Ook nationaal is Demir de populairste, De Croo en De Wever volgen

We vroegen de Limburgers ook naar de populariteit van nationale politici. Ook daar staat Zuhal Demir (N-VA), net als vorig jaar, op de eerste plaats.

 

Meer krantenkoppen in België

Goedkope kampeerspullen vliegen de deur uit bij kringwinkel in Turnhout: “Zo krijgen alle kinderen de kans om op kamp te gaan”

De kringwinkel in Turnhout heeft er een nieuwe afdeling bij: festival- en kampeergoederen. Je kan er voor een prikje onder meer tenten, wandelschoenen en luchtmatrassen kopen. Na een paar uur was een groot deel van de voorraad al verkocht. "Het is echt fantastisch, anders kan ik zulke spullen niet betalen", zegt Caroline, die er kampeergerief voor haar dochter kwam kopen.

Lees meer »

Jente Pironet van Portland heeft posttraumatische stress na kankerbehandeling: “Ik moest elke dag vechten voor het leven”

Jente Pironet (32), de frontman van Portland, kampt met posttraumatische stress als gevolg van zijn intensieve behandeling tegen kanker. Dat onthult hij in de VRT-podcast ‘Last Goodbye’. “Ik heb elke nacht zware nachtmerries, veel angst, veel trillingen,” zegt de zanger. Pironet maakte vorig jaar bekend dat hij getroffen was door hersenkanker en een chemokuur onderging die veel van zijn gezondheid

Lees meer »

Philippe (67) en Kathleen (66) voegen ervaring toe aan lijst Gemeentebelangen Knokke-Heist: “Dit college zorgt voor nieuwe wind”

Gemeentebelangen Knokke-Heist heeft vrijdagavond twee kandidaten bekendgemaakt die tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen een belangrijke rol zullen spelen op de lijst. Met Philippe Vlietinck en Kathleen Van Der Hooft gaat het om twee kandidaten met een lange staat van dienst. Beiden willen met hun ervaring voor evenwicht in het team zorgen en hun expertise doorgeven aan de nieuwe lichting.
The

Lees meer »

ICT’er van AZ Sint-Jan speurde stiekem naar foto’s van vrouwelijke collega’s“Hij hield alles bij in mapjes: echt ziekelijk!”

Boswachter wordt stroper. Dat verhaal deed zich jarenlang voor in het AZ Sint-Jan in Brugge. Een voormalige ICT’er wordt ervan beschuldigd ingebroken te hebben in de computer van tientallen vrouwelijke personeelsleden om zo hun persoonlijke fotocollectie te kunnen inkijken. “Dit voelt aan als aanranding”, zegt een van de slachtoffers.
The post ICT’er van AZ Sint-Jan speurde stiekem naar foto’s

Lees meer »

Inspirant in ‘t dorp opent inclusieve zomerbar

Inspirant in ’t dorp lanceert deze zomer een inclusieve zomerbar. In Bar Bol’Art zijn mensen met een verstandelijke beperking verantwoordelijk voor de aankleding en bediening.
The post Inspirant in ‘t dorp opent inclusieve zomerbar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Landelijke stroomstoring in Ecuador

Ecuador is woensdag getroffen door een landelijke stroomstoring, meldt minister Roberto Luque van Openbare Werken op X. De autoriteiten werken aan een oplossing van het probleem. Sinds 15 uur lokale tijd (22 uur in België) kwamen meldingen van stroomstoringen binnen, meldt dagblad ‘El Universo’.

Lees meer »

REPORTAGE. Slipvrije tegels, metalen vloerplaten en massa’s boomschors: zo wapent Graspop zich voor natte start: “Het wordt geen Drasjpop”

Metalfans zijn opgetrokken uit roestvrij staal die niet plooien voor een spatje regen, maar donderdag wordt op Graspop in Dessel mogelijk de natste festivalzomer ooit op gang getrapt. Wij trokken onze laarzen aan voor een bezoek aan festivalterrein de Stenehei waar in hondenweer de laatste voorbereidingen werden getroffen. Een beetje modder zal weinig festivalgangers deren, maar op een ‘Drasjmetal’ zoals

Lees meer »