Wallonië sluit achterpoortje in verbod wapendoorvoer naar Israël

Een nieuw besluit van het Waalse Gewest verbiedt voortaan de doorvoer van wapens, met of zonder overlading, naar Israël. Dat schrijft Le Soir maandag. Bedoeling is om een blinde vlek in de regionale wetgeving te sluiten.

 

Meer krantenkoppen in België

Wijkafdeling Zilvermeeuw Uitkerke houdt afscheidsdrink in basisschool die straks de deuren sluit: “Prachtige jaren gekend”

De wijkafdeling van basisschool Zilvermeeuw in Uitkerke gaat straks haar allerlaatste week in. Donderdag werd er tijdens een afscheidsdrink nog eens teruggeblikt op de vele mooie herinneringen.
The post Wijkafdeling Zilvermeeuw Uitkerke houdt afscheidsdrink in basisschool die straks de deuren sluit: “Prachtige jaren gekend” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Later is ik groot ben…

Onze fotograaf ging langs in de klas van juf Sofie Vandenaweele van het derde kleuter van VBS De Akker en vroeg wat de kinderen later willen worden.
The post Later is ik groot ben… appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bestuurders die tot 200 kilometer per uur reden tijdens dodelijke straatrace riskeren tot drie en vijf jaar cel: “Crimineel en moorddadig rijgedrag”

Een Porsche en BMW reden in december 2022 op de E40 richting Brussel aan snelheden tot 200 kilometer per uur, bumper aan bumper. Ter hoogte van Beernem eindigde hun race in een dodelijke crash waarbij een passagier ter plaatse het leven liet. Beide bestuurders moesten zich maandagochtend verantwoorden voor de rechtbank, al besloot een van hen niet af te komen.

Lees meer »

Superfan Ludo was ooit als enige supporter van Rode Duivels aanwezig in stadion: “Ik heb vaak te horen gekregen dat ik niet goed wijs was”

Het EK voetbal draait op volle toeren en maandag beginnen ook de Belgen eraan. De Rode Duivels hebben wat goed te maken na het WK-debacle in 2022 en kunnen daarvoor alvast rekenen op de steun van een superfan. Ludo Rollenberg kan naar eigen zeggen “op één hand tellen” hoeveel matchen hij gemist heeft in de afgelopen 35 jaar.

Lees meer »

“Toen ik uit de kast kwam, was ik eindelijk vrij”: frontman Judas Priest was jarenlang één van enige openlijke homo’s in metalwereld

“Het beste wat ik ooit gedaan heb? Toegeven dat ik op mannen val.” Nochtans hield Rob Halford (72), de zanger van Judas Priest, z’n geaardheid jarenlang verborgen. Een bewuste keuze, om z’n fans niet voor het hoofd te stoten. Dat het publiek daar – gelukkig – niet wakker van lag, bewijst het aanhoudende succes van de Britse band. Straks staat

Lees meer »