LIVEBLOG CLUB-CERCLE (18u30). Skov Olsen in de basis bij Club – afscheidnemende Mannaert wordt geëerd

Club Brugge neemt het op de slotspeeldag op tegen stadsrivaal Cercle Brugge. Club heeft één puntje nodig om kampioen te spelen, terwijl Cercle nog voor Europees voetbal speelt. Triomfeert Club of zet de Vereniging de buur een fameuze hak? Volg het hier op de voet! 

Meer krantenkoppen in België

Mysterieuze video die nog niémand zag, houdt beste vrouwelijke Britse olympiër weg uit Parijs: “Ik maakte een inschattingsfout”

Een video die nog niemand gezien heeft, zet Groot-Brittannië op zijn kop. Paardrijdster en drievoudig olympisch kampioene Charlotte Dujardin (39) heeft zich met een statement op Instagram teruggetrokken van deelname aan de Olympische Spelen. De reden? Een oude video waarin ze “een inschattingsfout” maakt die is opgedoken. De beelden zijn echter nergens terug te vinden.

Lees meer »

Kom op tegen Kanker vraagt structurele financiering voor sociaal tolken

Kom op tegen Kanker (KOTK) vraagt, met de steun van een tiental zorgorganisaties, de Vlaamse onderhandelaars om een structurele financiering voor sociaal tolken in ziekenhuizen en de eerstelijnszorg. Om kosteloos een tolk te laten inzetten bij complexe, medische gesprekken in de somatische zorg, zal jaarlijks goed een half miljoen euro vrijgemaakt moeten worden, schat KOTK.

Lees meer »

Vandaag al voetbal en rugby: ontdek via deze handige tool het volledige programma van Olympische Spelen

Met ruim 10.000 sporters uit 206 landen en 306 disciplines in 32 verschillende sporten is Parijs de komende weken het kloppend sporthart van de wereld. Vandaag, nog voor de openingsceremonie van vrijdag dus, komen al de eerste sporten aan bod op de Olympische Spelen. Zaterdag zijn de eerste Belgen aan zet. Hoe ziet het volledige programma van Parijs 2024 eruit?

Lees meer »

Agent schopt overmeesterde man tot twee maal toe tegen het hoofd in luchthaven Manchester: “Stevige reactie nadat collega’s aangevallen werden”

Een Britse agent is in opspraak gekomen nadat hij een overmeesterde man tot twee maal toe tegen het hoofd schopte. De gewelddadige confrontatie vond deze namiddag plaats in de luchthaven van Manchester. De politie laat duidelijk verstaan dat de stevige reactie er kwam nadat drie collega’s aangevallen werden. Eén agente liep daarbij een gebroken neus op.

Lees meer »

Benjamin en Nikita wassen auto’s aan huis met mobiele carwash Cleanwax: “We kunnen ze allemaal doen blinken”

Benjamin Breugelmans (37) en Nikita Klous (33) begonnen twee jaar geleden met hun mobiele carwash Cleanwax. Ondertussen biedt het duo ook heel wat andere diensten aan, onder meer vanuit hun werkplaats in Blankenberge. “Eigenlijk kunnen we quasi alles proper maken. We zoeken steeds naar de geschikte oplossing om de auto’s te doen blinken”, klinkt het. Met een tot in de

Lees meer »

Dit wist je nog niet over Mr. Bean, het bekendste alter ego van Rowan Atkinson: “Hij heette bijna Mr. Bloemkool”

“Hij is heel vreemd, extreem egoïstisch en egocentrisch.” Zo beschrijft Rowan Atkinson (69) Mr. Bean, het personage dat hij meer dan dertig jaar geleden creëerde. Toch veroverde deze sociaal onaangepaste, maar hilarische nerd de hele wereld. Reden genoeg voor het weekblad ‘Primo’ om enkele straffe weetjes over Mr. Bean op een rij te zetten. Met in de hoofdrol een gecrashte

Lees meer »

De Bruyne praat met Saudi-Arabië met oog op transfer

Kevin De Bruyne heeft gesprekken gevoerd met de Saudische Pro League met oog op een transfer. De kans dat die deze zomer nog gebeurt, is klein. De Bruyne heeft nog één jaar contract bij Manchester City en zou in de zomer van 2025 als vrije speler kunnen vertrekken.

Lees meer »