Uitzonderlijk vroege hittegolf in Finland: “Wellicht voor het eerst in mei”

Finland maakt, in tegenstelling tot België, een uitzonderlijk warme maand mei mee, met temperaturen boven 25 graden. Dat meldt het Finse Meteorologisch Instituut maandag. Van dinsdag tot vrijdag geldt in een groot deel van het Scandinavische land een waarschuwing voor temperaturen die kunnen oplopen tot meer dan 27 graden.

 

Meer krantenkoppen in België

Familie Herman uit Sint-Eloois-Winkel supportert voor de Rode Duivels: “Na enkele overwinningen zal EK wel beginnen leven”

Het EK voetbal is begonnen… en dat is ook te zien aan de woning van de familie Saelens – Herman. Zij kleedden hun woning op de hoek van de Sint-Eloois-Winkelsestraat en de Hugo Verriestlaan weer helemaal aan in Duivelse kleuren.
The post Familie Herman uit Sint-Eloois-Winkel supportert voor de Rode Duivels: “Na enkele overwinningen zal EK wel beginnen leven”

Lees meer »

Vier nichtjes wandelen 20 kilometer voor vzw Heart for Brain: “Onderzoek naar zeldzame aandoening is erg belangrijk”

Op 22 september nemen de nichtjes Irene, Helena, Lara en Lucca Chanterie deel aan de Coast Charity 2024, een wandeltocht van 20 kilometer van De Haan naar Knokke ter voordele van vzw Heart for Brain. “De vzw werd opgericht door onze tante Charlotte Devos en steunt onderzoek naar hersentumoren.”
The post Vier nichtjes wandelen 20 kilometer voor vzw Heart

Lees meer »

Bevreemdende interventie voor brandweer in Kortemark: “Man na vier uur uit defecte rolstoel gered”

Een 64-jarige man die al vier uur vastzat in een defecte elektrische rolstoel moest donderdagavond uiteindelijk door zes brandweermannen gered worden in Kortemark. Eerder had een technicus de rolstoel niet aan de praat gekregen. “Het was een bevreemdende interventie, maar we zijn wel opgelucht dat we die man toch konden helpen”, zegt brandweerkapitein Gino Crombez.
The post Bevreemdende interventie

Lees meer »

Blijf ik beter niet meer bevriend met mijn ex?

Voor deze rubriek luisteren we gesprekken af, checken we de mails die u ons stuurt, of pikken we iets op wat in de lucht hangt en distilleren we er een kwestie uit. Die leggen we voor aan drie redacteurs en lezers uit drie verschillende generaties. Deze week: misschien kunnen exen geen vrienden zijn?

Lees meer »

“Je kan er ook ons befaamde broodje badminton eten”: Badmintonclub Markegem viert 40-jarig bestaan met zomerbar

Bij de badmintonclub van Markegem vliegen de pluimpjes al veertig jaar over het net. Die verjaardag viert de sportvereniging het komend weekend op toepasselijke wijze met een eigen zomerbar. “Ons jongste clublid is 13 jaar, ons oudste 64 jaar. We hebben dus een goede mix.”
The post “Je kan er ook ons befaamde broodje badminton eten”: Badmintonclub Markegem viert

Lees meer »

Hond vindt stok met wespennest en dat breekt zijn baasje zuur op

Een Chinese man lag vorige week te relaxen in zijn tuin toen zijn golden retriever trots een gevonden stok kwam afgeven. Het was echter geen gewone stok, want aan de tak hing … een wespennest. De insecten waren niet blij dat hun rust verstoord werd, want ze vielen de man onmiddellijk aan. De viervoeter voelde zich nadien wel schuldig dat

Lees meer »

Carvers druk bezig met voorbereidingen voor zandsculpturenfestival in Middelkerke: “Amper één uurtje regen gehad tot nu toe”

Op het strand in Middelkerke zijn 25 carvers druk bezig met de voorbereidingen voor het jaarlijkse zandsculpturenfestival. De kunstenaars houden de lucht nauwlettend in de gaten vanwege de voorspelde regenbuien, maar tot nu toe verloopt alles volgens schema voor de opening op vrijdag 28 juni.
The post Carvers druk bezig met voorbereidingen voor zandsculpturenfestival in Middelkerke: “Amper één uurtje

Lees meer »