Belgische postzegels bij de duurste in Europa: “35 procent winst is iets te veel van het goede”

De prijs van een postzegel in ons land ligt bij de hoogste in Europa. De prijs van een priorzegel is bijvoorbeeld de op twee na hoogste in een groep van 34 landen, zo becijferde BIPT, dat postdiensten controleert. “Bpost maakt duidelijk misbruik van haar monopoliepositie”, reageert N-VA-Kamerlid Michael Freilich. 

Meer krantenkoppen in België

“Kan ik een dag vrij krijgen? Ik heb morgen iets te doen”: FBI reconstrueert laatste dagen van schutter Crooks

Na de aanslag op Trump hebben FBI-onderzoekers intussen honderden getuigen geïnterviewd en de handel en wandel van schutter Thomas Matthew Crooks in kaart gebracht. Aan de hand van die bevindingen en eigen onderzoek reconstrueerde ‘The Wall Street Journal’ de laatste dagen en maanden van Crooks. “Hey Tom. Is dat niet gek? Ze denken dat jij het bent.”

Lees meer »

Vlaanderen plant PFAS-bloedonderzoek bij 400 volwassenen

Dit najaar start een PFAS-bloedonderzoek bij 400 volwassenen verspreid over Vlaanderen. Ontslagnemend Vlaams minister van Volksgezondheid Hilde Crevits wil met dit onderzoek een beter zicht krijgen op de mate van verspreiding van PFAS bij de algemene volwassen bevolking, ongeacht de woonplaats of locatie.

Lees meer »

Vader ziet zoon Frans ravijn in fietsen

Een vader-zoon fietsvakantie in de Franse Pyreneeën veranderde zondag in een nachtmerrie. De 29-jarige Ier Niall Kieran raakte een obstakel in de weg en werd in een ravijn gelanceerd. De man stortte 35 meter naar beneden.

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Leger Israël vindt lichaam gijzelaar in Gaza – Netanyahu in VS: “Voor Israël is elke burgerdode een tragedie, voor Hamas een strategie”

Benjamin Netanyahu heeft bij zijn aankomst in het Capitool een staande ovatie gekregen. Daarna hield de Israëlische premier een opvallende toespraak. “Pro-Palestijnse betogers zouden zich moeten schamen”, klonk het onder meer. Hij had ook een boodschap voor alle betogers die op dit moment buiten het gebouw hun afkeer laten horen. “Jullie zijn de nuttige idioten van Iran geworden.” Volg de

Lees meer »

Protestactie tegen zwaar vrachtverkeer in Lissewege

Woensdagavond hielden een aantal bewoners van Lissewege een protestactie aan het station van Lissewege naar aanleiding van het zwaar vrachtverkeer in hun dorp. Ondanks een verbod op zwaar vrachtverkeer in het centrum van Lissewege rijden nog altijd vrachtwagenchauffeurs, die voortgaan op hun GPS, het centrum binnen, waar ze zich vastrijden en soms schade aanrichten.
The post Protestactie tegen zwaar

Lees meer »

Grensbewaker gewond bij schietpartij aan Grieks-Turkse grens

Aan de Grieks-Turkse grensrivier Evros is een Griekse grensbewaker gewond geraakt toen hij beschoten werd. De Griekse politie zegt dat de schoten afgevuurd werden aan de Turkse zijde van de rivier. Griekse grensbewakers hadden net een illegale oversteek van de grens van Turkije naar Griekenland verhinderd.

Lees meer »

Atlete Maaike Vander Cruyssen zet nieuwe besttijd neer in Kortrijk: “Heel tevreden met die 2’06”61”

De Moore-Guldensporenmeeting levert traditioneel heel wat persoonlijke records op. Een van de meest opvallende was die van Maaike Vander Cruyssen (19). Ze verpulverde haar besttijd van 2’08”34 naar 2’06”61 en voert daarmee de Belgische junioren jaarranglijst aan met maar liefst 3 seconden voorsprong.
The post Atlete Maaike Vander Cruyssen zet nieuwe besttijd neer in Kortrijk: “Heel tevreden met die

Lees meer »

Brandweer redt ree uit vijver

Brandweerpost Brakel moest vrijdag een speciale reddingsoperatie uitvoeren. Een ree was in de vijver van het domein aan de Topbronnen aan de Brusselsestraat gesukkeld en raakte er niet op eigen krachten uit. “Hier zetten veel reeën, maar het is de eerste keer dat er eentje in de vijver viel”, vertellen de omwonenden. “We belden snel de brandweer, waardoor het reetje

Lees meer »

‘Moordstrookjes’ op N12 in Malle worden veiliger gemaakt: “Meer ruimte voor fietsers door schrappen rijstrook”

In Malle starten begin september werken op de N12 om die weg veiliger te maken voor fietsers. Op dit moment is de afstand tussen de fietspaden en de rijvakken erg klein op de verbindingsweg tussen Westmalle en Sint-Antonius (Zoersel). Pas over enkele jaren komen er volledig afgescheiden fietspaden, maar het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gaat de Antwerpsesteenweg in afwachting

Lees meer »

OVERZICHT. Deze zomer al zeker 89 Belgen overleden in het buitenland: deze landgenoten stierven op vakantie

Berichten over Belgen die zijn omgekomen in het buitenland: het lijkt in deze zomerperiode schering en inslag. Buitenlandse Zaken heeft weet van 89 overlijdens sinds begin juni, maar dat aantal ligt waarschijnlijk hoger. Toch is er geen sprake van een stijgende tendens. Wel waren er verschillende tragische verhalen over overleden landgenoten in het buitenland die veel aandacht hebben gekregen. Wij

Lees meer »