Uitzonderlijk vroege hittegolf in Finland: “Wellicht voor het eerst in mei”

Finland maakt, in tegenstelling tot België, een uitzonderlijk warme maand mei mee, met temperaturen boven 25 graden. Dat meldt het Finse Meteorologisch Instituut maandag. Van dinsdag tot vrijdag geldt in een groot deel van het Scandinavische land een waarschuwing voor temperaturen die kunnen oplopen tot meer dan 27 graden.

 

Meer krantenkoppen in België

Onverbeterlijke dief riskeert 37 maanden cel: “Leefden we hier volgens de sharia, dan had je geen armen of benen meer”

Een 46-jarige Fransman vraagt in beroep een werkstraf voor de diefstal van een peperduur horloge op de parking van de Royal Zoute Golf Club in Knokke-Heist. Alleen hij heeft al een strafblad van dertien bladzijden. “U bent het superlatief van een dief, u bent een superladief!”
The post Onverbeterlijke dief riskeert 37 maanden cel: “Leefden we hier volgens de

Lees meer »

België bouwt mee aan wereldwijd waarschuwingssysteem voor extreem weer

Ons land draagt ruim 4 miljoen euro extra bij aan een wereldwijd waarschuwingssysteem voor extreem weer. Dat heeft ontslagnemend minister van Ontwikkelingssamenwerking Caroline Gennez (Vooruit) bekendgemaakt. Het nieuwe systeem moet ervoor zorgen dat ook de minst ontwikkelde landen hun bevolking kunnen waarschuwen voor extreme weerfenomenen, zoals orkanen en overstromingen. Die komen door de klimaatopwarming steeds vaker voor.

Lees meer »

Winkelketen Action leent miljarden om eigenaars te belonen

De Nederlandse budgetwinkelketen Action, ook actief in België, leent omgerekend bijna 1,8 miljard euro om grootaandeelhouder 3i en andere eigenaars mee te belonen. Dat blijkt uit een rapport van kredietbeoordelaar Moody’s, dat ondanks de hogere schuldenlast positief blijft over het bedrijf.

Lees meer »

Deken Hans Vandewalle kijkt uit naar Zotte Maandag: “ik ben er gereed voor”

Op vrijdagavond 21 juni werd het programma van de Pittemse Sint-Godelievekermis, met Zotte Maandag als absoluut hoogtepunt, officieel voorgesteld. Het worden weer twee goed gevulde weken, waar deken Hans Vandewalle en zijn gezin alvast naar uitkijken.
The post Deken Hans Vandewalle kijkt uit naar Zotte Maandag: “ik ben er gereed voor” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bakkerij Aernoudt start in het gebouw van De Voerman: “Altijd eerlijk, heerlijk en lokaal”

Op maandag 20 mei deed Els Farrazyn voor de laatste keer de deuren open van Brasserie De Voerman. Het complex werd gekocht door Bakkerij Aernoudt, dat zijn hoofdvestiging heeft in Gentbrugge, maar na Oost-Vlaanderen nu stilaan ook uitbreidt in West-Vlaanderen.
The post Bakkerij Aernoudt start in het gebouw van De Voerman: “Altijd eerlijk, heerlijk en lokaal” appeared first on

Lees meer »