Liveblog verkiezingen – Premier De Croo (Open VLD): “Niet logisch dat partij die minder dan 10 procent haalt premier levert”

Op 9 juni stemmen we voor de Vlaamse, federale, Brusselse en Europese verkiezingen. Volg het meest recente verkiezingsnieuws in deze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Jongetje (7) met Down uit concert van Pink gezet omdat hij niet kan stilzitten: “We werden behandeld als criminelen”

Afgelopen weekend moest de 7-jarige Jesse, die het syndroom van Down heeft, een concert van Pink verlaten. De reden? “Hij kon niet stilzitten.” Zijn moeder, Vanessa Vasey, is woedend en teleurgesteld, vooral omdat ze maar liefst 750 euro had uitgegeven aan de tickets voor het optreden van Jesse’s grootste idool. “Tien bewakers begeleidden ons het gebouw uit alsof we criminelen

Lees meer »

Drie nieuwe kandidaten bij CD&V Heuvelland

CD&V Heuvelland heeft drie kandidaten toegevoegd aan de lijst voor de verkiezingen in oktober: Frédéric Berville, Bart Vandenbussche en Dries Delaplace.
The post Drie nieuwe kandidaten bij CD&V Heuvelland appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kunstwerk van Geertrui Cazaux in Nationale Expo

Geertrui Cazaux mag haar collagequilt ‘Als haringen in de oceaan. En niet in een ton’ tentoonstellen in de Nationale Expo in Brussel. Het stuk werd uit 3.000 kunstwerken gekozen en is van 28 juni tot 31 juli te bekijken in de Koninklijke Bibliotheek van België.
The post Kunstwerk van Geertrui Cazaux in Nationale Expo appeared first on KW.be.

Lees meer »

Chauffeurs-instructeurs van het 1ste Eskadron Lansiers houden reünie in Brugge

Op 26 november 1971 zwaaiden dertien chauffeurs-instructeurs van het 1ste Eskadron Lansiers van gepantserde voertuigen af in Stockem/Arlon. Een van hen, Erik Espeel uit Sint-Eloois-Winkel, vond het hoog tijd om zijn oude legerkameraden na 50 jaar nog eens samen te brengen
The post Chauffeurs-instructeurs van het 1ste Eskadron Lansiers houden reünie in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Elke week marteling in Brussels drugsmilieu: “Jongens worden verkracht met metalen staaf”

Een vinger van een kind van 8 verbranden. Klappen met een wapenstok. Messteken. Zelfs verkrachtingen met een metalen staaf of tientallen hamerslagen. In het Brusselse drugsmilieu komen kinderen en jongeren uit Marokko en Algerije, die alleen als vluchteling België bereiken, in een hel terecht. HLN sprak met hulpverleners, federale politie en Child Focus die de problematiek goed kennen. Zij waarschuwen

Lees meer »

G7 roept op tot wereldwijd bestand tijdens Olympische Spelen in Parijs

De zeven vooraanstaande industrielanden van de G7 vragen alle strijdende partijen hun wapens neer te leggen tijdens de Olympische Spelen die deze zomer in Parijs worden gehouden. Aan het eind van de bijeenkomst van staatshoofden en regeringsleiders van de Groep van Zeven zei gastvrouw Giorgia Meloni, de Italiaanse premier, dat de hele groep er voorstander van is dat de wapens

Lees meer »

Onderhandelingen bij Ontex in Eeklo “lopen vlot” maar “acties zullen er zijn als het moet”

De vakbonden bij de Ontex-fabriek in Eeklo hebben donderdag voor het eerst overlegd met de directie van de vestiging, die in 2025 zal sluiten. “De onderhandelingen zijn opgestart en wij onderhandelen zolang dat kan”, zegt ACV-vertegenwoordigster Evi Van Der Bracht. “Dat loopt nog vlot en we proberen vooral antwoorden te krijgen voor de werknemers.” Die kregen vorige week het nieuws

Lees meer »

Samir opent opnieuw zomerbar Cargo op de Konterdam

Op de Konterdam in Oostende opende zomerbar Cargo opnieuw de deuren. “We zijn vier dagen per week open en op alle dagen waarop de Rode Duivels spelen. Dan doen we een extraatje”, zegt Samir Ben Tahar.
The post Samir opent opnieuw zomerbar Cargo op de Konterdam appeared first on KW.be.

Lees meer »