Belgische postzegels bij de duurste in Europa: “35 procent winst is iets te veel van het goede”

De prijs van een postzegel in ons land ligt bij de hoogste in Europa. De prijs van een priorzegel is bijvoorbeeld de op twee na hoogste in een groep van 34 landen, zo becijferde BIPT, dat postdiensten controleert. “Bpost maakt duidelijk misbruik van haar monopoliepositie”, reageert N-VA-Kamerlid Michael Freilich. 

Meer krantenkoppen in België

Ronaldo en Martínez met de schrik vrij na winning goal in toegevoegde tijd: “Ongelooflijke persoonlijkheid getoond”

Cristiano Ronaldo en Portugal zijn ternauwernood aan puntenverlies ontsnapt in hun eerste wedstrijd van het EK. Roberto Martínez deed de wenkbrauwen fronsen door pas in de laatste minuut van de reguliere speeltijd drie wissels door te voeren, maar aan het einde van de rit bleken het gouden wissels. Want het was invaller Francisco Conceição – jawel, zoon van – die

Lees meer »

Scheidsrechtersbaas Peter Willems leeft op hoop: “Belgische ref op EK of WK? Pas binnen vier of zes jaar”

Zoek de komende weken niet naar een Belgische ref op het EK: voor het zevende grote toernooi op rij blijven onze fluitende landgenoten thuis. Dat kan en moet anders, weet ook de nieuwe scheidsrechtersbaas Peter Willems (49). Hij ziet wel licht aan het einde van de tunnel. Gesterkt door de play-offs – waarbij, zegt hij, álle sleutelmomenten juist zijn beoordeeld.

Lees meer »

“Mijn dopgeld is dubbel zoveel als mijn pensioen”: Eddy uit ‘Don’t Worry Be Happy’ klaagt sociale zekerheid aan

Schuldbemiddeling, geen job kunnen vinden, het overlijden van zijn vrouw Els… Eddy (59) van ‘de Davidsons’ uit ‘Don’t Worry Be Happy’, moest de afgelopen jaren zware klappen incasseren. En daarbij komt er nog één: op 1 september moeten hij en zijn kinderen hun woonplaats verlaten, zonder een betaalbaar alternatief. En dat weegt op zijn gemoed én portemonnee. “Als ik ’s

Lees meer »

Wie wordt de ultieme voetbalkenner van Kuurne? Gemeente pakt uit met online pronostiekplatform voor EK voetbal

Het EK voetbal gaat vandaag, vrijdag 14 juni, van start in Duitsland en loopt tot 14 juli. De gemeente Kuurne heeft in samenwerking met Tifogame een gepersonaliseerd online pronostiekplatform opgezet om bij het Europees kampioenschap extra sfeer en gezelligheid te brengen bij de lokale handelaars.
The post Wie wordt de ultieme voetbalkenner van Kuurne? Gemeente pakt uit met online

Lees meer »

Youtuber dringt ’s nachts verlaten Plopsaland binnen en klimt op attracties: “Water is ijskoud”

Youtuber Yung Jamie heeft enkele dagen geleden een video op sociale media gepost waarop hij Plopsaland binnendringt. “Hier is een zwakke plek”, zegt hij terwijl hij over een hek klimt. De jongeman gaat op enkele attracties zitten en duikt zelfs een vijver in. Het attractiepark heeft een klacht ingediend. “Hij heeft niks beschadigd, maar we willen vooral een signaal geven

Lees meer »

700 bakken, 16.800 flesjes en 1 dildo verrassen Thimen (25) en Frauke (24) na huwelijk: “Dit is wel een erg groot cadeau”

Meer dan dertig vrienden zetten de grote middelen in om de woning van Thimen Rogiers en Frauke Struelens te ommuren met 700 bierbakken in het West-Vlaamse Koekelare. In de tuin vonden ze 16.800 flesjes en aan de verlichtingspaal voor hun huis hing een dildo te bengelen. “We moesten eerst opruimen voor we naar binnen konden”, lacht het koppel dat maandag

Lees meer »