“Zeker 30 doden bij Israëlische luchtaanval op tentenkamp bij Rafah”

Bij een Israëlische luchtaanval op een humanitaire zone in de buurt van de stad Rafah, in het zuiden van de Gazastrook, zijn zeker 30 doden gevallen. Ook tientallen anderen raakten gewond. Dat meldt de communicatieafdeling van Hamas. De Palestijnse civiele verdediging spreekt dan weer over 50 doden en gewonden. 

Meer krantenkoppen in België

Experts waarschuwen voor ‘voice cloning’: oplichters bellen je met de stem van je partner of vriendin om geld af te troggelen

Vijftien seconden opname, meer is er niet nodig om de stem van een bekende na te bootsen via artificiële intelligentie gestuurde software. Politiediensten waarschuwen dan ook dat cybercriminelen meer en meer gebruik zullen maken van die gekloonde stemmen om mensen geld af te troggelen. Al kan een vuistregel helpen om oplichting door ‘voice cloning’ te slim af te zijn.

Lees meer »

Remco Evenepoel verkende op terugweg van stage nog Tour-tijdrit, maar meldt dan verkouden af voor BK: “Kan helaas niet ‘all in’ gaan”

Een ‘koninklijk’ BK, leek het het zondag in Zottegem te zullen worden. Met werkelijk alle Belgische tenoren aan de start. Tot… niemand minder dan titelverdediger Remco Evenepoel plots afmeldde. Aanvankelijk nog gespot op het parcours van de eerste Tour-tijdrit, klonk het enkele uren later: “Ik ben niet zwaar ziek, maar kan helaas niet ‘all in’ gaan.”

Lees meer »

“Alles met hart en ziel gemaakt”: familie Cleenwerck creatief uit de hoek op Atelier Ensemble

Wie houdt van handgemaakte creaties die met liefde gemaakt zijn moet je bij de familie Cleenwerck uit Izegem zijn. Zussen Sylvie, Sofie en Els ontwerpen zelf tapijten en kussens, vazen, schalen en kaarsen. Sylvies dochter Louise maakt dan weer unieke gelegenheidskaartjes. Die creatieve combinatie leidt nu tot het gezamenlijke evenement Atelier Ensemble, waarmee ze komend weekend een prachtige tuin aan

Lees meer »

En daar is ook, eindelijk, de zomer

Meer goed nieuws na de winst van de Rode Duivels: tot woensdag blijft het zonnig en warm. Het KMI voorspelt zomerse temperaturen en droog weer. Vanaf het midden van de week groeit de kans op onweer.

Lees meer »

Strandbibliotheek in Zeebrugge terug open vanaf 1 juli

Op het strand van Zeebrugge vind je dit jaar voor de 22ste maal op een rij de strandbibliotheek. Je kan er zeven dagen op zeven tussen 10.30 en 17.30 uur volledig gratis (zonder lidgeld te moeten betalen) boeken, strips en magazines uitlenen.
The post Strandbibliotheek in Zeebrugge terug open vanaf 1 juli appeared first on KW.be.

Lees meer »