Jurgens foto van het voormalige Westerstaketsel prijkt op de nieuwe Blankenbergse postzegels

De nieuwe reeks Blankenbergse postzegels is vanaf nu verkrijgbaar.

Hiervoor ging het Infopunt Toerisme op zoek naar mooie foto’s van Blankenberge. Iedereen kon tussen 2 oktober en 20 november 2023 zijn of haar favoriete foto insturen. Uit de meer dan tweehonderd ingezonden foto’s, werd Jurgen De Meester uit Sint-Kruis-Winkel als winnaar gekozen.

Jurgen heeft al twaalf jaar een tweede verblijf in Blankenberge en de foto is gemaakt tijdens een van zijn vele wandelingen met zijn vrouw en hun hond. Zijn foto van het voormalige Westerstaketsel zal op de nieuwe reeks postzegels pronken. Zelf ontvangt Jurgen vijftig postzegels van de nieuwe reeks.

Hulde aan Westerstaketsel

Schepen van Toerisme, Patrick De Klerck: “Deze postzegel is meteen ook een hulde aan het Westerstaketsel, een stukje nostalgie dat deel uitmaakt van het Blankenbergse erfgoed, ook al is het nu verdwenen.”

De nieuwe postzegels zijn te koop in het Infopunt Toerisme, Hoogstraat 2. “Ideaal voor het versturen van je kerst- en nieuwjaarskaartjes”, klinkt het.

The post Jurgens foto van het voormalige Westerstaketsel prijkt op de nieuwe Blankenbergse postzegels is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

EXCLUSIEF. Vijf jaar na ‘De Val’, Wout van Aert over zijn grootste litteken: “Daardoor prestaties kunnen leveren die anders niet waren gelukt”

Vandaag is het exact vijf jaar geleden dat Wout van Aert (29) in Pau verwond werd door een botsing met een nadarhek in de Tour. Een exclusief interview over de levenslange kras op zijn lijf en ziel: “Het litteken op mijn rechterbil is nog steeds 21 centimeter lang, de dokter vond het een oorlogswonde. Noem het gerust een verminking.”

Lees meer »

“Dit is geen wijktoernooi, maar Spelen”: Argentijnen koken van woede na “VAR-schandaal” waarbij goal pas twee uur later afgekeurd werd

De Argentijnen spreken van een schandaal. Hun olympische openingsmatch tegen Marokko draaide uit op een waanzinnig slot. Argentinië leek in de 106de (!) minuut gelijk te maken na een ook al knotsgekke fase. De match werd daarop stilgelegd, niét afgefloten, omdat Marokkaanse fans met bommetjes gooiden. Twee uur na de onderbreking werd de goal alsnog afgekeurd en moesten de vier

Lees meer »

Van marsrover tot waterraket: Kinderen beleven uniek Educatief ruimtekamp in Astropolis

Astropolis in Oostende heeft de voorbije jaren een uitgebreid educatief aanbod uitgewerkt om kinderen niet enkel veel bij te leren over sterrenkunde en ruimtevaart, maar ook enthousiast te maken. Voor de eerste keer wordt er ter plaatse ook een kamp georganiseerd. Tien kinderen worden ondergedompeld in leuke workshops.
The post Van marsrover tot waterraket: Kinderen beleven uniek Educatief ruimtekamp

Lees meer »

Belgen zitten al bijna twee dagen vast op luchthaven in Palermo, ook vandaag stijgt vlieger niet meer op: “Ze hebben ons aan ons lot overgelaten”

Verschillende luchtvaartmaatschappijen ondervonden hinder door de storing van gisteren die werd veroorzaakt door de mislukte software-update van het cybersecuritybedrijf CrowdStrike. Reizigers strandden op verschillende plaatsen wereldwijd. Heel wat Belgische passagiers zaten vast in onder meer Palermo, Napels en Boedapest. Ook zaterdagavond kwam er geen beterschap en kregen de Belgen in Palermo te horen dat er voorlopig geen vlucht zou vertrekken

Lees meer »

Hoe één softwarefoutje desastreuze gevolgen had: “Er zullen zeker schadeclaims komen”

Van België tot India en Australië: wereldwijd zorgt een IT-storing voor desastreuze problemen in ziekenhuizen, luchthavens, banken en mediabedrijven. Reden: ‘foutje’ in de software-update van CrowdStrike, het Amerikaanse bedrijf met ruim 20.000 klanten. Wat is er misgegaan? Kunnen zij aansprakelijk gesteld worden voor de intussen miljoenen kosten? En wat kun je zelf doen als je problemen ervaart? Cyberexpert Tim Cools

Lees meer »

Al meer dan honderd executies sinds begin jaar in Saoedi-Arabië

In Saoedi-Arabië zijn vandaag een Saoediër en een Pakistaan geëxecuteerd die ter dood veroordeeld waren wegens drugshandel. Daarmee klokt het aantal executies in het land sinds begin dit jaar af op 106, zo blijkt uit een balans van het Franse persagentschap AFP op basis van mededelingen van het ministerie van Binnenlandse Zaken in Riyad.

Lees meer »