Wallonië sluit achterpoortje in verbod wapendoorvoer naar Israël

Een nieuw besluit van het Waalse Gewest verbiedt voortaan de doorvoer van wapens, met of zonder overlading, naar Israël. Dat schrijft Le Soir maandag. Bedoeling is om een blinde vlek in de regionale wetgeving te sluiten.

 

Meer krantenkoppen in België

Sébastien (19), zoon van Véronique De Kock, gaat aan de slag als model: “Een mooie bijverdienste als student”

Na de zonen van Ilse De Meulemeester (53) en Debby Pfaff (49) zet ook de zoon van Véronique De Kock (47) zijn eerste stappen in de modellenwereld. Marketingstudent Sébastien Slaets (19) krijgt onderdak bij modellenagentschap Dominique Models en kan rekenen op de wijze raad van zijn ervaren mama. In dit exclusief gesprek vertelt hij alles over zijn eerste fotoshoot, zijn

Lees meer »

Trimm- en Roeiclub organiseert jeugdtriatlon

Zaterdag organiseerde de Brugse Trimm- en Roeiclub (BTR) nabij de Herdersbrug in Dudzele de jaarlijkse triatlon voor jonge roeiers. Een soort criterium dat in diverse clubs in Vlaanderen wordt ingericht.
The post Trimm- en Roeiclub organiseert jeugdtriatlon appeared first on KW.be.

Lees meer »

Welke kansen krijgen (en grijpen) onze streekrijders in de Ypres Rally?

Nu de Ypres Rally niet langer een internationaal kampioenschap over de vloer krijgt, stijgen de kansen voor de Belgen en bijgevolg ook de West-Vlamingen om zich in de kijker te rijden. Heel wat streekrijders vertrekken met ambities voor klassewinst, terwijl er ook een resem kanshebbers voor de algemene top tien zijn.
The post Welke kansen krijgen (en grijpen) onze

Lees meer »

EU verlengt tijdelijke bescherming voor Oekraïense vluchtelingen, ngo’s vragen duurzamer statuut: “Dit wordt een kwestie van jaren”

De lidstaten van de Europese Unie gaan de tijdelijke bescherming voor Oekraïense vluchtelingen met één jaar verlengen tot 4 maart 2026. Dat hebben de ministers bevoegd voor asiel en migratie beslist op een bijeenkomst in Luxemburg. Goed nieuws, vinden vluchtelingenorganisaties, maar omdat een oplossing van het conflict in Oekraïne niet direct in zicht is, pleiten ze voor een duurzamer statuut.

Lees meer »

Boer Ruben waagt na 10 jaar nóg eens kans in ‘Boer zkt vrouw’: “De manier waarop het eindigde…”

Voor het eerst neemt een boer voor de tweede keer deel aan ‘Boer zkt vrouw’. Exact tien jaar na zijn eerste deelname heeft melkveeboer Ruben Bauwens (34) uit Waarschoot Dina Tersago (45) opnieuw ingeschakeld om op zoek te gaan naar die ene ware liefde. Zijn eerste avontuur liep op een sisser af, nadat zijn dames vroegtijdig zijn boerderij verlieten. “Mijn

Lees meer »

Olesia (16) keert na twee jaar terug naar Oekraïne, haar moeder Anna blijft hier: “Geloof me, ik heb geprobeerd haar tegen te houden”

De ene bouwt aan een toekomst in België, de ander droomt van een leven in Oekraïne. Terwijl de oorlog zich voortsleept, vragen veel gevluchte Oekraïners zich af waar ze eigenlijk thuis horen, en de antwoorden lopen dwars door gezinnen heen. Zoals bij Anna (39) en dochter Olesia (16), vroeger uit Kryvyi Rih, nu uit Dendermonde. Anna doet alles om er

Lees meer »