Tony, Kimberly, Valerie en Anouk kunnen niet werken door ziekte: “Mensen gaven kritiek op mijn trouwfeest, moest ik niet thuiszitten?”

"Mensen denken dat ik geld krijg om te niksen, maar met mijn uitkering en al mijn medische kosten leef ik onder de armoedegrens." Dat zegt Tony (53) die door reuma niet kan werken en hierdoor met veel vooroordelen kampt. Ook Kimberly (30), haar vrouw Valerie (28) en Anouk (28) zijn door een fysieke of mentale ziekte arbeidsongeschikt. Zij doen hun verhaal, net nu CM een campagne voert om het stigma rond langdurig ziek zijn te doorbreken. 

Meer krantenkoppen in België

Hoe de sfeer helemaal omsloeg achter de schermen bij Vlaams Belang: “Misschien was onze campagne toch niet zo best”

Winnen en tóch aangesproken worden als verliezers. In die vervelende positie zaten ze bij Vlaams Belang een hele verkiezingsavond gekneld. Urenlang wisten partijleden zich geen houding te geven. Voorzitter Tom Van Grieken blies zijn geplande zegespeech af, kopstukken kregen eerst marsorders om te zwijgen en moesten nadien héél hard benadrukken dat ze toch blij waren. In realiteit kon er zelfs

Lees meer »

Ontploffing Hoboken: 44-jarige bewoner komt om, brandweer blijft van buitenaf naar vermisten onder het puin zoeken

Bij een explosie op de Sint-Bernardsesteenweg in Hoboken (Antwerpen) is vanochtend een dode gevallen. Twee verdiepingen zijn ingestort. Een deel van het gebouw is weggeblazen. Er vielen ook drie zwaargewonden en twee lichtgewonden. De oorzaak van de explosie is nog niet bekend. Mogelijk gaat het om een gasexplosie in het gebouw. De brandweer zoekt nog naar slachtoffers, zonder de eigen

Lees meer »

Bekend drijvend restaurant Puert’O staat te huur voor 2.000 euro per maand

Het bekende drijvende restaurant Puert’O in de Oostendse Mercatorjachthaven staat te huur. Je moet wel flink in de buidel tasten, met een huurprijs van 2.000 euro per maand. En dat is nog zonder het liggeld voor de haven gerekend.
The post Bekend drijvend restaurant Puert’O staat te huur voor 2.000 euro per maand appeared first on KW.be.

Lees meer »

Leerlingen Campus De Reynaert nemen SODA-attesten in ontvangst

De leerlingen van de tweede en derde graad van Campus De Reynaert (Park Uniek/Salto Humano) in Tielt hebben afgelopen vrijdag hun SODA-attesten in ontvangst genomen. Het gaat om attesten die een positieve attitude belonen.
The post Leerlingen Campus De Reynaert nemen SODA-attesten in ontvangst appeared first on KW.be.

Lees meer »

Natuurherstelwet toch binnen bereik na bocht van Oostenrijk

De Europese natuurherstelwet maakt toch kans de eindstreep te halen. Oostenrijk maakt een ommezwaai en lijkt de omstreden wet toch aan genoeg steun van de EU-landen te helpen. Maandag komt de tekst ter sprake op een bijeenkomst van de Europese ministers van Milieu in Luxemburg.

Lees meer »

Wendy (47) en Kenneth (47) openen sfeercafé ‘Morries’ in Heist: “Naam is eerbetoon aan ons overleden katje”

Knokke-Heist is vanaf zaterdag een sfeercafé rijker. Wendy Vandenbussche (47) en Kenneth Vandaele (47) geven hun leven een nieuwe wending en wagen de stap naar de horeca. Met ‘Morries’ mikken ze op een breed publiek. “We hebben verschillende bieren van het vat en je kan bij ons ook diverse hapjes en streetfood krijgen”, zegt Wendy.
The post Wendy (47)

Lees meer »

Bart Kaëll heeft heimwee naar jaren 60 in nieuwe zomersingle: “Toen we nog samen zongen in plaats van te gsm’en”

De zomer wordt hij 64, maar Bart Kaëll is nog lang niet uitgezongen. Na het succesvolle ‘Wat is jouw geheim’, waar hij bijna de zomerhit van 2023 mee scoorde, komt hij nu met het makkelijk meezingbare ‘Sha la la’. “Ik heb enorm veel goesting in de zomer, met m’n liveband vol gepassioneerde muzikanten trek ik ook dit jaar Vlaanderen rond

Lees meer »