Drijvende pier bij Gaza beschadigd door slecht weer: humanitaire hulp langs die weg ligt minstens 1 week stil 

De drijvende pier die het Amerikaanse leger voor de kust van Gaza had gebouwd om humanitaire hulp in het belegerde gebied te krijgen, doet niet langer dienst. De pier is beschadigd geraakt door het slechte weer en de hoge golven op de Middellandse Zee. Hij is weggehaald om te worden hersteld. 

Meer krantenkoppen in België

Verkiezingsresultaten in Kuurne: zo heeft jouw gemeente gestemd

Ook de inwoners van Kuurne trokken naar het stemhokje. Wie kozen zij om hen te vertegenwoordigen in het Vlaams Parlement, de Kamer en Europa? Ontdek hier de verkiezingsuitslag van 2024 in Kuurne.
The post Verkiezingsresultaten in Kuurne: zo heeft jouw gemeente gestemd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Professionals mislukken in poging om sleutels dure Peugeot te kopiëren: “Ook ‘oldschool-diefstal’ mislukte”

In het centrum van Diksmuide werd maandagochtend geprobeerd om een dure Peugeot 5008 GT te stelen. Opvallend: dat gebeurde op 800 meter van het politiecommissariaat. Het ging om professionals die de sleutels van de auto die binnen lagen wilden kopiëren, maar daar door een fout wellicht in mislukten. “Daarna braken ze de auto open en wilden die ‘oldschool’ starten, maar

Lees meer »

Gezicht Rode Duivel Maxim De Cuyper gespot op muur thuisgemeente Heist

Het gezicht van Rode Duivel Maxim De Cuyper is sinds donderdag te bewonderen op de hoek van de Bakkerstraat en Pannenstraat in Heist. Hij is geselecteerd voor het EK en daarom krijgt hij een kunstwerk in zijn thuisgemeente.
The post Gezicht Rode Duivel Maxim De Cuyper gespot op muur thuisgemeente Heist appeared first on KW.be.

Lees meer »

Spilbrochure seizoen 24-25 met 130 gevarieerde voorstellingen: “Cultuur zorgt voor een krop in de keel, vlinders in de buik”

Ze is er weer, de Spilbrochure voor het volgende seizoen van het Roeselaarse cultuurcentrum. Ruim 130 voorstellingen binnenshuis, maar ook vaak op locatie, dat heeft het team van Spildirecteur Hilde Cuyt voor ons geselecteerd. “Kunst geeft energie en het is dat vuur dat we willen verspreiden en aanwakkeren. In dit boekje kan iedereen iets vinden naar zijn of haar smaak.”<br

Lees meer »

Kamiel Deraeve (12!) eindigt als 49ste van 113 deelnemers aan WK golfsurfen U16

Kamiel Deraeve (12) heeft voor de derde opeenvolgende keer deelgenomen aan het WK golfsurfen. “Ik heb meer kracht en ook mijn techniek is beter aan het worden, vooral nu het leeftijdsverschil kleiner wordt”, zegt hij. Kamiel werd bij de U16 knap 49ste, op 113 deelnemers. Maar nu moet alle aandacht even naar de schoolexamens gaan, waarvoor de rondreizende jongen een

Lees meer »

Van longontsteking herstelde Cian Uijtdebroeks hoopt vorm nu wél te verzilveren in Ronde van Zwitserland: “Ik was nooit beter dan in de Giro”

Hoe jammer was dat, zeg. Dan bén je volop in de running voor een podiumplaats in de Ronde van Italië, word je er abrupt uitgegooid met een longontsteking. Drieëneenhalve week en een nieuwe conditionele opbouw later is Cian Uijtdebroeks (21) in de Ronde van Zwitserland toe aan een kleine sportieve revanche. “Ik ga gewoon voor het hoogst mogelijke.”

Lees meer »

Arnaud De Lie bereidt in Ronde van Zwitserland Tour voor: “Wat sprinten, veel klimmen en… genieten van prachtige Alpenkoeien”

Duimen tegen de slapen, wijsvingers in de lucht. De winnaar in Arnaud ‘Taureau’ De Lie (22) leeft weer! Straks ook opnieuw op WorldTourniveau? Zijn grote Tourdebuut komt er nu met rasse schreden aan. Maar eerst: de Ronde van Zwitserland. “Als ik nog eens kan scoren, zal ik het niet laten liggen.” Verhaal over een ‘coup’ en een ‘koe’.

Lees meer »

Neen, halal maaltijden zijn niet verplicht in Brusselse scholen

In een geadverteerde video op sociale media, gericht op Brusselaars, beweert Vlaams Belang dat maaltijden op school verplicht halal zijn. Hoewel sommige scholen varkensvleesvrije of halal menu’s aanbieden, is er geen decreet of wet die scholen verplicht om dit soort menu’s aan te bieden in hun kantines in Brussel of elders in België. Verschillende schoolmenu’s tonen ook aan dat er

Lees meer »

Gemengde reacties op werken Gentsesteenweg: “Voor mij geen enkele meerwaarde”

Ondertussen loopt de tweede fase van de werkzaamheden op de Gentsesteenweg tussen Kortrijk en Harelbeke. De reacties van de buurtbewoners zijn gemengd: lopende van “noodzakelijke” werkzaamheden tot het statement dat ze “geen meerwaarde” bieden.
The post Gemengde reacties op werken Gentsesteenweg: “Voor mij geen enkele meerwaarde” appeared first on KW.be.

Lees meer »