inwoners van Khan Younis, een stad in het zuiden van de Gazastrook, het bevel gegeven om te evacueren, waar het een intensieve operatie zal uitvoeren. Dat laat het Israëlische leger weten op X. Even later zijn bij Israëlische aanvallen op Khan Younis zeker 70 Palestijnen, onder wie vrouwen en kinderen, gedood en

Lees meer »

Vader en oudste zoon (12) sterven bij tragisch ongeval op weg naar vakantie in de Ardennen: “De jongste ontwaakt morgen uit zijn coma. Hij weet nog niet dat zijn papa en broer er niet meer zijn”

Wat een fijne uitstap moest worden, is voor een Antwerps gezin uitgedraaid op een drama. Zaterdag botsten ze in het Waalse Sinsin met de wagen tegen een landbouwvoertuig. Vader en oudste zoon waren op slag dood, de twee andere zoons raakten zwaargewond. “Ze keken ongelooflijk uit naar hun vakantie.”

Lees meer »

Bar Julien en Bar Giraf verkozen tot gezelligste zomerterrassen in Roeselare

Om de horeca extra in de kijker te zetten, lanceerde Roeselare voor de eerste keer de wedstrijd ‘het gezelligste zomerterras’. Zowel zomerterrassen op het openbaar domein als op privaat domein mochten genomineerd worden door zowel terrasgenieters als de horeca zelf.
The post Bar Julien en Bar Giraf verkozen tot gezelligste zomerterrassen in Roeselare appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tadej Pogacar als held onthaald in thuisland Slovenië, blik gaat nu volledig op WK (en niet op Olympische Spelen)

Het zijn drukke dagen voor Tadej Pogacar (UAE Team Emirates). Zondag kroonde de Sloveen zich nog met veel overmacht tot eindwinnaar in de Tour de France, twee dagen later kwam hij in actie tijdens het Natourcriterium in het Nederlandse Surhuisterveen. Pogacar won daar voor Jasper Philipsen. Vandaag volgde er een huldiging in zijn thuisland. Pogacar komt niet in actie op

Lees meer »

Oldskool Classics brengt vroeger nachtleven terug naar Knokke-Heist

Op zaterdag 27 juli organiseert horeca- en entertainment ondernemer Ben Mouling opnieuw Oldskool Classics Knokke. Dit keer niet meer in het Knokke-Out café in het Zoute maar wel in Collins Club The Garden in Westkapelle.
The post Oldskool Classics brengt vroeger nachtleven terug naar Knokke-Heist appeared first on KW.be.

Lees meer »

Baanwielrenster Julie Nicolaes uit Maasmechelen 6 dagen voor de Olympische Spelen: “Ik wil er keihard met mijn fiets rijden”

Zes dagen voor de start van de Olympische Spelen stelden de Belgische teams voor het baanwielrennen, BMX, de Olympische wegkoers en het mountainbiken hun deuren open voor de pers. De laatste voorbereidingen worden onder meer getroffen in de Velodroom in Heusden-Zolder. Met Jens Schuermans, Julie Nicolaes en Robbe Ghys gaan ook 3 Limburgers mee met Team Belgian Cycling.

Lees meer »

Belgen zitten vast op luchthavens door wereldwijde computerstoring: “Ze hebben ons aan ons lot overgelaten”

Verschillende luchtvaartmaatschappijen ondervonden hinder door de storing van gisteren die werd veroorzaakt door de mislukte software-update van het cybersecuritybedrijf CrowdStrike. Reizigers strandden op verschillende plaatsen wereldwijd. Heel wat Belgische passagiers zaten vast in onder meer Napels en Boedapest. Door de chaos moesten veel Belgen zelf op zoek naar oplossingen. “Ze hebben ons aan ons lot overgelaten. We zitten hier al

Lees meer »

Zware dakbrand in Maaseik, geen gewonden

In Maaseik is een zware dakbrand uitgebroken in een huis op de Diestersteenweg. De brandweer had een hele tijd nodig om het vuur te blussen en het dak dicht te leggen. Er vielen geen gewonden, maar de schade is groot.

Lees meer »