Wallonië sluit achterpoortje in verbod wapendoorvoer naar Israël

Een nieuw besluit van het Waalse Gewest verbiedt voortaan de doorvoer van wapens, met of zonder overlading, naar Israël. Dat schrijft Le Soir maandag. Bedoeling is om een blinde vlek in de regionale wetgeving te sluiten.

 

Meer krantenkoppen in België

Benjamin en Nikita wassen auto’s aan huis met mobiele carwash Cleanwax: “We kunnen ze allemaal doen blinken”

Benjamin Breugelmans (37) en Nikita Klous (33) begonnen twee jaar geleden met hun mobiele carwash Cleanwax. Ondertussen biedt het duo ook heel wat andere diensten aan, onder meer vanuit hun werkplaats in Blankenberge. “Eigenlijk kunnen we quasi alles proper maken. We zoeken steeds naar de geschikte oplossing om de auto’s te doen blinken”, klinkt het. Met een tot in de

Lees meer »

Isabelle Vandenbussche uit Moorslede is ‘Slomo Universalis’

Bij het begin van de zomervakantie is er ieder jaar Slyps Kermis. Ook dit jaar viel er heel wat te beleven. De wielerorganisatoren van Slyps Sprint kleurden het kermisgebeuren met twee wedstrijden en op maandag was er opnieuw een loopwedstrijd.
The post Isabelle Vandenbussche uit Moorslede is ‘Slomo Universalis’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Sparta Dikkebus is gezond ambitieus voor nieuw seizoen

Komend weekend staan al de eerste bekermatchen op het menu. Sparta Dikkebus trekt naar KdNS Heule A. Coach Pascal Dermaux wil na de eindronde van vorig seizoen graag bevestigen.
The post Sparta Dikkebus is gezond ambitieus voor nieuw seizoen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Woning ruimt plaats voor meer parking voor uitvaartcentrum in Moorslede

Langs de Roeselaarsestraat in Moorslede is maandag de afbraak van een oude woning gestart. Op de plaats komt een nieuwe parking voor Uitvaartzorg Eveline Geldhof. “Op die manier is er ook minder overlast voor de buren”, aldus zaakvoerster Eveline.
The post Woning ruimt plaats voor meer parking voor uitvaartcentrum in Moorslede appeared first on KW.be.

Lees meer »

Britse politie slaat alarm over toenemend geweld tegen vrouwen

In Engeland en Wales worden dagelijks gemiddeld 3.000 meisjes en vrouwen het slachtoffer van geweld. De Britse politie slaat alarm en heeft het over een “nationale noodtoestand”. Ze wijst met een beschuldigende vinger naar influencers zoals Andrew Tate die vrouwenhaat propageren en Britse jongeren negatief beïnvloeden.

Lees meer »

CD&VPLUS Blankenberge heeft rapport klaar en trekt ermee op huisbezoek: “Hopelijk weer in bestuur”

De voorbije periode maakte CD&VPLUS een rapport op van de bijna afgelopen legislatuur. Nu gaat de partij met dat rapport op huisbezoek. “Ondanks dat er maar een halve legislatuur beleid kon gevoerd worden, is het rapport over de realisaties indrukwekkend”, zegt lijsttrekker Sandy Buysschaert.
The post CD&VPLUS Blankenberge heeft rapport klaar en trekt ermee op huisbezoek: “Hopelijk weer in

Lees meer »