LIVEBLOG CLUB-CERCLE (18u30). Skov Olsen in de basis bij Club Brugge

Club Brugge neemt het op de slotspeeldag op tegen stadsrivaal Cercle Brugge. Club heeft één puntje nodig om kampioen te spelen, terwijl Cercle nog voor Europees voetbal speelt. Triomfeert Club of zet de Vereniging de buur een fameuze hak? Volg het hier op de voet! 

Meer krantenkoppen in België

Vier op de tien gecontroleerde fietsen van West-Vlaamse leerlingen niet in orde

42 procent van alle fietsen die tijdens de preventiecampagne in West-Vlaamse scholen werden gecontroleerd, kregen een dikke buis. Dat blijkt uit cijfers die gouverneur Carl Decaluwé bezorgde aan provincieraadslid Kurt Himpe (N-VA). Dat zijn er weer een beetje meer dan vorig jaar en het is alweer vier jaar geleden dat dat cijfer nog eens onder de 40 procent lag.

Lees meer »

Stijn Meuris over het beeld van de week: Dèh!

Er is een eigenaardige trend merkbaar die zich sedert enkele maanden lijkt te verspreiden. Oplettende nieuwsfanaten zullen waarschijnlijk al gemerkt hebben dat ‘de burger’ steeds vaker de neiging heeft ‘het heft in eigen hand te nemen’, zoals dat zo mooi heet. Niet dat het verschijnsel vroeger in het geheel niet bestond, maar Beeldspraak heeft toch de indruk dat het fenomeen

Lees meer »

België verzuipt en niet alleen in een begrotingstekort

Het zal veel inwoners in de Antwerpse regio dinsdag een rotzorg geweest zijn wat de oorzaak is van alweer overstromingen en wateroverlast. Voor deze mensen was het vooral zaak om hun voeten en inboedel droog te houden. Toch is deze big splash de zoveelste kanarie in de kolenmijn. Hopelijk dringt dat besef door tijdens het vormen van de vele regeringen

Lees meer »

Eerste Festivaldag mét Willy Sommers op het Kustschlagerfestival is uitverkocht én daar zingt Willy ook ‘Zomer in Rome’

Het Kustschlagerfestival heeft dit jaar een record gebroken: de eerste festivaldag op woensdag 4 september is nu al volledig uitverkocht. Dit ongekende succes laat zien hoe populair het festival is onder muziekliefhebbers uit heel Vlaanderen. En wie staat er die dag op het podium? Jawel, Willy Sommers, die populair blijft en die daar ongetwijfeld ook zijn nieuwe single ‘Zomer in

Lees meer »

LIVE GAZA. Hezbollah-leider: “Geen enkele plaats in Israël zal gespaard worden als het tot een regelrechte oorlog komt”

Het Israëlische leger heeft volgens Palestijnse bronnen tenten van ontheemde Palestijnen in het Al Mawasi-gebied gebombardeerd, ten noordwesten van Rafah in de Gazastrook. Daarbij zijn zeker zeven mensen omgekomen en tientallen anderen gewond geraakt. Door de aanvallen zijn tenten in brand gevlogen, zo meldt het Palestijnse persbureau Wafa. Het Israëlische leger had het gebied eerder aangewezen als humanitaire zone voor

Lees meer »

Politie haalt twintiger met nepwapen van de trein

Een zestal jongeren – grotendeels tieners – werden zaterdagochtend tijdens een tussenstop in Leuven van de trein gehaald door de politie toen ze uit Wallonië met de trein op weg waren naar Oostende. Dat gebeurde nadat een treinbegeleider had gemeld dat één van hen een wapen bij zich had.

Lees meer »

Onweer zorgt deze week mogelijk opnieuw voor zware neerslag: “Lokaal is hagel met zware windstoten en zelfs een windhoos niet uitgesloten”

De eerste maand van de meteorologische zomer zit er al bijna op. Tot nu toe was de zon nog nergens te bespeuren, regen en koele temperaturen domineerden ons weerbeeld. Dat lijkt ook deze week niet anders. Meer nog, er is zelfs onstuimig weer op komst. Diverse weermodellen berekenen stevig onweer boven ons land. Lokaal kan dit opnieuw zorgen voor wateroverlast

Lees meer »

Nieuwe Tuinrangers geven gratis tuinadvies

Sinds kort telt Harelbeke nieuwe Tuinrangers, inwoners die gratis tuinadvies geven om de tuin bestand te maken tegen de klimaatveranderingen en bij te dragen aan een betere biodiversiteit. Met hun gratis en deskundig advies bieden ze concrete tips en oplossingen.
The post Nieuwe Tuinrangers geven gratis tuinadvies appeared first on KW.be.

Lees meer »