LIVEBLOG CLUB-CERCLE (18u30). Skov Olsen in de basis bij Club – afscheidnemende Mannaert wordt geëerd

Club Brugge neemt het op de slotspeeldag op tegen stadsrivaal Cercle Brugge. Club heeft één puntje nodig om kampioen te spelen, terwijl Cercle nog voor Europees voetbal speelt. Triomfeert Club of zet de Vereniging de buur een fameuze hak? Volg het hier op de voet! 

Meer krantenkoppen in België

LIVEBLOG RODE DUIVELS. Tedesco bevestigt dat Casteels eerste doelman is en hij het bij deze 25 houdt: “Alleen vraagtekens rond eerste match”

Na de 2-0 tegen Montenegro spelen de Rode Duivels zaterdag een tweede en laatste oefenpot voor het EK. Tegen Luxemburg, opnieuw geen tegenstander met naam en faam. Lukaku zal alvast zeker spelen. Op matchday -1 spreken bondscoach Tedesco en Meunier met de pers. En komt er nog belangrijk nieuws uit het Proximus Basecamp? Volg het op de voet in onderstaande

Lees meer »

Wil Hugo Sigal na eerbetoon herkansing op het Songfestival? Zijn blik spreekt boekdelen

Throwback naar het Eurovisiesongfestival in 1973. Nicole en Hugo lieten daar de monden openvallen met hun opvallende glitterpakjes en piekfijn ingestudeerde choreografie op ‘Baby baby’. “Not done”, volgens de critici van toen. En dat voelden ze ook, want ze werden 17de en dus allerlaatste daar in Luxemburg. Ruim 50 jaar later kregen ze in de afgelopen editie dan toch de

Lees meer »

Vermiste Belgische toerist (81) in Italië na vijf dagen zoeken levend teruggevonden in bos

Na een grootschalige zoekactie die al vijf dagen bezig was, hebben de Italiaanse hulpdiensten zondag de vermiste Belgische toerist Albert C. (81) levend teruggevonden. De man, volgens lokale media een alzheimerpatiënt, lag op de grond in een bos. Hij verdween woensdag toen zijn vrouw even koffie ging halen. Dat de verdwijning na vijf dagen positief afloopt, is een klein wonder.

Lees meer »

Een kleurplaat voor volwassenen: zo veranderde de politieke kaart van Vlaanderen de voorbije vijftig jaar

Vijftig jaar geleden moest je in (politiek) Vlaanderen maar één kleur kennen: oranje. Hier en daar een vlekje rood en blauw, maar niets illustreert de christendemocratische almacht beter dan de verkiezingskaarten uit die tijd. Pas op het einde van vorige eeuw werden ze verdrongen door de liberalen, later door de gele tinten van N-VA en Vlaams Belang. En daar lijkt

Lees meer »

Rusthuisbewoners Pepingen hebben zin in verkiezingen: veel vragen op debat met kopstukken

Bewoners van rusthuis Henri Vander Stokken en inwoners uit Pepingen konden vanmiddag naar een kopstukkendebat in het woonzorgcentrum. "Veel oudere mensen zijn wel degelijk erg geïnteresseerd in de verkiezingen", zegt Charlotte De Roeck, verantwoordelijke paramedische dienst. "We hebben echt veel vragen verzameld, vooral over de economische toestand en toekomst, maar ook over zorg, rusthuisfactuur en euthanasie."

Lees meer »

Indiase premier Modi legt voor derde keer eed af

De Indiase premier Narendra Modi heeft zondag voor de derde keer de eed afgelegd als premier van India. De hindoe-nationalistische BJP (Bharatiya Janata-partij) van Modi won de verkiezingen, maar haalde niet de absolute meerderheid die meerdere exitpolls hadden voorspeld.

Lees meer »

“We willen niet langer ‘dat Vlaams Belang-café’ zijn”: voortaan wappert er een tricolore vlag aan De Zwarte Leeuw in Ieper

Hade Mahieu (37) en verloofde Giovanni Leyn (38) vieren vrijdag hun eerste jaar aan het roer van café De Zwarte Leeuw in Ieper. Ze ruilden onlangs de Vlaamse vlag voor de Belgische tricolore. “We willen niet langer dat Vlaams Belang-café zijn.”
The post “We willen niet langer ‘dat Vlaams Belang-café’ zijn”: voortaan wappert er een tricolore vlag aan De

Lees meer »

Ria en Willy zijn een gouden paar

Het gouden huwelijksjubileum van Willy Waelkens en Ria Vergucht werd onlangs gevierd. Ze huwden op 10 mei 1974. Schepenen Degezelle en Claeys mochten het echtpaar namens de Zwevegemse gemeenschap feliciteren. Willy werd geboren in Zwevegem op 15 mei 1954. Hij werkte in de textielsector. Ria zag in Avelgem het levenslicht op 14 juli 1956. Zij
The post Ria en

Lees meer »