“Zeker 30 doden bij Israëlische luchtaanval op tentenkamp bij Rafah”

Bij een Israëlische luchtaanval op een humanitaire zone in de buurt van de stad Rafah, in het zuiden van de Gazastrook, zijn zeker 30 doden gevallen. Ook tientallen anderen raakten gewond. Dat meldt de communicatieafdeling van Hamas. De Palestijnse civiele verdediging spreekt dan weer over 50 doden en gewonden. 

Meer krantenkoppen in België

Noodnummer 1722 geactiveerd, KMI geeft code geel voor onweer

De federale overheidsdienst Binnenlandse Zaken heeft het noodnummer 1722 geactiveerd omdat het KMI waarschuwt voor slecht weer. Van 14 uur tot en met zondagochtend 7 uur geeft het weerinstituut code geel afgekondigd voor onweer in heel het land. In West-Vlaanderen geldt dit wel pas vanaf 20 uur.
The post Noodnummer 1722 geactiveerd, KMI geeft code geel voor onweer appeared

Lees meer »

Fitnessinfluencer deelt tip om veilig te blijven tijdens avondwandelingen: “Je jaagt ze weg voor er iets kan gebeuren”

Hoewel het tijdens de zomer wat langer licht blijft, kan je je toch nog onveilig voelen als je ’s avonds wanneer het donker wordt nog een wandeling wil gaan maken. De Amerikaanse Julie Capozziello, een fitnessinfluencer uit Tennessee, deelde daarom een opvallende tip met haar volgers. In een video waarin ze zich klaarmaakt om een wandeling te maken met haar

Lees meer »

EXCLUSIEF. Binnenkijken in ‘het kleine Versailles van de Ardennen’: hier slapen Brad Pitt en Ines de Ramon

Geen vijfsterrenhotel in de stad. Wel een prachtig landgoed temidden kilometers groen. Brad Pitt en Ines de Ramon kozen voor hun verblijf in ons land het prestigieuze ‘Manoir de Lébioles’. Een architecturale parel in Spa die gekend staat om z’n fenomenale spa en culinaire hoogstandjes. Al vinden de geliefden er vooral hun hoogste goed. “Wij beloven iedere bezoeker onvoorwaardelijke discretie.”

Lees meer »

Ons wagenpark wordt langer, breder en zwaarder

De doorsnee wagen op de Belgische markt wordt steeds langer, breder en zwaarder. Onder meer door die evolutie neemt het totale wagenpark in ons land – meer dan 6 miljoen voertuigen – intussen 9.787 voetbalvelden aan ruimte in. Dat zijn ruim 1.400 voetbalvelden meer dan 10 jaar geleden. Dat blijkt uit gegevens die de federale overheidsdienst (FOD) Mobiliteit heeft verzameld

Lees meer »

Sint-Eloois-Winkel krijgt toch geen nieuwe KMO-zone: bewoners opgelucht

Een nieuwe KMO-zone in de omgeving van de Tuileboomstraat en Muizelstraat in Sint-Eloois-Winkel komt er niet. De provincie heeft die plaats als zoekzone geschrapt. Dit tot grote tevredenheid van de omwonenden. Zij voerden dit voorjaar actie tegen de mogelijke komst van een KMO-zone. “We zijn erg opgelucht.”
The post Sint-Eloois-Winkel krijgt toch geen nieuwe KMO-zone: bewoners opgelucht appeared first

Lees meer »

Deze keer wel raak: Mathieu van der Poel wint Natourcriterium in Roeselare en blikt vooruit op de Spelen: “Belgen hebben héél sterk blok”

Mathieu van der Poel (29) heeft het Natourcriterium in Roeselare op zijn naam geschreven. De wereldkampioen blikte daar voor het eerst terug op de Tour, waarvan hij “meer verwacht had”. Maar de wereldkampioen is nu al volop bezig met de Olympische Spelen. “Remco en Wout zullen grote concurrenten zijn, maar ook Jasper Stuyven reed héél sterk in de Tour.”

Lees meer »

Niet te missen: dé gids voor de Olympische Spelen in Parijs

De Olympische Spelen in Parijs naderen met rasse schreden en zoals bij elk groot sportevenement heeft HLN ook voor deze Spelen een gids in petto. Wat moet u nóg weten om alles straks vanop de eerste rij te kunnen volgen? Welke Belgen komen er in actie? En kan ik nog tickets kopen? Uw handleiding voor Parijs 2024.

Lees meer »

Oproep | Waarvoor gebruikt u Powerpoints nog?

Sommigen gebruiken het om hun reisplannen uit te leggen aan hun kinderen, anderen om hun vrienden wegwijs te maken in de politiek. Ook Powerpoint-party’s zijn populair. Waarvoor gebruikt u Powerpoints nog? Laat ons weten hoe u een duffe kantoortool inschakelt voor fijnere doeleinden dan de presentatie van de nieuwste jaarresultaten, via het contactformulier hieronder.

Lees meer »