Bpost pakt in 2024 uit met nieuwe postzegels, waaronder ronde ‘universum’-postzegels en cryptozegels

Bpost heeft negentien speciale uitgiften van postzegels gepland in 2024. Die zullen gaan over thema’s als de Olympische Spelen, de verkiezingen en honderd jaar surrealisme, maar er komt bijvoorbeeld ook een postzegel ter herinnering aan baby’s die tijdens de zwangerschap of kort na de geboorte gestorven zijn.

Meer krantenkoppen in België

Van den Bergh irriteert Humphries en dat had hij beter niet gedaan: ‘Dancing Dimi’ sneuvelt na sterke eindsprint wereldkampioen

Geen tweede eindzege voor Dimitri Van den Bergh op de World Matchplay. Het parcours van de Belg eindigt in de kwartfinale tegen wereldkampioen Luke Humphries. Het ging lange tijd gelijkop, maar Van den Bergh moest uiteindelijk alsnog zijn meerdere erkennen in de dodelijk efficiënte Humphries. Het kantelpunt kwam er na een moment waarop Van den Bergh Humphries onder de huid

Lees meer »

Eerste deelwagen in Houthulst staat voorlopig aan Markthuis

Ook in Houthulst kan men voortaan gebruik maken van een deelwagen. “De eerste deelwagen is er een op benzine”, vertelt burgemeester Jeroen Vandromme. “In januari komt er nog een tweede. Die zal elektrisch zijn.”
The post Eerste deelwagen in Houthulst staat voorlopig aan Markthuis appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Wout zei: ‘Achter mij!’ Ik dacht: ‘Fuck!’”: hoe Benoot en Van Aert het hachje van hoofdschuddende Vingegaard redden

Moesten ze nu blij zijn of moeten ze zich zorgen maken? Bij Visma-Lease a Bike wisten ze het niet goed. Op Superdévoluy verloor Jonas Vingegaard twee seconden op Tadej Pogacar en twaalf op Remco Evenepoel. Sléchts twee en twaalf seconden, met dank aan Tiesj Benoot, Christophe Laporte en Wout van Aert. Zijn tweede plaats is nog veilig, maar aan de

Lees meer »

Na nóg een zomerstorm: wanneer is er beterschap op komst? David Dehenauw kijkt in de weerkaarten en heeft goed nieuws

De zomerstorm met bijhorende straten die blank staan en opgebroken Chirokampen is nog maar net het land uit, of onze weerman David Dehenauw maakt ons – letterlijk – warm met zijn weerkaarten. Hij spreekt van zomerweer “van het type dat veel Belgen niet verkeerd vinden: noch te warm, noch te koud”. Vanaf wanneer mogen we dat perfecte vakantieweer verwachten? En

Lees meer »

Onderneemster Marie Laeremans (53) krijgt vierde plaats op Brugse Vlaams Belang-lijst

Met de eerder bekendgemaakte top drie en de lijstduwer krijgt de Brugse Vlaams Belang-lijst, aangevoerd door Stefaan Sintobin, steeds meer vorm. Onderneemster Marie Laeremans (53), die jarenlang in de vastgoedsector werkte en nu een koffiebar uitbaat, krijgt de vierde en dus verkiesbare plaats.
The post Onderneemster Marie Laeremans (53) krijgt vierde plaats op Brugse Vlaams Belang-lijst appeared first on

Lees meer »

Natuurhulpcentrum Oudsbergen waarschuwt voor bronstige reebokken op de weg

Het Natuurhulpcentrum van Oudsbergen waarschuwt mensen, en vooral autobestuurders, voor de start van de paartijd bij de reeën. Tussen half juli en half augustus zijn de mannetjes, of bokken, het hevigst. Ze markeren hun territorium of proberen een eigen territorium te vinden. Heel wat reeën verplaatsen zich dus. Spijtig genoeg geraken de dieren daardoor vaker dan anders betrokken bij verkeersongevallen.

Lees meer »

Europese Unie wil samenwerken met Servië inzake strategische grondstoffen

In hoofdstad Belgrado ondertekent de Servische president Aleksandar Vucic vrijdag een partnerschapsakkoord met de Europese Unie over de levering van strategische grondstoffen. Ook de Duitse bondskanselier Olaf Scholz is daarbij aanwezig. De ondertekening komt er amper een week nadat een Servische rechter het licht op groen heeft gezet voor een controversieel project rond de ontginning van lithium.

Lees meer »