Tony, Kimberly, Valerie en Anouk kunnen niet werken door ziekte: “Mensen gaven kritiek op mijn trouwfeest, moest ik niet thuiszitten?”

"Mensen denken dat ik geld krijg om te niksen, maar met mijn uitkering en al mijn medische kosten leef ik onder de armoedegrens." Dat zegt Tony (53) die door reuma niet kan werken en hierdoor met veel vooroordelen kampt. Ook Kimberly (30), haar vrouw Valerie (28) en Anouk (28) zijn door een fysieke of mentale ziekte arbeidsongeschikt. Zij doen hun verhaal, net nu CM een campagne voert om het stigma rond langdurig ziek zijn te doorbreken. 

Meer krantenkoppen in België

LIVE GENTSE FEESTEN. ‘Botram!’-kot gevandaliseerd na boze reacties op vegan uuflakke: “Wij willen vlees”

Dag vier van de Gentse Feesten is in mineur begonnen. Het ‘Botram!’-kraam werd gevandaliseerd. Gelukkig heeft het Sint-Baafsplein vanavond heel wat in petto om de sfeer weer op te krikken: om 18.30 uur is het tijd voor de ploegvoorstelling van KAA Gent en om 23 uur klimt Eurosong-winnaar Johnny Logan op het podium. Ook dj Kat Kerhofs en Absynthe Minded

Lees meer »

KIJK. Deelneemster schoonheidswedstrijd onthult dat ze slachtoffer werd van huiselijk geweld. En dat dader in het publiek zit

Opmerkelijk moment tijdens de verkiezing van Miss Kansas in de Verenigde Staten. Toen kandidate Alexis Smith (25) gevraagd werd naar haar ambities mocht ze verkozen worden, antwoordde ze dat ze een einde wilde maken aan “ongezonde en gewelddadige relaties”. Daarop onthulde ze dat ze zelf het slachtoffer was van huiselijk geweld. En dat de dader in het publiek zat.

Lees meer »