Moeder uit Eeklo verongelukt op Gran Canaria: dit weten we al

Bij een ongeluk op een van de hoogste rotsen op Gran Canaria is een moeder (57) uit Eeklo voor de ogen van haar dochter (28) honderd meter naar beneden gestort. Er kon geen enkele hulp meer baten. “Val je daar, dan is het dodelijk.”

 

Meer krantenkoppen in België

Oproep: wie heeft er per abuis een buis verloren in Anzegem?

Naar aanleiding van een zware buis van ongeveer vier meter lang, die zich op de openbare weg bevond in Anzegem, werd er een oproep gelanceerd op Facebook. Het doel is om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Wim Dewaele (58) uit Waregem reageerde. “Ik las de post van Jozef Bossuyt, een ver familielid, die een album op Facebook aanmaakte onder

Lees meer »

Vlaamse steden en gemeenten vragen meer ondersteuning bij opvang Oekraïense vluchtelingen

Vlaamse lokale besturen willen meer ondersteuning om Oekraïense vluchtelingen op te vangen. Dat blijkt uit een onderzoek van Odisee-hogeschool. Oekraïners die door de oorlog hun land moesten ontvluchten, kunnen al even op een bijzondere bescherming rekenen. Dat tijdelijke statuut werd vandaag verlengd. Maar de steden en gemeenten waar die vluchtelingen vaak terechtkomen, vragen meer steun aan de Vlaamse of federale

Lees meer »

Unizo legt prioriteiten voor aan politici

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober formuleerden de leden van ondernemersverenigingen Unizo Sint-Eloois-Winkel en Unizo Ledegem hun prioriteiten. De Unizo-afdelingen gingen in dialoog met het gemeentebestuur over verschillende thema’s.
The post Unizo legt prioriteiten voor aan politici appeared first on KW.be.

Lees meer »

Maand rijverbod en boete voor buiteling tijdens oudejaarsnacht in Menen

Een 46-jarige man uit Menen is door de Kortrijkse politierechter veroordeeld tot een rijverbod van 1 maand en een boete van 800 euro. Tijdens de oudejaarsnacht van 2023 knalde hij in Menen met 1,63 promille alcohol in het bloed tegen een boom.
The post Maand rijverbod en boete voor buiteling tijdens oudejaarsnacht in Menen appeared first on KW.be.

Lees meer »

IN KAART West-Vlaanderen blijft minst diverse provincie: hoeveel mensen met migratieachtergrond wonen er in jouw gemeente?

Mensen met een migratieachtergrond settelen zich het minst in West-Vlaanderen, dat blijkt uit recente cijfers van Statbel, het Belgische statistiekbureau. Eén op zes inwoners van West-Vlaanderen heeft een buitenlandse herkomst. Daarmee zijn we de minst diverse provincie in Vlaanderen.
The post IN KAART West-Vlaanderen blijft minst diverse provincie: hoeveel mensen met migratieachtergrond wonen er in jouw gemeente? appeared first

Lees meer »

Voetbalshirts, weddenschappen en katers: dit mag wel en niet op het werk tijdens het EK-voetbal

Met de start van het Europees kampioenschap voetbal morgen, bevinden we ons aan de vooravond van een indrukwekkende sportzomer. Naast sporteuforie, leeft in sommige bedrijven de vrees dat sommige werknemers niet zullen opdagen daags na een wedstrijd, of zich niet zullen houden aan bedrijfsafspraken. "Wanneer pleeg ik frauduleus ziekteverzuim, mag ik naar sport kijken op het werk en wat met

Lees meer »

Twee West-Vlaamse procureurs blijven geschorst na examenfraude

De twee West-Vlaamse afdelingsprocureurs die in opspraak kwamen na examenfraude blijven minstens drie maanden langer geschorst. Dat deelt het parket West-Vlaanderen mee. “Deze verlenging doet geen uitspraak over de schuld of onschuld van de betrokkenen. Dit moet het verdere onderzoek uitwijzen”, klinkt het.

Lees meer »

Steeds meer artificiële intelligentie op de werkvloer: krijg je binnenkort een extra dag vrij of word je job net overbodig?

Op korte termijn zullen onze jobs niet massaal verdwijnen en vervangen worden door artificiële intelligentietoepassingen. Daar zijn technologie- en arbeidsmarktspecialisten het over eens. Maar niet iedereen ziet de toekomst even rooskleurig. In welke sectoren zal AI het snelst volledig ingeburgerd zijn? Worden bepaalde jobs op lange termijn wél overbodig? En kunnen we AI nu al gericht inzetten om meer tijd

Lees meer »

Myriem El-Kaddouri (29) uit Heule is de vijfde Letterzetter

Dichter en woordkunstenaar Myriem El-Kaddouri (29) is aangesteld als nieuwe stadsdichter van Kortrijk, tot juli 2026. Als Letterzetter wordt ze mentor van een jongerencollectief van een 20-tal schrijvers en curator van het jaarlijkse woordkunstenfestival Memento.
The post Myriem El-Kaddouri (29) uit Heule is de vijfde Letterzetter appeared first on KW.be.

Lees meer »

Uitvaartcentrum Snoeck wil uitbreiden en heeft plannen voor nieuwe aula: “Met ruimte voor 400 mensen”

Uitvaartcentrum Snoeck in de Bellevuestraat in Izegem is klaar voor de toekomst. De vierde generatie deed al zijn intrede en men koestert uitbreidingsplannen. Er zou een nieuwe, ruimere aula komen die voldoet aan de meest recente eisen.
The post Uitvaartcentrum Snoeck wil uitbreiden en heeft plannen voor nieuwe aula: “Met ruimte voor 400 mensen” appeared first on KW.be.

Lees meer »